Kandidati za poveljnika - kongresno obdobje 2018-2023
Moderatorji: Milan Dubravac, Drago
Odg: Kandidati za poveljnika - kongresno obdobje 2018-2023
Verjetno, je kdo za pol urce odstopil in imajo rahlo zamudo.
- MarkoSimšič
- Kraj: Planina
Kongresne aktivnosti se nadaljujejo v skladu z rokovnikom.
Kandidacijska komisija se mora odločiti ali kandidat za poveljnika izpolnjuje pogoje ali ne.
lp Marko
Kandidacijska komisija se mora odločiti ali kandidat za poveljnika izpolnjuje pogoje ali ne.
lp Marko
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
In kaj se bo zgodilo ako Kan. komisija ugotovi, da kandidat ne izpolnjuje pogojev???
Sem imel priložnost videti sklep, ki ga je sprejela Kan. komisija pred izrednim zasedanjem UO. Če sem prav razumel, je UO predlagala, da naj sproži postopke za spremembo PGSPG. A to pomeni, da bo pred kongresom zasedal še izredni Plenum??
Sem imel priložnost videti sklep, ki ga je sprejela Kan. komisija pred izrednim zasedanjem UO. Če sem prav razumel, je UO predlagala, da naj sproži postopke za spremembo PGSPG. A to pomeni, da bo pred kongresom zasedal še izredni Plenum??
Sami sebi so tak visoke standarde postavili, da jih zdaj noben ne dosega?? smešno nekak, ne? kot pravi tisti pregovor....pljunli so v lastno skledo! je pa drugače skoraj da malo žalostno, da za poveljnika GZS kandidira samo en kandidat...sicer ta ni slab (če gledamo kakšnega prej je ta pravo olajšanje) , ampak neka konkurenca pa je vedno dobrodošla....
- Milan Dubravac
- Gasilci.org
- Kraj: smokuč
Upravni odbor je sprejel soglasen sklep, da se rokovnik z izvedbo kongresa mora upoštevati in da kandidacijska komisija mora sprejeti odločitev. Tako enotni že dolgo niso bili. Predstavniki Ptuja so tudi povedali, da če se kongres prestavi ga ne bodo organizirali in bodo za dosedanje stroške izstavili račun GZS.
Glede na predstavitev pogledov okoli pogojev za poveljnika je moje mnenje da pogoji edinega kandidata ustrezajo. Ustrezali so isti pogoji že za prejšnja dva mandata in do sedaj se v naših pravilih ni nič spremenilo razen novih klasifikacij, ki so stopnje spremenile v ravni. Tu imamo mnenje ministrstva, ki pravi, da je smiselneje uporabljati zakon o klasifikacijah. Glede na ta zakon pa sploh ni dvoma o ustreznosti kandidature.
Se je pa na seji slišalo, da je res predsednik kandidacijske komisije tov.Pance vmes odstopil in potem prišel nazaj in rekel da ne odstopa. Malo čudno res. O Pancetu imam za preteklo delo izredno dobro mnenje, če je pa res med sejo kandidacijske komisije komentiral delo upravnega odbora in GZS pa je to nesprejemljivo in sem mnenje o njem sedaj spremenil.
Osebno mislim, da je tale zaplet samo zato, da se onemogoči kandidatura Petku s strani nekaterih kar pa je nesprejemljivo in nedemokratično. Da se razumemo, če kdo slabo dela naj se ga kritizira (tudi jaz sem v tem mandatu kritiziral delo poveljnika pa še koga) in pozove naj dela drugače. Nekoga administrativno onemogčiti zaradi zamerljivosti ali česa drugega pa ni dobro. Prav bi bilo, da v prihodnje te ljudi, ki gasilstvo gledajo skozi svojo interesno prizmo tudi poimenujemo in naj tudi odgovarjajo.
Glede na predstavitev pogledov okoli pogojev za poveljnika je moje mnenje da pogoji edinega kandidata ustrezajo. Ustrezali so isti pogoji že za prejšnja dva mandata in do sedaj se v naših pravilih ni nič spremenilo razen novih klasifikacij, ki so stopnje spremenile v ravni. Tu imamo mnenje ministrstva, ki pravi, da je smiselneje uporabljati zakon o klasifikacijah. Glede na ta zakon pa sploh ni dvoma o ustreznosti kandidature.
