Ico » 3. oktober 2009, 6:42
Naš FC bo posvečen človeku, ki je bil predan gasilstvu z dušo in telesom, ki nam je omogočil, da delamo danes zagorjani v pogojih, ki so vredni gasilstva. Nekateri bi ga mogoče označili kot "pleharja", "hacetarja" in ne vem kaj še. Dejstvo pa je, da je imel posluh in razumevanje za operativo, da je vedel, da so PGD-ji ustanovljeni za operativno dejavnost, kateri mora biti podrejeno delovanje društva in ji ustvariti pogoje za delovanje. Če je to, potem ni problemov tudi pri drugih, manj gasilskih dejavnostih. Vse prevečkrat se dogaja, da smo gasilci postali gostinci in ne vem kaj še vse, da si le lahko zagotovimo sredstva za naše delovanje.
V Zagorje bodo prišli ... Anže, Jaka, Klemen, Ciril, Rok, Matej, Tina, Blanka, Barbara....lahko naštejem vsa slovenska imena....skupni imenovalec pa je, da bodo prišli ljudje, "ožigosani" bi jim jaz rekel, z rdečo barvo. Ni jih strah poskusiti nekaj novega in to delajo z vsem svojim srcem. To so mladi ljudje, ki so me v Kranju in Reki prepričali o pravilnosti moje ( naše ) odločitve. Njim ni važno, ali je intervencijska obleka rjava ali plava in če se sklada z barvo ostalih oblek v društvu. Hočejo le ... da je najboljša.
Vem, da bi bil ta ČLOVEK, kateremu zagorjani posvečamo FC, zeeellloooo ponosen na njih ! In to je zame bistveno in mi ni mar, če se "odgovorni" na GZ strinjajo z mano, ali ne. Oni kar naj imajo svoje "dirke" in naj zapravljajo velike denarce zanje. Pravijo, da tako dvigujejo operativno pripravljenost v društvih. Mat K..., s tem, ko ti sodnik gleda, ali si dal ključ na spojko, ali ne...ali ...že ne. Naj pridejo enkrat pogledat FC, pa bodo videli, kaj je to operativna pripravljenost !!!