GASILSKI BOJ - LESKOVEC
Moderator: FIRE COMBAT
Odg: 1. GASILSKI BOJ - LESKOVEC 2010.
Pozdravljeni!
Veliko je resnice, kar piše ''posebnež''. Malce sem v dvomih, da bo podpisana izjava dovolj pri hujši poškodbi (česar nihče nikomur ne želi) za dokazovanje neodgovornosti prireditelja. Mislim, da bo prvi na udaru predsednik društva.
Pa upam, da se motim. Kljub temu pa Leskovčanom želim, da jim prireditev uspe tako, kot so si jo zamislili.
Če bi vedno gledali, kaj bi - če bi, potem ne bi smel noben človek iti spat v posteljo, ker tam umre največ ljudi.
Lep dan še naprej!
Martin
Veliko je resnice, kar piše ''posebnež''. Malce sem v dvomih, da bo podpisana izjava dovolj pri hujši poškodbi (česar nihče nikomur ne želi) za dokazovanje neodgovornosti prireditelja. Mislim, da bo prvi na udaru predsednik društva.
Pa upam, da se motim. Kljub temu pa Leskovčanom želim, da jim prireditev uspe tako, kot so si jo zamislili.
Če bi vedno gledali, kaj bi - če bi, potem ne bi smel noben človek iti spat v posteljo, ker tam umre največ ljudi.
Lep dan še naprej!
Martin
-
- GE: LESKOVEC
- Kraj: LESKOVEC
posebnež napisal/-a:Vse lepo in prav.Zmotil me je stavek ,kjer piše ,da pred tekmovanjem vsaka ekipa podpiše ,da sodeluje na lastno odgovornost.
V sloveniji imamo primere ,ko ta podpis skoraj da ne velja.Odgovornost nosi organizator.Spet so se našli heroji ko mislijo, da vse vedo.
In zaradi takšnega zmotnega mišljenja so tudi tožbe.Določeni operativci še zavarovanja nimajo urejenega. Kaj če se kaj zgodi.
Sem pa mišljenja, ker se na terenu veliko govori, da bo treba fante in vodstvo s strani odgovornih ki so nad njimi malo zabremzati ali celo odstaniti s položajev
sem mnenja ,da to kar so počeli (kurili hišo)Se šli hot fire treninga -brezpametna dejanja.Kaj bi bilo če bi se kaj zgodilo: sedaj pa še to da pa se ne omenja kaj in na kakšen način je bilo.Peter velik odgovornost si nosiš na ramenih.Zato ne boš nič večji gasilec.
Vsa organizacija našega tekmovanja je enaka, kot na vseh podobnih tekmovanjih, tako, da so stvari premišljene in se zavedamo odgovornosti.
Glede hot fire treninga, če lahko temu tako rečemo pa sledeče.
Organiziral sem vajo na moji nepremičnini in na objektu- vikend 5m X 7m, kateri je bil predviden za rušenje.
Vsak objekt, kateri je namenjen za rušenje se da uporabit za vajo, samo treba razmislit o morebitnih nevarnostih in okolici.
Če se v prostoru zakuri z okolju nenevarnimi snovmi kot so les, seno in slama ti nima kaj bit.
Potrebni so samo pravilni postopki, prava oprema in pravilni pristopi.
Ognju ne smeš dovolit, da se preveč razvije pa je vse pod kontrolo.
Tako ima vsak možnost spoznat realnost in postopke gašenja, saj pri špricanu po plotu se gasilec ne nauči veliko.
Pri tem lahko izvajaš zunanje in notranje napade, prezračevanje in ostale postopke, dokler vidiš da je zadeva varna.
Bodite brez skrbi, da je za vsako tako vajo veliko priprav in razmišljanja kako se bo kaj počelo.
Takšna vaja se lahko izvaja z večimi društvi, da ima čimveč gasilcev možnost zadevo praktično preizkusiti in se kaj naučiti.
Tako smo tudi mi povabili druga društva za zagotavljanje zadostne količine vode in gašenje.
Gasilci so rekli, to je prava vaja, ne pa B cev do trojaka in C cev od trojaka pa curkomet.
Na mestu, kjer sem potem porušil objekt pa stoji nova hiša, na kateri smo tudi že imeli vajo, vendar brez ognja, samo dimna naprava in dimne bombe. (Oskar je zrihtal tekočino za dim mašino, da jo lahko meglo režeš ).
Na tej vaji smo še dodali preizkus generatorja lahke pene, delo z vrvno tekniko, nekaj tehničnega reševanja pa se lahko marsikdo kaj nauči.
Če dam vse za gasilce, dovolim tudi to, da imamo na moji hiši vaje, spet v mejah varnosti seveda.
Sem pa nekoč bil na vaji, šlo naj bi za travniški požar, kjer organizator vaje ni dovolil odvzet vode iz ribnika...
Tako de je cela gz pridrvela z kakšnimi 15 vozili, vsak je razvil eno ali 2 cevi iz vozila in malo zalil travo, to pa je bilo tudi vse.
Tudi to nisem pozabil, da je bilo davnega 23. oktobra, ko je zvečer po vaji vrglo 5 cm snega v eni uri, pečena postrv na pogostitvi pa je bila res odlična!!!
Lepo pa bi bilo se pod tvojo objavo podpisati.
Sem pa te mislil kar jaz.