Se je pa na seji slišalo, da je res predsednik kandidacijske komisije tov.Pance vmes odstopil in potem prišel nazaj in rekel da ne odstopa. Malo čudno res. O Pancetu imam za preteklo delo izredno dobro mnenje, če je pa res med sejo kandidacijske komisije komentiral delo upravnega odbora in GZS pa je to nesprejemljivo in sem mnenje o njem sedaj spremenil.
Osebno mislim, da je tale zaplet samo zato, da se onemogoči kandidatura Petku s strani nekaterih kar pa je nesprejemljivo in nedemokratično. Da se razumemo, če kdo slabo dela naj se ga kritizira (tudi jaz sem v tem mandatu kritiziral delo poveljnika pa še koga) in pozove naj dela drugače. Nekoga administrativno onemogčiti zaradi zamerljivosti ali česa drugega pa ni dobro. Prav bi bilo, da v prihodnje te ljudi, ki gasilstvo gledajo skozi svojo interesno prizmo tudi poimenujemo in naj tudi odgovarjajo.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Mene ta dogajanja okrog poveljnika toliko ne presenečajo, ker sem jih nekako tudi pričakoval. Sicer ne na tak, kako se naj izrazim - pokvarjen, čuden ali kakor koli že način, ker eni pač ne morejo iz svoje kože. Kar se tiče predsednika kandidacijske komisije - če je to res, ta odstop pa povratek pa te razne izjave mislim, da v prihodnje nima kaj iskati nikjer, na nobeni funkciji v GZS, saj od njega kaj drugega kot nagajanje in metanje polen pod noge ne moremo pričakovati. Mi je pa nekaj zanimivo in me istočasno moti - število kandidatov za ti dve funkciji. Kaj smo res v takem ku... da se nihče več ne želi ubadati s tem ali je kaj drugega vmes?
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
- Milan Dubravac
- Gasilci.org
Včeraj je zasedala kandidacijska komisija in potrdila, da so kandidature za predsednika in poveljnika ustrezne.
Pri pogojih za poveljnika je bilo baje glasovanje.
8 članov kandidacijske komisije je glasovalo ZA (da so pogoji ustrezni)
6 članov je bilo proti
2 člana sta se vzdržala
Pri pogojih za poveljnika je bilo baje glasovanje.
8 članov kandidacijske komisije je glasovalo ZA (da so pogoji ustrezni)
6 članov je bilo proti
2 člana sta se vzdržala
No, po potrditvi kandidatur imam le vprašanje, če so bili upoštevani tudi pogoji Pravilnika o organizacij poslovanja GZS in sistemizaciji delovnih mest v strokovni službi, nazadnje spremenjenega oktobra 2017, ki za zaposlenega funkcionarja zahteva aktivno znanje nemškega ali angleškega jezika, in zakaj ne.
Lp, Lenča
Lp, Lenča
- Milan Dubravac
- Gasilci.org
No Lenča k si pravnica pa mi razloži kaj je to aktivno znanje tujega jezika. Kje imamo v Sloveniji to opredeljeno in kakšni so kriteriji?
Ti pomagam ni jih, je evropska lestvica A1 A2 B1 B2 C1 in C2. Torej spet smo zapisali nekaj kar ni določeno. S kakšnim namenom je bilo to v sistemizacijo zapisano in kdo je iniciral to pa najbrž oba veva.
Ti pomagam ni jih, je evropska lestvica A1 A2 B1 B2 C1 in C2. Torej spet smo zapisali nekaj kar ni določeno. S kakšnim namenom je bilo to v sistemizacijo zapisano in kdo je iniciral to pa najbrž oba veva.
Žalostno je, da so nekateri iz gole maščevalnosti in še kakšnih drugih vzgibov pripravljeni iti do konca, ne glede na posledice. Ko se nekateri člani kandidacijske komisije pogovarjajo v smislu bomo pač prestavili kongres in podobno, pa dobro no, kaj se gremo oziroma kaj se grejo ti člani? Kako si sedaj kdo predstavlja sodelovanje z poveljnikom naslednji mandat? Mislim, poden od podna
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Ne Milan, jaz ne vem, ker ne gre za pogoj, uveljavljen z zadnjo spremembo, temveč za pogoj, zahteven že za trenutni mandat.
Lp, Lenča
Lp, Lenča