Stran 1 od 2

Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 29. marec 2008, 10:43
Peter
primerjava.jpg

Če ste v Gasilcu videli predstavitve kandidatov, vam je morda padlo v oči, da se ena predstavitev razlikuje od ostalih. Antonu Korenu je namreč uredništvo dovolilo oblikovno drugačno predstavitev, saj drugače vsega besedila ne bi mogli spravit na eno stran. Skozi prste mu pa niso gledali samo pri obliki, ampak so mu zraven predstavitve dodali še nekakšno mini priporočilo, kar pa je v nasprotju s pravili za objavo, ki jih je ČŽS poslal kandidatom. Drugim kandidatom (z izjemo Klariča) je zraven dodajalo obvestila uredništva. Še enkrat so dokazali, kako je s profesionalnostjo uredništva in s tem kam pes taco moli.

Razlika med predstavitvama Tonetov pa je tudi vsebinska. Koren si je privoščil filozofsko razmišljanje o slovenskem gasilstvu, formaliziranem z alinejami, obenem se pa sploh ni predstavil in po prebrani predstavitvi še vedno ne vemo, kdo je in predvsem, kaj je že naredil oz. dosegel. Besedico sem je uporabil samo dvakrat in še takrat samo za izražanje svojega prepričanja. Je pa potrdil sloves lepogovornika in je uporabljal ljudem prijetne besede npr. da si bo prizadeval, zavzemal, trudil, podpiral, namenjal, spodbujal itd. Žal pa je očitno spregledal, da je bil tukaj namen tudi predstavitev kandidatov, ne pa samo volilnega programa.

Na drugi strani je Podobnik kar 25-krat uporabil besedo sem, predstavil sebe, svoje delo in njegovo nadaljevanje.

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 29. marec 2008, 22:16
Milan Dubravac
Ja no priviligirana sta bila pri predstavitvah Tone Koren in Matjaž Klarič. To pomeni, da se ve kdo ima vajeti v rokah kljub drugačnem dogovoru, kdo se zavzema za spremembe, kdo pa za nadaljevanje obstoječega. No po tej skrajno neprimerni manipulaciji gospoda Korena je še enkrat več jasno, da ni primeren za predsednika GZS. Izhajam pa iz njegovih izjav o podobi, poštenosti in moralnosti gasilca. Sploh me pa ob vseh leporečjih predvsem zanima kaj je naredil v 20 in več letih razen tega da je podpredsedoval. Kar se tiče izobraževanja zelo zelo malo, saj še tega ne ve, kdaj je kakšna seja komisije sklicana (imam več kot 50 prič!!).
Me pa veseli, da na terenu ni tako samoumevno več koga se podpira.

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 29. marec 2008, 22:40
Jure Čokl
Poden.
To kar so si (še enkrat v dolgi vrsti) privoščili pri državnem biltenu, je sramota in žalitev za vse resne bralce (je pa res da teh ni veliko). Najprej razposlati jasna navodila kako in kaj, potem pa jih načrtno kršiti v primeru Toneta Korena, je lepo povedano neetično. Tisto priporočilo spodaj je vredno manj kot nič - vsak od ostalih dveh kandidatov (predsedniških) bi si lahko nalepil zdraven še pet takih listkov in to z bolj zvenečimi in predvsem merodajnimi imeni. Še bolj trapasto pa je, da pa so se oblikovalci (po jasnih navodilih seveda) kot pijanec plota držali mer za fotografije - tako so raje pustili prazen prostor, kar je z vidika revije najhujša napaka, kot pa da bi na primer povečali slike. Seveda pa ni noben problem, če se pri predstavitvah prazen prostor maši s slaboumnimi obvestili?! Tako je slika pri Tonetu Podobniku ogabno odrezana na nekaj najbolj neprimernih mestih gledano s čisto oblikovalskega vidika, pri tem da bi jo lahko mirno pustili malo večjo, pa bi bila rešena kar dva problema. To je to, če se s tako resnim delom ukvarjajo amaterji, ki se pustijo manipulirati s strani drugih amaterjev. In slednji so še enkrat več dokazali, da še lagati ne znajo prepričljivo. O vsebini Korenovega prostega spisa ni vredno izgubljati besed.