GASILSKO DRUŠTVO OBSTAJA ZARADI GASILSKE OPERATIVNE ENOTE, NE PA GASILSKA OPERATIVNA ENOTA ZARADI DRUŠTVA!!!
NE DAMO SE!!! NIKOLI, PA ŠE TE NE!!!
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
-
Logotip za majce... za 1. GASILSKI BOJ - LESKOVEC 2010
GASILSKO DRUŠTVO OBSTAJA ZARADI GASILSKE OPERATIVNE ENOTE, NE PA GASILSKA OPERATIVNA ENOTA ZARADI DRUŠTVA!!!
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
To je tale, ne? Irski gasilec ...
http://www.istockphoto.com/stock-illust ... ighter.php
Predlagam da malo popravite napise na čeladi in drugje, ker se vidi da so precej nenatančno nalepljeni čez osnovo.
Tudi linije niso preveč čiste.
http://www.istockphoto.com/stock-illust ... ighter.php
Predlagam da malo popravite napise na čeladi in drugje, ker se vidi da so precej nenatančno nalepljeni čez osnovo.
Tudi linije niso preveč čiste.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
-
Re: 1. GASILSKI BOJ - LESKOVEC 2010.
Bomo upoštevali, še pa bo zadevo porihtal grafik, ko bo naredil osnutek za tisk.
Imaš kakšno rešitev za nastop, če tvoja druga polovica ekipe ne bo mogla nastopit?
Imaš kakšno rešitev za nastop, če tvoja druga polovica ekipe ne bo mogla nastopit?
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
- Jure Čokl
- Piranja
- GE: Lukovica
- Kraj: Trnjava
- Kontakt:
Vidim da novice potujejo hitro. Hja, v tem primeru bom nastopil s katerim od mojih kameradov iz Lukovice. V vsakem primeru pa pridem - razen v primeru RES višje sile Sem videl da Icotu ni všeč ameriška čelada v komentarju na FB - meni tudi ne, sploh mi pa ni kul da je to že logotip nečesa drugega. Je pa res da je tudi zagorjanski zelo tipično ameriški in precej daleč od kakšne izvirne domače zadeve. Ampak konec koncev je vseeno - bistveno je da se operativke in operativci dobimo, borbamo do konca in se predvsem družimo in imamo fajn. Majice so v bistvu postranskega pomena - ampak logotip(a) mi pa vseeno nista všeč (ker težak ej).
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
-
Ekipe se kar prijavlajo, prevladujejo pa večina ekipe od ,,daleč,, , ker na Štajerskem še FIRE COMBAT tekmovanja nekako niso poznana.
Čas za prijave do 10.10.2010.
Čas za prijave do 10.10.2010.
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
-
KER ŠE SE EKIPE VEDNO PRIJAVLJAJO Z MAJHNO ZAMUDO, VAM SPOROČAMO, DA ŠE JE VEDNO MOŽNOST ZA PRIJAVO!
TAKO, DA ŠE SE LAHKO VEDNO PRIJAVITE!
TAKO, DA ŠE SE LAHKO VEDNO PRIJAVITE!
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
-
Na željo nekaterih tekmovalcev smo organizirali polnjenje tlačnih posod na mestu tekmovanja.
Na pomoč bodo nam z visokotlačnim kompresorjem za polnjenje tlačnih posod priskočili kolegi iz PGD MAJŠPERK.
Glede na število ekip, pa treba upoštevati, da bo možno le dopolnjevanje tistih tlačnih posod, katere bodo uporabljenje 2 ali več krat, ker vseh je preveč, da bi se lahko napolnile.
Na pomoč bodo nam z visokotlačnim kompresorjem za polnjenje tlačnih posod priskočili kolegi iz PGD MAJŠPERK.
Glede na število ekip, pa treba upoštevati, da bo možno le dopolnjevanje tistih tlačnih posod, katere bodo uporabljenje 2 ali več krat, ker vseh je preveč, da bi se lahko napolnile.
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
-
Tako, to pa je porihtani logotip.
Samo, Da bo Čokl srečen.
ČASOVNICA NASTOPA EKIP PA BO OBJAVLENA JUTRI!
Samo, Da bo Čokl srečen.
ČASOVNICA NASTOPA EKIP PA BO OBJAVLENA JUTRI!
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
A bo na zidu 30cm od tal polička, tako kot pri FC-ju?
-
Zid je enak, kot pri FC Tekmovanju.
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
kje pa se najde štartna lista?
-
V priponki je časovnica za tekmovanje.
Zaradi zamenjav neketerih članov, sprememb, odpovedi in dodatnih prijav je malo dlje trajalo...
Če pa še bo prišlo do kakšne zamenjave, se naredi sprememba pri komisiji pred tekmovanjem.
Zaradi zamenjav neketerih članov, sprememb, odpovedi in dodatnih prijav je malo dlje trajalo...
Če pa še bo prišlo do kakšne zamenjave, se naredi sprememba pri komisiji pred tekmovanjem.
- Priponke
-
- ŠTARTNA LISTA - ČASOVNICA.doc
- (88 KiB) Prenešeno 245 krat
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
LEP POZDRAV!
PERO J., 041/ 511 - 364
Čestitke organizatorju za dobro organizirano tekmovanje
upam da se drugo leto spet vidimo
Vun kuri team
upam da se drugo leto spet vidimo
Vun kuri team