Stran 1 od 2

Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 23. januar 2008, 23:47
Drago
Imam (prijetno) dolžnost objaviti, da Tone PODOBNIK soglaša z kandidaturo za predsednika GZS 8)

Vsa debata v zvezi njegove kandidature in zastavljanje vprašanj ter objava odgovorov na taista vprašanja se bo odvijala na tem mestu (velja samo za naš forum). Tema bo pripeta do realizacije volitev.

lp DC :smoke:

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 23. januar 2008, 23:56
ANDY
In kaj je ta človek nardil zadnij čas za gasilce...... :?: Pred dobrim pol leta sem slišal kar nekaj izjav Ljublančanov da so ga imeli za...joj nevem kaj vse samo človeka NE. Zdaj pa naj bi bil naš predsednik :?: :?: :?:

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 24. januar 2008, 0:04
Drago
Andy, počasi...predstavitev kandidata in (predvsem) njegovega programa še sledi pa bi mogoče bilo bolj smiselno takrat zastaviti vprašanje. :o Mene dosti bolj kot to "kaj je naredil" zanima..."kaj namerava narediti...?"

lp DC :smoke:

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 24. januar 2008, 9:04
Milan Dubravac
Podpiram Toneta Podobnika za predsednika GZS. Kaj je in ni naredil pa bi bilo najbolje primerjati z ostalimi kandidati veste. Veliko bo časa komentirati delo in nedelo. Se pa strinjam z Dragotom, predvsem je odvisno kaj misli kdo narediti. Pravzaprav je treba pohvaliti nekoga, ki se je pripravljen takole izpostaviti in delati v korist naše organizacije. Ne bo lahko nobenemu in zelo bomo morali skupaj stopiti, da si zagotovimo tisto kar nam gre.

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 24. januar 2008, 11:06
Pero
isto velja tukaj:
Vidim da vam še kr nekaj manjka. (Sej smo imeli lani pred. volitve, pa se nihče ni nič naučil?)
Sem mislil že pre vprašat, pa se mi je sedaj zdela prava priložnost. Nevem kaj nam pomaga vseh XY postov v neki drugi temi,kako je oseba fajn, če pa nihče ni povedal nič konkretnega...

Nekje pogrešam bistvo:
-normalna predstavitev kandidata, življenjepis, zakaj misli da je primeren za to funkcijo
-na kak način je trenutno vpleten v gas. organizacijo, uspehi, delovna področja,...
-vizija in organiziranost organizacije (po njegove)
-kaj smatra on kot trenutne probleme v organizaciji, in kako bi jih rešil
-kratkoročni cilji (za izboljšanje organizacije)
-dolgoročni cilji

Še bi lahko nekaj dodali, ampak rečimo da je to neka osnova...

LP

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 24. januar 2008, 11:29
MICKA
Menjave na položajih bodo, zato je nujno da izvemo čim več o kandidatih.

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 24. januar 2008, 14:50
Peter
Predstavitev kandidata v ožjem krogu je že bila in v kratkem lahko pričakujete tudi podatke, ki pri kandidaturi ne smejo manjkati.

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 24. januar 2008, 17:40
erno
Ne mislim nekaj lobirat na tem forumu ampak bi rad zastavil eno čisto preprosto vprašanje vsem novim kandidatom GZS.
Upam, da se bo kdo spoh pojavil na forumu!!

Do sedaj se GZS ni potegovala za oz. z društvi, ki so imela težave z URSZR pri nelogični postavitvi koncesionarskih mest oz čudnimi plani posredovanja koncesionarjev. To sicer ne gre v škodo gasilcev škodo trpijo udeleženci v prometu in ponesrečenci.

Zanima me kako bi kandidati rešili ta problem oz če bi sploh posredovali???

Hvala za odgovor.

