In novi Predsednik/Poveljnik GZS je...

Vse v zvezi z volitvami in kongresom v letu 2008
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj.

Objave gostov niso dovoljene.
Rok Ušen
Prispevkov: 752
Pridružen: 17. Marec 2006, 11:58
GE: Savinjska

Odg: In novi Predsednik/Poveljnik GZS je...

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Tudi jaz bom prostavil svoj piskrček...

Minister je venomer poudarjal sodelovanje z bivšim (častnim :banging: ) predsednikom. Poveljnika (MK) ni omenil enkrat.
Novi predsednik ni poveljnika omenil enkrat.
MK ni povedal ničesar razen prilično ponesrečenih povelj.
Novopečeni predsednik ni enkrat rekel, da se bosta trudila s poveljnikom za dobrobit gasilstva. Venomer ednina!

Hja, spošotvani MK, očitno za vas zopet nič novega. Vse po starem - tudi temu predsedniku boste kuhali kavico.

Aja, pa še nekaj. MK - ko bomo od GZS za novo vozilo deležni kaj drugega kot račun tipizacijske komisije, potem se boste lahko hvalili po televiziji koliko SMO kupil tega in onega. In ko boste na kakšni intervenciji prisotni kot gasilec, ne pa kot gledalec, potem boste lahko rekli, da SMO uspešno intervenirali.

Do tedaj pa nimate pravice uporabljati SMO, ampak zgolj in samo SO. Aja, pa dobro bi bilo, da se odločite ali so poklicni gasilci pod vašim okriljem ali ne, ker na TV sem dobil občutek, da ne veste najbolje.

No, da ne bo preveč mimo teme - novemu vodstvu želim uspešno vodenje teh 5 let ( [-X ). Predsedniku Korenu želim, da bi bil dober politik. Poveljniku Klariču pa želim, da bi se končno zavedal svoje funkcije in da ne bi ostajalo pri "ni šlo skozi parlamentarno proceduro...".


:punch:
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
Brko
Prispevkov: 322
Pridružen: 22. Oktober 2004, 21:35
Kraj: Rojstna vas Matevža Haceta

Odg: In novi Predsednik/Poveljnik GZS je...

Odgovor Napisal/-a Brko »

Kolegi gasilci, volitve so za nami. Ne morem reči,da sem vesel, ker sem verjel v znanje operative na terenu. Na predvečer sem se pogovarjal s Klaričem in mu ustno povedal,da ge ne bom podprl,če bo pa izvoljen ga bom spoštoval kot poveljnika. Ni pa rečeno , da se strinjam z njegovimi deli. Pravilno je ,da se štab D.M. usede in globoko preanalizira. Naslednje volitve bodo čez pet let, do takrat pa se bo nekaj spremenilo verjemita. Poveljniki regij na njih je to dejanje med kongresi, ali boste tiho in prikimovali z glavami ali pa boste prenašali glas operative na GZS. Vse čestitke Darkotu.
Začnimo pometati že v društvih potrudite se v zvezah. Na lokalni ravni se moraš za vsak euro pregovarjat z predstavniki občin. Tudi na GZS se je naredilo nekaj.Ne moremo reči ,da se ni. Karel Erjavec je v petek lepo povedal, da tudi v parlamentu vedo koliko je vredno naše delo samo ne vem koliko časa in koliko naravnih katestrof bo še potrebno,da se bodo prebudili. Ja sedaj bodo volitve in vsi vemo, da jih bodo spet polna usta.
Čestital sem obema im jima zaželel veliko uspehov. Sam pa se bom trudil, da bom vodil svojo GZ v pravem duhu (operativnem). =D> [-X
Potek parade pa je bil v primerjavi z Blejsko 1001%
mase123
Prispevkov: 55
Pridružen: 13. Januar 2008, 13:17

Odg: In novi Predsednik/Poveljnik GZS je...

