Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Detektor plina

Moderator: Milan Dubravac

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Re: Detektor plina

Objava kmhslo » 21. februar 2015, 22:48

offtopic
ssecnik mi smo smo osrednja enota in smo 2kat .. v sosednji občini je prav tako osrednja enota 2kat. In osrednjih enot je toliko kot je občin (ok ... ene dve manj, ker kolikor vem vsaj v dveh občinah nimajo gasilcev) in ne gz.
kmhslo
 
Objave: 278
Registriran: 3. junij 2008, 22:22

Odg: Detektor plina

Objava Tomkat » 22. februar 2015, 8:03

No, res smo zajadrali iz teme, ki je detektor plina.
Očitno se nisva dobro razumela. Kmhslo ti je medtem že napisal, kako je z osrednjimi enotami. In to sem skušal tudi jaz povedati. Da so lahko še katere druge kategorije kot samo III. In vozni park se potem malce razlikuje, a ne? Sploh če je osrednja enota višje kategorije in ima vozila za NS ali pa mogoče PV.
Tudi GVC 16/15 lahko ima nekaj opreme za NS, ni pa nujno. "Dodatek" v opremi se lahko izbere glede na lokalne potrebe.
Kar se tiče ogleda vozila, ni problema. Našega ti z veseljem pokažem. Drugi je pa v eni drugi enoti v naši GZ, tako da težko rečem. Javi se mi na ZS.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabnikova podoba
Tomkat
 
Objave: 1876
Registriran: 4. marec 2005, 10:43
Lokacija: Celje - Škofja vas
GE: PGD Škofja vas

Odg: Re: Detektor plina

Objava ssecnik » 22. februar 2015, 11:15

kmhslo je napisal:offtopic
ssecnik mi smo smo osrednja enota in smo 2kat .. v sosednji občini je prav tako osrednja enota 2kat. In osrednjih enot je toliko kot je občin (ok ... ene dve manj, ker kolikor vem vsaj v dveh občinah nimajo gasilcev) in ne gz.


Nekam nerazumljivo si tole napisal,ampak vseeno:gasilskih zvez je okoli 120,kar pomeni ,da je kar nekaj občin združenih v GZ.Je pa po pravilih,da je osrednja enota povišana za eno kategorijo glede na točkovanje,če ste po točkovniku enota I.kategorije morate biti potem kot osrednja enota seveda II. kategorije..Marsikje tega sploh ne vedo in jih župan financira za eno kategorijo nižje,kar je nedopustno.
ssecnik
 
Objave: 70
Registriran: 8. januar 2013, 21:17

Odg: Re: Detektor plina

Objava gapi » 22. februar 2015, 21:25

ssecnik je napisal:Je pa po pravilih,da je osrednja enota povišana za eno kategorijo glede na točkovanje,če ste po točkovniku enota I.kategorije morate biti potem kot osrednja enota seveda II. kategorije


Sicer nima nobene veze z temo, a se moram oglasit na to zavajanje. To da se osrednji enoti kar doda ena kategorija nikakor ne drži. Osnova za določitev kategorije osrednje enote so točke, ki jih glede na Merila enota dobi ob upoštevanju vseh prebivalcev v občini. Ja saj v končni fazi to mogoče res pomeni dvig za eno kategorijo, a to je zaradi vseh prebivalcev v občini in ni to neke vrste avtomatizem. Priznam, da nisem nikoli raziskoval, s verjetno obstajajo primeri ko osrednja enota dobi več eno kategorijo glede na njeno osnovo kategorijo?
Če podatki o kategorijah na strani GZS držijo, potem je opazno, da je tudi kje kategorija osrednje enote določena mimo Meril??
_____________

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabnikova podoba
gapi
 
Objave: 1844
Registriran: 31. december 2004, 20:51
Lokacija: Lukovica
GE: Lukovica

Odg: Detektor plina

Objava ssecnik » 23. februar 2015, 9:09

Ja,saj drži kar si napisal,vendar je v praksi tako,kot sem rekel.Je pa problem v majhnih,oziroma mini občinah,saj 500 prebivalcev pač ne dvigne kategorije. :D
ssecnik
 
Objave: 70
Registriran: 8. januar 2013, 21:17

Nazaj

Nazaj na Nevarne snovi

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost