fire combat

Moderator: FIRE COMBAT

Uporabniški avatar
mihelj
Kraj: nova gorica

Odg: fire combat

Odgovor Napisal/-a mihelj »

Hmmm Micka nevem če se strinjam s tabo, dokler so kazenske sekunde za določeno napako po 15 in več sekund,...in diskvalifikacija za hujše napake, tvoja trditev ne drži!
Poglej koliko ekip je bilo diskvalificiranih,... sodniki so sodili zelo korektno in pošteno to je moje mnenje. Če pa ekipa postavlja hitrost in pravilno delo pred varnost,....no so pač rezultati slabši. Kar je lepo razvidno iz rezultatov! LP
Na mladih svet stoji !!!
MaV
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a MaV »

mihelj napisal/-a:Če pa ekipa postavlja hitrost in pravilno delo pred varnost,....no so pač rezultati slabši. Kar je lepo razvidno iz rezultatov!
Točno tako. Če ne bi bilo kazenskih točk, gre ekipa iz Kopra s 25 na 5. mesto! :oops:
radovednež84

fire combat

Odgovor Napisal/-a radovednež84 »

Kako pa se kaj pripravljate za takšno vrsto tekmovanja.

Če bodo dobri odgovori se mogoče vidomo na kašni tekmi. :P
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

Odgovor Napisal/-a mirank »

radovednež84 napisal/-a:Kako pa se kaj pripravljate za takšno vrsto tekmovanja.

Če bodo dobri odgovori se mogoče vidomo na kašni tekmi. :P
se strinjam z radovednežem :D ... ...bi tudi mi probali, ne samo trodelca "matrali" :? ... me prav zanima kako in kje se ekipe pripravljajo na to "tekmo"...
Uporabniški avatar
purchy
GE: RAKEK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a purchy »

Skrajni čas je da se tekmovanja takega tipa uveljavijo - ne skoz sam trodelci! To je pravo operativno tekmovanje in balzam za operativca :) Glede priprav: nekaj imaš na tej povezavi http://www.youtube.com/watch?v=ke_w2EMxgno od PGD Radovljica. V glavnem se gre za moč, spretnost in hitrost v povezavi s pravilnim in varnim delom. Pri nas smo ravno v postopku dogovorov z županom, da nam odstopi (da v najem) prostor, kjer bomo postavii progo. Če oziroma ko :) nam uspe vam sporočim in bo možen trening pri nas (Notranjska bližina Cerknice). Naslednje leto pa organiziramo to tekmovanje tudi pri nas - da se razširi in uveljavi po Sloveniji!
Ne ustraši se izzivov, saj so izzivi izbrali tebe. Bolj kot je izziv videti meglen, negotov, skrivnosten,vrednejši je. (Tomaž Humar)

Lep pozdrav
Purkart Klemen 040/888-939
Uporabniški avatar
purchy
Kontakt:

Aja, glede varnosti se strinjam z Miheljem - kaj na trodelcu se pa ne moreš poškodovati?! Sodniki opravljajo svoje delo korektno in kaznujejo vsako napako...tako, da če maš predhodno operativno znanje in pamet je to zelo "lepo" :) tekmovanje. Moje menje katerega ne vsiljujem nobenemu!
Ne ustraši se izzivov, saj so izzivi izbrali tebe. Bolj kot je izziv videti meglen, negotov, skrivnosten,vrednejši je. (Tomaž Humar)

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Naj podam k vsemu povedanemu še svoje mnenje.

Kot organizatorji letošnjega Fire Combata v Zagorju ( 31.10. ) smo se veliko spraševali o varnosti ( nevarnostih ) na takšnem tekmovanju. Moram reči, da je dejstvo, da je rizik večji, kot na naših klasičnih gasilskih tekmovanjih. Ampak, saj smo gasilci in kot taki, se dnevno podajamo v nevarnosti. In roko na srce, porabijo nas že za čisto vse, pa če diši po gasilstvu ali pa ne. Kogar to moti, potem naj gre k holtikulturi rožice sadit in ne požare gasit. In če o nevarnosti Fire Combata piše poklicni gasilec, je to toliko bolj ...too much. Čeprav je prav, da smo previdni.
1.
mene je FC pritegnil zato, ker je to disciplina, ki je toliko drugačna od naših "dirk", ker zahteva od tekmovalcev kondicijo v smislu moči, vzdržljivost, trme....ko z zadnjimi atomi moči vlečeš tisti B "rur", pri tem te vspodbujajo ostali tekmovalci in gledalci. Nekaj najlepšega je bilo letos v Reki, kjer so nas Hrvati lepo sprejeli, mi smo se jim oddolžili z navijanjem tudi za njihove ekipe in jim v kategoriji, kjer smo Slovenci nastopali, odnesli prva 4 mesta ( in najboljši rezultat ). Nič politike, nič "fovšije", samo športno obnašanje in s tem nagradili njihova prizadevanja po dobri organizaciji.
2.
na FC nastopata kot ekipa samo 2 tekmovalca, kar olajša izvedbo vaj za tekmovanje ( pri desetinah se vse prevečkrat zgodi, da kdo manjka, potem ne moreš vaditi, je slaba volja itd. ). Med njima vlada nekakšna harmonija, saj več ali manj oba delata enako. Tu ni očitkov, češ jaz moram "laufati" kot norec, ti pa samo stojiš....
3.
oprema je intervencijska in ne rabiš nič nabavljati
4.
k tekmovanju te ne sili nihče, še najmanj pa GZ.