Odgovor Napisal/-a mase123 »

ko diskutiram z gasilci, berem forum, itd imam občutek, da sta se v gasilstvu naredila dva pola, kjer bo eden napadal ozima napada, drugi pa se branil oz se bo branil delo bo pa stalo, obveljal pa bo star rek kjer se prepirata dva tretji dobiček ima. S temi dejanji rešimo tovarištvo. Za vse dobro in slabo je odgovornost kolektivna.
Uporabniški avatar
Denis
Prispevkov: 853
Pridružen: 11. Avgust 2003, 1:12
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odg: In novi Predsednik/Poveljnik GZS je...

Odgovor Napisal/-a Denis »

Drugega ni bilo za pričakovati, še kar nekaj vode bo moglo pretečt da se bo zamenjala generacija, seveda pa si bomo najprej urediti v svojih društvih potem pa višjih nivojih, ampak ne tako da imajo še zmeraj tisti prejšni vpliv. V glavnem za mene katastrofalno oba dva sploh poveljnik GZS ki nima še osnovnega tečaja kaj šele da bi bil kdaj poveljnik na področju drutšva ali pa GZ, njegova najlepša izjava na Krasu nazadnje je gospod klical "kam ? nevem " in izjavil " kaj naj naredim cel hrib bo šel ".
Ta hudi PGD VRBJE.
zonty
Prispevkov: 85
Pridružen: 15. Februar 2007, 14:35

Odg: In novi Predsednik/Poveljnik GZS je...

Odgovor Napisal/-a zonty »

pa se je kaj lobiralo?? je morda Podobnik ali pa Muhič oz. kdo od njegovih pristašev poskušal poklicati vsaj polovico delegatov in malo polobiral??ali splo ni bilo razkritega seznama delegatov??
Deklič
Prispevkov: 2
Pridružen: 29. Junij 2006, 13:46

Odg: In novi Predsednik/Poveljnik GZS je...

Odgovor Napisal/-a Deklič »

zonty napisal/-a:pa se je kaj lobiralo?? je morda Podobnik ali pa Muhič oz. kdo od njegovih pristašev poskušal poklicati vsaj polovico delegatov in malo polobiral??ali splo ni bilo razkritega seznama delegatov??
Ne zonty, problem je v tem, da sta Muhič in Podobnik igrala pošteno in nista pridobila seznama delegatov, ki smo ga z gasilskih zvez morali poslati na GZS, pod pretvezo, da rabijo ime in naslov delegata -ov naše GZ, da mu bodo poslali gradivo za kongres. Drugače je vedno vsa pošta prišla na GZ, do sedaj se pri nas še niso zgubili papirji in če je bilo potrebno nekaj neki dotični osebi dostavit, smo to zavedli v knjigo prejete pošte in potem predali naprej.
In seveda "gospoda" sta imela tako vpogled v seznam delegatov in seveda tako možnost "lobiranja", slišati pa je bilo tudi marsikaj drugega (kar sta navajala v telefonskih klicih).
Poštena igra!? [-X In še nekaj!
Kititi se s tujim perje - koliko vozil SMO nabavili... in govora o prostovoljstvu - zakaj p je potrebno FAJN plačat komisijo, ki da soglasje za nabavo, naj še oni delajo v duhu prostovoljstva.
Človek bi bruhal, ko posluša našega vrhovnega... :^o
FONTANA
Prispevkov: 130
Pridružen: 14. December 2006, 11:42

Odg: In novi Predsednik/Poveljnik GZS je...

Odgovor Napisal/-a FONTANA »

Deklič napisal/-a:Kititi se s tujim perje - koliko vozil SMO nabavili... in govora o prostovoljstvu - zakaj p je potrebno FAJN plačat komisijo, ki da soglasje za nabavo, naj še oni delajo v duhu prostovoljstva.
Edino pošteno povedano! Komaj zberemo denar za vozilo SAMI v PGD-jih potem pa nas GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE odira z razno raznimi plačili za soglasja, komisije ..... To bi morali kot znak spoštovanja do nas prostovoljcev DELATI BREZPLAČNO
To naj bo poglavitna naloga GZS v tem mandatu nuditi prostovoljcem določene storitve brezplačno ali pa vsaj po zmerni konkurenčni ceni!!!!!
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
Odgovori