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 24. januar 2008, 18:43
DušanB
ANDY:
In kaj je ta človek nardil zadnij čas za gasilce...... Pred dobrim pol leta sem slišal kar nekaj izjav Ljublančanov da so ga imeli za...joj nevem kaj vse samo človeka NE. Zdaj pa naj bi bil naš predsednik


Kot predsednik enega izmed 35 prostovoljnih gasilksi društev v Ljubljani podpiram kandidaturo Toneta Podobnika za predsednika GZ Slovenije.
Andy nekaj kratkih odgovorov:
- Organizacijko prenovil in postavil na primerno mesto v RS GZ Ljubljana,
- Aktivno sodeloval oblikovanju in poštenem razdeljevanju za vračanje dela DDV v gasilko organizacijo,
- Aktivni dogovori in oblikovanje Zdravstveno zavarovanje prostovoljnih gasilcev,
- Aktivno sodelovanje pri pripravah zakonodaje in pravilnikov na nivoju države in gasilske zveze,
- Stalno se je pozitivno zavzemal za ureditev statusa gasilca
- Uspešno kot predsednik vodil Gasilko Zvezo Ljubljana
- ......

Več o svojem delu, življenjepisu in o prihodnjem programu bo verjetno vsak kandidat podal sam.

Res je, da se sam velikokrat nisem strinjal z načinom njegovega dela! :oops: Tako na forumu kot v Zvezi sem napisal, podal in zahteval nekaj ostrih mnenj, predlogov in zahtev. Nekatere so bile upoštevane, nekatere pa tudi ne. Zavedam se, da iz moje strani prav vse tudi ni bilo na svojem mestu. Prepričan sem in hkrati lahko zagotovim, da so bila vsa nesoglasja plod težkih in opravljenih del ter njihovih rezultatov. Z nikomer se v celoti ne bom nikoli strinjal, še najmanj pa z tistim, ki nima ne rezultatov ne svojega trdno izoblikovanega stališča, sem pa Tone Podobnik zagotovo ne sodi. Prepričan sem, da Tone lahko ogromno prispeva k potrebni reorganizaciji, zagotovitvi statusa in posodobitvi naše organizacije. Njegov avtoritativen pristop do dela velikokrat res ni bil sprejemljiv. A z realnim gledanjem na celotno situacijo in pogledom iz drugega zornega kota, se pravih rašitev v dani situaciji drugače ni dalo izpeljati.

Pa lep pozdrav,
Dušan Bosnar
Predsednik GD Ljubljana Mesto

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 24. januar 2008, 22:27
Jure Čokl
Mislim da je nepreklicno minil čas papirnih gasilskih generalov in predsednikov, ki bolj sodijo v povorko pustnega karnevala kot kam drugam. Kam so nas pripeljale poceni obljube in prozoren populizem skrivanja za "130.000 gasilci in gasilkami" je tudi več kot očitno. Namesto da bi imela prednost stroka, jo imajo veselice in "pasje procesije". Namesto ustreznega šolanja dejanskih strokovnjakov, ki jih na terenu krvavo primanjkuje, imamo cel kup generalov, ki v življenju niso videli prave intervencije in sprejeli večje odločitve, kot je katere barve bo freska na pročelju gasilskega društva. Namesto da bi gasilske zveze razmišljale o usklajenem kolektivnem nastopu pod pokroviteljstvom GZS pri pogajanjih s pristojnim ministrstvom in z enotnostjo dosegle vse zastavljene cilje, jih vedno več razmišlja o izstopu iz GZS. Državno glasilo je še najbolj podobno (prenovljeni) Pavlihovi pratiki in je odličen primer populizma na račun stroke - namesto da bi gasilce poučevali o gasilskem delu, opremi in orodju, lahko na svoj račun pridejo predvsem ljubitelji ljudske umetnosti in kronisti, ki zapisujejo društveno kulturno dejavnost med Slovenci. Urednik pa je za vse to še najmanj kriv. Kaj ima vse to z gasilstvom, ne vem. Vem pa, da tako naprej ne more več dolgo iti. Način vodenja, kot ga imamo, je preživet in popolnoma neprimeren. Rezultati razmišljanja vodstva GZS se jasno kažejo tudi na nižjih nivojih, kjer lahko vsi delajo vse, ker zgoraj ni nikogar, ki bi to sankcioniral. Še enega mandata takega ali podobnega vodstva, kot je bil zadnji (in še kakšen pred njim), gasilstvo ne bo preživelo.

Podpiram kandidaturo Toneta Podobnika za predsednika GZS, predvsem zato, ker ne predstavlja kontinuitete aktualnemu vodstvu, ampak alternativo. Zato, ker potrebujemo sposobnega kapitana, ki bo znal poslušati svojo operativno posadko in ladjo v burji peljal mimo čeri v mirne vode, ne pa naravnost v skale in govoril, da se nam ne more zgoditi nič, ker nas je 130.000. Gasilk in gasilcev.

