Stran 1 od 1

Članarina GZS za 2011

ObjavaObjavljeno: 19. maj 2011, 14:22
Janez Koncilija
Leto je mimo in na GZS so, z ne vem kakšno utemeljitvijo, povišali članarino z 20 na 30 EUR za GZ in s 13 na 20 EUR za PGD.

Vse kaže, da predlagatelji ne živijo istega življenja, kot običajni gasilci, ki vemo, za koliko se nam letno povečajo sredstva občinskega proračuna in ki procentualno niti približno in niti slučajno ni takšno, kot si ga z novo članarino upa predlagati GZS in pri tem maha z določili Statuta GZS.

Mogoče se sicer motim in za večino zvez 10 EUR ne pomeni ničesar, vendar v času krize povečevati za 50 % je bolano.

Upam, da bodo takšnega mnenja tudi delegati.

In me močno zanima, za kakšne društvene aktivnosti bi bil denar porabljen, pa tudi za sofinanciranje strokovne in druge literature, katero itak plačamo ob nabavi.

LP

Janez 8)

Odg: Članarina GZS za 2011

ObjavaObjavljeno: 17. avgust 2011, 15:50
skerca
Odpovemo eno naročnino na revijo Gasilec. Bom si jo z gospodarjem skupaj delil, preberem jo v 10 min ( saj kar je za operativce zanimivega).


lp

Odg: Članarina GZS za 2011

ObjavaObjavljeno: 17. avgust 2011, 21:46
Janez Koncilija
Tudi ena od možnosti, čeprav sam razmišljam, da bi se raje odpovedal članarini. V našem statutu namreč ni opredeljena, v jesenskem času bom pa malo prelistal pravne podlage o upravičenosti zaračunavanja, potem bomo pa videli kako in kaj.

Če še koga zanima, vabljen k sodelovanju.

LP

Janez 8)

Odg: Članarina GZS za 2011

ObjavaObjavljeno: 4. januar 2012, 19:41
skerca
Pozdravljni,

imam eno vprašanje - pri pregledovanju statua našega društva, sem opazil, da je v nekem členu ( 5. člen Povezovanje) zapisano : " PGD Trzin za svoje članstvo v GZ in GZS ne plačuje članarine."
Ali lahko na podlagi tega zavrnemo plačilo te članarine, saj očitno kršimo naš statut ? Je sklep GZS nad statum društva ?

lp