Treningi so pa lahko taaakkooo različni in se jih lahko zmišljuješ sam ( kot primer Radovljice ). Z malo truda in iznadljivosti si lahko postaviš tudi svoje orodje ( razen stolpa ).

Veseli me, da tudi drugi razmišljajo o izvedbi takšnega tekmovanja.
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Naš FC bo posvečen človeku, ki je bil predan gasilstvu z dušo in telesom, ki nam je omogočil, da delamo danes zagorjani v pogojih, ki so vredni gasilstva. Nekateri bi ga mogoče označili kot "pleharja", "hacetarja" in ne vem kaj še. Dejstvo pa je, da je imel posluh in razumevanje za operativo, da je vedel, da so PGD-ji ustanovljeni za operativno dejavnost, kateri mora biti podrejeno delovanje društva in ji ustvariti pogoje za delovanje. Če je to, potem ni problemov tudi pri drugih, manj gasilskih dejavnostih. Vse prevečkrat se dogaja, da smo gasilci postali gostinci in ne vem kaj še vse, da si le lahko zagotovimo sredstva za naše delovanje.

V Zagorje bodo prišli ... Anže, Jaka, Klemen, Ciril, Rok, Matej, Tina, Blanka, Barbara....lahko naštejem vsa slovenska imena....skupni imenovalec pa je, da bodo prišli ljudje, "ožigosani" bi jim jaz rekel, z rdečo barvo. Ni jih strah poskusiti nekaj novega in to delajo z vsem svojim srcem. To so mladi ljudje, ki so me v Kranju in Reki prepričali o pravilnosti moje ( naše ) odločitve. Njim ni važno, ali je intervencijska obleka rjava ali plava in če se sklada z barvo ostalih oblek v društvu. Hočejo le ... da je najboljša.

Vem, da bi bil ta ČLOVEK, kateremu zagorjani posvečamo FC, zeeellloooo ponosen na njih ! In to je zame bistveno in mi ni mar, če se "odgovorni" na GZ strinjajo z mano, ali ne. Oni kar naj imajo svoje "dirke" in naj zapravljajo velike denarce zanje. Pravijo, da tako dvigujejo operativno pripravljenost v društvih. Mat K..., s tem, ko ti sodnik gleda, ali si dal ključ na spojko, ali ne...ali ...že ne. Naj pridejo enkrat pogledat FC, pa bodo videli, kaj je to operativna pripravljenost !!!
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
purchy
Kontakt:

Ico =D> =D> =D> =D> =D>

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Ico, lepo napisano.
"Trodelc" pač ostaja, karavana gre dalje...
Škoda, ker (zaenkrat) nimamo možnosti sodelovat na takih tekmovanjih...
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
purchy
Kontakt:

Škoda, ker (zaenkrat) nimamo možnosti sodelovat na takih tekmovanjih...
Zakaj nimate možnosti sodelovati?

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Nimam tečaja za IDA :preklinjanje: :poked:
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
Oden
Kraj: dnevna soba

Odgovor Napisal/-a Oden »

Ico, Ico, Ico, Ico,... stoječe ovacije
Ashes to ashes, dust to dust.
Kot Feniks se dvignil iz pepela, vstal sem, stresel s sebe blato poplav.
Uporabniški avatar
pluty
Kraj: PGD Suhor

Odgovor Napisal/-a pluty »

Zdravo!
Mene pa zanima če je kaka sprememba za letos glede tečaja za IDA? Sam ga nimam me pa zelo mika to tekmovanje :-)
Uporabniški avatar
mirank
Kraj: PgD Lokvica

Odgovor Napisal/-a mirank »

Pluty, trenirate lahk i brez tečaja ;) ...samo pridite k nam na Lokvico, pol poligona že mamo :D :D ...ostala polovica pa upamo da bo kmalu ;)
Zaklenjeno