Tečaj Inštruktor

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Tečaj Inštruktor

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Danes se je na Igu začel tečaj za Inštruktorja ki bo trsajal do sobote.Kandidati se bodo "usposobili in izpilili " a bodo lahko svoje znenje prenašali naprej.
Želimo jim uspeha veliko dobre volje in mirnih živcev. :twisted:

p.s.
Predvsem našim :twisted: :twisted:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Tega tečaja se udeležujejo tudi 3 člani iz naše GZ, še 4 člani pa smo prijavljeni na omenjeni tečaj v terminu ( INŠ 01/07 ), se pravi nekje v aprilu 2007.
Upam, da se oglasi kdo od udeležencev in opiše svoje vtise iz tečaja :!:

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Miha76
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Miha76 »

No petkove prezentacije smo prestali, sledi še sobotni razgovor. V skupini nas je 13, kljub več prijavljenim. Baje jih je kar nekaj zbolelo.

Več pa po jutrišnjem dnevu.
LP
Miha
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Kakšen je pogoj za specialnost inštruktorja :?:
Kakšen je tečaj, a je sama piflarija ali je tudi kaj prakse :?:
Kako sploh zgleda tečaj :!:
Uporabniški avatar
irgolbos
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a irgolbos »

En cel dan si v učilnici kjer ti predava en profesor, ki sodeluje z GZS, naslednji dan imaš še dopoldne predavanje, po kosilu pa mora vsak kandidat predstavit eno vajo ali katero drugo stvar, ki jo določi inštruktor. Vaja se snema, ker jo kasneje analizirate!!! Zadeva je kar zanimiva
Slika
Uporabniški avatar
irgolbos

Pozabil sem napisat, da je pogoj čin !!!
Slika
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

En cel dan si v učilnici kjer ti predava en profesor, ki sodeluje z GZS, naslednji dan imaš še dopoldne predavanje, po kosilu pa mora vsak kandidat predstavit eno vajo ali katero drugo stvar, ki jo določi inštruktor. Vaja se snema, ker jo kasneje analizirate!!! Zadeva je kar zanimiva
A torej je nekaj prakse. :idea:
Dej malo bolj podrobno opiši kako to zgleda.:!:
O čem pa predava profesor :?:
Pogoj imam opravljen, mogoče se bom pa drugo leto prijavil za specialnost inštruktorja :wink:
Uporabniški avatar
Miha76
Kontakt:

irgolbos napisal/-a:En cel dan si v učilnici kjer ti predava en profesor, ki sodeluje z GZS, naslednji dan imaš še dopoldne predavanje, po kosilu pa mora vsak kandidat predstavit eno vajo ali katero drugo stvar, ki jo določi inštruktor. Vaja se snema, ker jo kasneje analizirate!!! Zadeva je kar zanimiva
Oprosti, ampak kje si pa ti ta tečaj delal, ker naš urnik ni podoben temu.
Urnika za Inštruktorja in Predavatelja sta si na Igu zelo podobna. Prvi dan so predavanja od cca 16.00 do 20.30, kjer je predstavljena osnova samega dela bodisi predavanja ali dela kot inštruktor. Drugi dan je cel dan namenjen nastopu in analizi. Torej zjutraj priprava, nato nasop, pa analiza in nato kosilo. Po kosilu se ponovi. torej spet priprava, nastop in analiza, kjer se analizira ne le nastop, ampak tudi popravki glede na prvo analizo. Tretji dan so predavanja dopoldan, ko poteka sklepni del, torej povzetki tečaja, še dodatna navodila o tem kako in na čem dati poudarek.
Oba tečaja pa na Igu vodi prof. Mirt.
LP
Miha
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

Miha76 napisal/-a:Oprosti, ampak kje si pa ti ta tečaj delal, ker naš urnik ni podoben temu.
Urnika za Inštruktorja in Predavatelja sta si na Igu zelo podobna. Prvi dan so predavanja od cca 16.00 do 20.30, kjer je predstavljena osnova samega dela bodisi predavanja ali dela kot inštruktor. Drugi dan je cel dan namenjen nastopu in analizi. Torej zjutraj priprava, nato nasop, pa analiza in nato kosilo. Po kosilu se ponovi. torej spet priprava, nastop in analiza, kjer se analizira ne le nastop, ampak tudi popravki glede na prvo analizo. Tretji dan so predavanja dopoldan, ko poteka sklepni del, torej povzetki tečaja, še dodatna navodila o tem kako in na čem dati poudarek.
Oba tečaja pa na Igu vodi prof. Mirt.
irgolbos je mislil na pravi tečaj - inštruktor in ne predavatelj :wink: !
Uporabniški avatar
Miha76
Kontakt:

irgolbos je mislil na pravi tečaj - inštruktor in ne predavatelj :wink: ![/quote]

Bravo, veliko veš.
No glede na to, da sem danes uspešno zaključil tudi tečaj za inštruktorja in je opis, ki sem ga zgoraj navedel veljal iz mojih izkušenj za oba tečaja, vpašanje ostaja. Aja a je pri vas kakšna razlika med tečajem za inštruktorja in "pravim tečajem za inštruktorja".
LP
Miha
Uporabniški avatar
irgolbos

Kaj,da ti še vse dobesedne navedke povem,ki smo jih slišali od Koncilije in Mirta!!! Jaz sem ta tečaj imel nekje v začetku lanskega leta in ne včeraj tako, da sem samo nekje okvirno poveda kaj smo imelil!!!!
Slika
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

irgolbos napisal/-a:Kaj,da ti še vse dobesedne navedke povem,ki smo jih slišali od Koncilije in Mirta!!! Jaz sem ta tečaj imel nekje v začetku lanskega leta in ne včeraj tako, da sem samo nekje okvirno poveda kaj smo imelil!!!!
Nisi si najbolje zapomnil, predstavitev je bila dopoldan, sledila je analiza, nato popoldanski nastop in končna analiza.

Kako je sedaj, mi pa ni znano.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Miha76
Kontakt:

irgolbos napisal/-a:Kaj,da ti še vse dobesedne navedke povem,ki smo jih slišali od Koncilije in Mirta!!! Jaz sem ta tečaj imel nekje v začetku lanskega leta in ne včeraj tako, da sem samo nekje okvirno poveda kaj smo imelil!!!!
Nisem rekel, da nisi bil na tečaju, zanimalo me je, le kje si bil, ker se mi je zdel urnik popolnoma drugačen, kolikor pa se sam spomnim je potek tečaja po urniku na Igu že nekaj časa enak, le da se je na tem tečaju prof. Mirtu namesto enega Janeza pridružil drug (namesto Koncilije Hočevar).
LP
Miha
Uporabniški avatar
Branko
Kraj: Šempeter pri Gorici

Odgovor Napisal/-a Branko »

Zivjo pa se z moje strani nekaj besed.Tecaj je bil zelo zanimiv-pucen Prakticni in teoreticni del sta lepo zastavljena seveda ce te ta tema zanima. Mislim pa da bi morali malce poostrit vsaj kar zadeva glede gasilskega znanja tecajnikov!!!Lep pozdrav Vsem tecajnikom pa zelim cim boljse instruiranje :lol:
če štukaš na bo nakoli taku ku novo.....
ma lahko pej ponucaš
sas

Odgovor Napisal/-a sas »

Evo sedaj dodajam še moj pozdrav od tećajnikov, dodajam pa tudi skupinsko sliko po končanem ter opravljenem tečaju!
http://www.moj-album.com/album/5185864/?os=5185866
Odgovori