posebnež je napisal:Vse lepo in prav.Zmotil me je stavek ,kjer piše ,da pred tekmovanjem vsaka ekipa podpiše ,da sodeluje na lastno odgovornost.
V sloveniji imamo primere ,ko ta podpis skoraj da ne velja.Odgovornost nosi organizator.Spet so se našli heroji ko mislijo, da vse vedo.
In zaradi takšnega zmotnega mišljenja so tudi tožbe.Določeni operativci še zavarovanja nimajo urejenega. Kaj če se kaj zgodi.
Sem pa mišljenja, ker se na terenu veliko govori, da bo treba fante in vodstvo s strani odgovornih ki so nad njimi malo zabremzati ali celo odstaniti s položajev
sem mnenja ,da to kar so počeli (kurili hišo)Se šli hot fire treninga -brezpametna dejanja.Kaj bi bilo če bi se kaj zgodilo:

sedaj pa še to da pa se ne omenja kaj in na kakšen način je bilo.Peter velik odgovornost si nosiš na ramenih.Zato ne boš nič večji gasilec.
Vsa organizacija našega tekmovanja je enaka, kot na vseh podobnih tekmovanjih, tako, da so stvari premišljene in se zavedamo odgovornosti.
Glede hot fire treninga, če lahko temu tako rečemo pa sledeče.
Organiziral sem vajo na moji nepremičnini in na objektu- vikend 5m X 7m, kateri je bil predviden za rušenje.
Vsak objekt, kateri je namenjen za rušenje se da uporabit za vajo, samo treba razmislit o morebitnih nevarnostih in okolici.
Če se v prostoru zakuri z okolju nenevarnimi snovmi kot so les, seno in slama ti nima kaj bit.
Potrebni so samo pravilni postopki, prava oprema in pravilni pristopi.
Ognju ne smeš dovolit, da se preveč razvije pa je vse pod kontrolo.
Tako ima vsak možnost spoznat realnost in postopke gašenja, saj pri špricanu po plotu se gasilec ne nauči veliko.
Pri tem lahko izvajaš zunanje in notranje napade, prezračevanje in ostale postopke, dokler vidiš da je zadeva varna.
Bodite brez skrbi, da je za vsako tako vajo veliko priprav in razmišljanja kako se bo kaj počelo.
Takšna vaja se lahko izvaja z večimi društvi, da ima čimveč gasilcev možnost zadevo praktično preizkusiti in se kaj naučiti.
Tako smo tudi mi povabili druga društva za zagotavljanje zadostne količine vode in gašenje.
Gasilci so rekli, to je prava vaja, ne pa B cev do trojaka in C cev od trojaka pa curkomet.
Na mestu, kjer sem potem porušil objekt pa stoji nova hiša, na kateri smo tudi že imeli vajo, vendar brez ognja, samo dimna naprava in dimne bombe. (Oskar je zrihtal tekočino za dim mašino, da jo lahko meglo režeš

).
Na tej vaji smo še dodali preizkus generatorja lahke pene, delo z vrvno tekniko, nekaj tehničnega reševanja pa se lahko marsikdo kaj nauči.
Če dam vse za gasilce, dovolim tudi to, da imamo na moji hiši vaje, spet v mejah varnosti seveda.
Sem pa nekoč bil na vaji, šlo naj bi za travniški požar, kjer organizator vaje ni dovolil odvzet vode iz ribnika...
Tako de je cela gz pridrvela z kakšnimi 15 vozili, vsak je razvil eno ali 2 cevi iz vozila in malo zalil travo, to pa je bilo tudi vse.
Tudi to nisem pozabil, da je bilo davnega 23. oktobra, ko je zvečer po vaji vrglo 5 cm snega v eni uri, pečena postrv na pogostitvi pa je bila res odlična!!!
Lepo pa bi bilo se pod tvojo objavo podpisati.
Sem pa te mislil kar jaz.

GASILSKO DRUŠTVO OBSTAJA ZARADI GASILSKE OPERATIVNE ENOTE, NE PA GASILSKA OPERATIVNA ENOTA ZARADI DRUŠTVA!!!
NE DAMO SE!!! NIKOLI, PA ŠE TE NE!!!
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364