Stran 1 od 1

E-računi

ObjavaObjavljeno: 28. november 2014, 14:03
dmerzel
Pozdravljeni!

Zanima me, če se je že kdo ukvarjal s tem, kako naj društva, ki nimajo elektronskega bančništva, vpeljejo oz. začnejo s sistemom e-računov (razen uvedbe e-banke), ki bo obvezen za proračunske uporabnike s 1.1.2015?

LP

Domen

Odg: E-računi

ObjavaObjavljeno: 28. november 2014, 14:58
gasoldi
Poglej prilogo današnjih Financ, kjer je veliko napisanega na to temo. Vendar po mojem poznavanju to ni aktualno za veliko društev.
Enostavno greš izdajo ali prejem računa preko posrednika, ki to storitev izvaja. Eden od njih je Mikrografija.

Odg: E-računi

ObjavaObjavljeno: 28. november 2014, 16:58
skerca
http://www.ujp.gov.si/novice.asp?id_n=355


Nekaj mislim da celo brezplačnih

Lp

Odg: E-računi

ObjavaObjavljeno: 28. november 2014, 22:32
MarkoSimšič
Zakaj pa bi rabil e-račune? Zaračunavaš kaj proračunskim uporabnikom? V kolikor imaš teh računov ne več kot 5 na mesec in ne več kot 60 na leto boš lahko uporabljal aplikacijo UJP-a (brezplačno). Če pa je tega več potem pa ti ne preostane drugega kot, da uporabiš eno od variant, ki bodo možne... Je pa na mestu vprašanje, če ni mogoče bolj smiselno stopiti v kontakt s kakim računovodskim servisom, ki bo v tvojem imenu obdelal zadevo in še kaj drugega zraven...

lp marko =;

Odg: E-računi

ObjavaObjavljeno: 17. marec 2015, 15:48
DrDre10
Pozdrav, prvo da se predstavim, novi sam clan ovdje i želim prikupiti što više informacija vezane uz e-racune (internet racune).
Hmm, gledam po netu razne forume i misljenja drugih, al nekako se bojim koristiti internet za placanje racuna, da nebi ispalo krivo. Netko hakira ili mi se prikopca da potrosi kune... citam sam ovdje malo za e racuni, ali me konkretno zanimaju vaša iskustva.
Hvala, lp :)

Odg: E-računi

ObjavaObjavljeno: 22. junij 2015, 12:04
Marjetica
Od 1. januarja 2015 morajo proračunski uporabniki (država, občinski organi, javni zavodi) prejemati e-račune. Društva ne spadamo v proračunske uporabnike, zato lahko račune še vedno prejemamo v papirni obliki.
Problem nastane le, če bi društvo izstavilo račun za proračunskega uporabnika, takrat ga mora poslati kot e-račun preko UJP oz. druge banke. Vendar mislim, da je to pri društvih bolj izjema.

Re: E-računi

ObjavaObjavljeno: 25. avgust 2015, 21:58
Franci
Mi izstavljamo račun ministrstvu v papirni obliki - enega mesečno. :D

Odg: E-računi

ObjavaObjavljeno: 15. oktober 2015, 9:11
Marjetica
V primeru, da moramo izdati e-račun (na primer, da zaračunamo občini prevoz vode) lahko uporabimo brezplačni program preko spletne strani UJP (kot je že omenil MarkoSimšič, vendar potrebujemo digitalno potrdilo.
Jaz sem to storila na službenem računalniku, ker imam na njem že nameščeno digitalno potrdilo.