Res je že skrajni čas, da se kaj spremeni. V bistvu narobe, je bil že deset let nazaj.

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 30. marec 2008, 1:15
FONTANA
Žal v gasilcu še nisem videl objav oziroma predstavitev, zato ne morem povedati svojega mnenja. Glede napisanega s strani petra in Milana, pa lahko sklepam, kaj je.
To res ne sodi sem pa vseeno naj se še enkrat nekje odpre anketa o podpori kandidatom, ki so sedaj javno predstavljeni. Brez mnenj samo anketa, kot je na prvi strani gasilci.org

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 30. marec 2008, 12:45
fenix4
se strinjam s Fontano. Upam, da se tudi moderatorji in bodo objavili anketo glede podpore kandidatov na Gasilci.org? mogoče posebej za predsednika in poveljnika?

lp

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 31. marec 2008, 12:21
Bobby
Sedaj so predstavitve kandidatov objavljene tudi na uradni spletni strani GZS.
- http://www.gasilec.net

lp :wink:

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 7. april 2008, 22:10
icko
Danes so se vsi štirje predstavili v Velenju. moram rečt da je blo zanimivo.

bil je zraven jure in pa primož, torej močna ekipa z muhičem in podobnikom.
koren in klarič sama.

zelo me veseli da so vsi štirje prišli in nam namenili čas.......debato je povezoval Boris Goličnik.....moja ocena je dobra, glede kandidatov pa že pozante moje mnenje

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 7. april 2008, 22:51
FONTANA
Saj če prav vidim sta samo dva kandidata gasilca! Muhič in Podobnik. Torej se ve kdo je gasilec.

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 8. april 2008, 8:00
tadejS
No končno se priblužujemo tudi v gasilstvo pravim volitvam. Upam da pridejo tudi v naš konc. Če je to posledica spreminjanja statuta GZS-ja, potem se je končno nekaj začelo premikati. Se pa ja spodobi, da se bodoči najvišji gasilski vodje ja predstavljajo v uniformi in s tem pokažejo svojo zavest in pripadnost stanu.

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 8. april 2008, 22:11
Jure Čokl
Hvala GZ Velenje za organizacijo tega omizja. Bilo je zelo prijetno, kandidati so se predstavili pod Borisovo taktirko in končno smo dobili pravo predvolilno soočenje.
Upam da bodo tiste GZ, ki se okoli podpore še niso odločile in seveda vse tiste, ki bi rade o svoji odločitvi še enkrat pretehtale izkoristile priložnost predvolilnega časa in povabile kandidate na soočenje v njihovem okolju. To je najbolj demokratično in na ta način se lahko dejansko vidi, kako podkovan in pripravljen je kateri kandidat in tudi kakšen odnos ima do gasilstva - kar se lahko vidi tudi po spoštovanju do uniforme. Le kdo jo bo v javnosti spoštoval, če je niti potencialni najvišji predstavniki gasilske oblasti ne?

Še enkrat hvala GZ Velenje, Ičkotu in Borisu za prijetno popoldne in priložnost za predstavitev stališč kandidatov.

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 9. april 2008, 14:54
nejc321
Izven konteksta amapk v vednost vsem....GZ Velenje nima več takšnega imena ampak je po novem....GZ ŠALEŠKE DOLINE. Mislim da zdj že tudi uradno. :D


Se opravičuješ za odskok iz teme :oops:

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 9. april 2008, 15:30
icko
še nekaj fotografij.......če jih kdo pozna, hehe

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 9. april 2008, 15:31
icko
tone in matjaž

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 9. april 2008, 15:32
icko
en lep par, enmu se pozna predavanje na rogli

Odg: Predstavitev kandidatov v Gasilcu

ObjavaObjavljeno: 10. april 2008, 16:50
Oskar
Zakaj so zadnje tri slike tako male ?
Zanima me , kdo je zdaven Jureta na zadnji fotki. Žal ne poznam ?
Hvala .