Jure Čokl,
urednik Ljubljanskega gasilca

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 24. januar 2008, 22:58
metodg
Podpiram kandidauro Toneta Podobnika. Imel sem priložnost nekajkrat govoriti z njim in mislim, da je pripravljen prisluhniti operativi.

Metod G.
podpoveljnk GZOR

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 25. januar 2008, 10:35
Jure Čokl
Mislim da je tule kar nekaj informacij in odgovorov. So javnega značaja (avtorizirani) in so bili predstavljeni na sestanku, o katerem naj več povedo udeleženci.

Ljubljana, januarja 2008

TONE PODOBNIK - PREDSTAVITEV IN KRATEK ŽIVLJENJEPIS

Rojen 1942, živim v Novem Polju (prej Zadobrova), Ljubljana. Tu sem si ustvaril družino - imam dve poročeni hčeri in tri vnuke. Tako soproga kot jaz sva v pokoju. Pred upokojitvijo sem bil od leta 1978 zaposlen najprej 2 leti kot komercialni, kasneje pa kot glavni direktor v takratni Kurivoprodaji, kasneje smo firmo zaradi ozkega pomena besede povezanega s predmetom poslovanja, preimenovali v Center Ljubljana. Končal sem višjo šolo za organizacijo dela. Ko pa sem prevzel odgovoren položaj v podjetju pa sem se dodatno izobraževal, predvsem na področju vodenja in poznavanja zakonitosti trga ter tujega jezika.

Vseskozi sem aktiven v svojem okolju. Preje, ko je bila še krajevna skupnost, sem bil v najožjem vodstvu, en mandat tudi član družbeno političnega zbora občine. Bil sem predsednik SZDL v krajevni skupnosti, povsem na začetku pa en mandat tudi sekretar in predsednik mladine v takratni občini Ljubljana Moste – Polje.
En mandat sem bil tudi predsednik Komunalne skupnosti Mesta Ljubljana, za kar osebno smatram, da je bilo to zelo uspešno obdobje, tudi po moji zaslugi. Kot rečeno, pa sem bil ves čas delovanja SIS za varstvo pred požarom aktiven kot predsednik izvršilnega odbora, zadnji mandat pa kot predsednik skupščine Ljubljana Moste – Polje. V času delovanja skupne države sem bil vrsto let, pa do razpada predsednik Združenja trgovine s kurjavo Jugoslavije in predsednik komisije za delitev kontingentov za uvoz premoga.
Po osamosvojitvi se nisem vključil v nobeno od političnih strank, pa čeprav je bilo veliko nagovarjanja iz različnih političnih opcij, še posebej zato, ker sem vseskozi aktiven v gasilski organizaciji. Prepričan sem namreč, da prostovoljno gasilstvo in strankarstvo ne gresta skupaj.

V gasilske vrste sem vstopil kot pionir leta 1952 in sicer v Prostovoljno gasilsko društvo Zadobrova – Sneberje – Novo Polje, katerega član sem še vedno. V mladosti se pri delu nisem kdo ve kako izpostavljal in po odhodu k vojakom pa do začetka sedemdesetih let, moram priznati, bil le »član«.
S pričetkom delovanja SIS za varstvo pred požarom občine Ljubljana Moste – Polje pa sem vključil vanj in bil zelo aktiven - od leta 1976 kot član iniciativnega odbora za ustanovitev SIS za varstvo pred požarom občine Ljubljana Moste – Polje, od ustanovitve pa podpredsednik izvršilnega odbora in od leta 1977 pa do 1985 predsednik izvršilnega odbora SIS za varstvo pred požarom Ljubljana Moste – Polje. Po letu 1987 pa do ukinitve sem bil predsednik skupščine SIS. Od njegove ustanovitve pa do konca delovanja sem bil član izvršilnega odbora Zveze SIS za varstvo pred požarom mesta Ljubljana.
Leta 1982 smo se v društvu odločili, da si zgradimo nov gasilski dom in od ideje do dokončanja sem bil predsednik gradbenega odbora. Zgradili smo lep dom, ki nam je tako gasilcem kot krajanom v ponos. Večino potrebnih sredstev sem pridobil od poslovnih partnerjev, ki so sponzorirali tudi dela na domu. Brez te pomoči doma ne bi mogli izgraditi, še manj pa dokončati. Od leta 1991 sem bil tudi en mandat predsednik društva. V času mojega predsedovanja, kasneje sem bil z manjšo prekinitvijo podpredsednik, smo se tudi tehnično opremili, tako da imamo nova vozila GVC 24/70, GVC 16/25 in GVM.

Ob ustanovitvi Gasilske zveze Ljubljana leta 1995 sem bil izvoljen za predsednika nadzornega odbora, od leta 2000 dalje pa sem predsednik Gasilske zveze Ljubljana.
Na XIV. kongresu leta 2003 sem bil izvoljen v Predsedstvo in na njem za podpredsednika Gasilske zveze Slovenije, sem predsednik komisije za odlikovanja ter predsednik razpisne komisije za sofinanciranje gasilske in reševalne opreme pri ministrstvu za obrambo. Vodil sem priprave in našo predstavitev na mednarodnem sejmu zaščite v Hannovru, urejal področje osebnega in premoženjskega zavarovanja slovenskih prostovoljnih gasilcev, aktivno deloval v delovni skupini za pripravo novega statuta GZS in na drugih področjih, ki sem jih pokrival kot podpredsednik GZS.
Usposabljal sem se tudi po gasilski plati, od leta 1998 ko sem kot nižji gasilski častnik opravil tečaj za višjega strokovnega svetovalca, leta 2004 pa tudi izpit za visokega strokovnega svetovalca in si s tem pridobil čin Visoki gasilski častnik organizacijske smeri, leta 1999 pa sem opravil tudi izpit (specialnost) za predavatelja.
V prihajajočem mandatu sem predlagan za predsednika nadzornega odbora v gasilskem društvu in predsednika komisije za veterane pri Gasilski zvezi Ljubljana. V svoji gasilski zvezi imam podporo k kandidaturi za predsednika Gasilske zveze Slovenije. To pričakujem tudi na regijskem svetu Regije Ljubljana I.
Program želim pripraviti skupaj s sodelavci na osnovi predlogov, pa tudi realnih možnosti. Ne želim obljubljati »gradov v oblakih« pač pa le tisto, kar je ob maksimalnem zavzemanju vseh tudi izvedljivo. Med prvimi nalogami, ki jih moramo končno realizirati, je primeren status prostovoljnega gasilstva in s tem ugleda ter položaja gasilca v naši družbi. Pri zadnjem lahko največ postorimo sami. Sem odprt za dialog in vztrajen pogajalec. Gasilsko zvezo bom, če bom izvoljen, približal prostovoljnim gasilskim društvom. Ne tako, da bi dnevno obiskoval gasilce na terenu, pač pa odprl vrata »našega doma« na Tržaški 221 v Ljubljani.

Tone Podobnik, ViGČ I

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 25. januar 2008, 21:37
Ico
Izčrpni podatki, če bo vse to kot predsednik realiziral, potem se za slovensko gasilstvo ni treba bati. Če ga podpirata med drugim Milan in naš, zagorski prijatelj Jure, potem menim, da je dober in resen kandidat.

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 27. januar 2008, 15:04
Oskar
Bom čisto pošteno napisal. Ko bom videl seznam ostalih kandidatov se bom odločil.
Ima pa Tone Podobnik vsaj enega aduta: veliko je imel v življenju opravka z kurivom in upam , da bo, če bo izvoljen, znal komu vsaj dobro podkuriti !! :lol: [-o<

Odg: Kandidat za predsednika GZS - Tone Podobnik

ObjavaObjavljeno: 27. januar 2008, 18:36
Jaka
Mnenja sem, da mora gasilska organizacija boj združevati kot razdruževati nas gasilce. Da bi se vsi s kakšnim predlogom strinjali, bi se vprašal če je z nami nekaj narobe.
Osebno podpiram Toneta Podobnika pri kandidaturi za predsednika GZS. Mislim, da je primeren kandidat in da bo znal gasilce združiti in jih povezati, ne pa skregati med seboj. Katere naloge pa so po njegovem mnenju bolj pomembne in katere manj (program) pa bo verjetno tudi predstavil, saj se bo na osnovi tega možno odločiti.
Velik napredek je že v tem, da lahko izbiramo.