Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Javno mnenje o gasilcih

Vse gasilske teme, ki ne spdajajo v ostale podforume.

Moderatorji: Vrsho, Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objava ales224 » 30. avgust 2004, 22:15

Res je, mislim da marsikdo dela tudi napako, ko se vrača iz občnega zbora sosednjega društva in ponavadi malo okajen v svečani uniformi obišče vse gostilne na poti domov, mlajši pa tudi diskoteke. Takim predlagam, da se preoblečejo in ga nato dalje žurajo, če ne gre brez tega!
Izkušnja je najboljši učitelj, ampak šolnina je visoka.
ales224

Objave: 284
Registriran: 7. julij 2003, 21:11

Objava Martina » 30. avgust 2004, 22:49

ojla :)

marjetica je napisala:
Tega Rugelja bi jaz res rada enkrat v roke dobila

na relaciji Črnuče - Dol pri Ljubljani

Lp

p.s.: 4x oženjen :wink:
Vaja dela mojstra, če mojster dela vaje! :)
Uporabnikova podoba
Martina

Objave: 913
Registriran: 26. november 2003, 21:31

Objava Marjetica » 30. avgust 2004, 23:26

Martina, hvala za informacijo - ampak se ne splača. Sem prečitala kar nekaj stvari o njem. V večernih urah je baje še zelo aktiven.

Ne rečem, da nima uspehov pri zdravljenju alkoholikov (čeprav so njegove metode :?: )- toda njegove izjave o ženskah pa res niso vedno na mestu. Pa bolje, da ga pustimo pri miru, da ne krenemo čisto iz teme.

Ales224 ima prav, ko govori o preoblačenju. Tudi, ko pobiramo prostovljne prisp. pri raznosu koledarjev bi morali bolj paziti na pravo mero popitega alkohola.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Uporabnikova podoba
Marjetica
moderator
moderator

Objave: 822
Registriran: 29. julij 2004, 20:06

Objava Mare » 31. avgust 2004, 0:05

Večinoma smo sami krivi,da nas ljudje poznajo kot ene :drunk: ! :evil: Bo treba na tem narediti več:Sam sem v svojem društvu upozoril fante ,kaj delajo,ko so v uniformah!Pa so bili nekateri malo pametni in sem jih hitro umiril :slapped: ,ker sem jim rekel ,da mi delajo sramoto mojem poklicu! :twisted:
Sem pa ponosen,da sem poklicni gasilec,ki bo enkrat tudi spoštovan! 8)
Vsi tisti ljudje ,ki so nas kdaj potrebovali v hudih časih,nas bodo tudi zagovarjali in nas podpirali! :alright:
Lep pozdrav, kjer koli že ste! 2342000 GBL, Mare :wave:Lahko noč
Uporabnikova podoba
Mare

Objave: 155
Registriran: 27. januar 2004, 8:38
GE: gbl

Objava Matjaž Zupan » 31. avgust 2004, 10:40

Dejansko bi vsak,ki nekaj da nase in na PGD,katerega član je,bi moral nekatere zadeve imeti razčiščene sam pri sebi (vsaj vedenje v času nošenja delovne obleke ali uniforme). Naprimer v šolstvu je že tako,da če nekdo s svojim vedenjem krši splošna in šolska pravila,dobi opomin ali ukor,pri gasilcih pa tega še ni,čeprav Dolžnosti gasilcev (PGS) navajajo,da mora vsak gasilec skrbeti za ugled društva-torej naj bi se izogibal dejanj,ki bi očrnile društvo ali vse gasilce nasploh.
Obenem naj bi pa tudi nadrejeni v društvu skrbeli za moralo gasilcev. Če jim po domače povedano vse skupaj dol visi,je pa kriza... #-o
Matjaž Zupan

Objave: 589
Registriran: 21. julij 2003, 20:12

Objava Marjetica » 31. avgust 2004, 15:15

Gregor - pravkar sem si ogledala veselico na TV in se sploh ne čudim, da se ti je dvignil krvni tlak na 10 barov. Neokusno :oops:

Tudi glede novinarjev imaš prav, lahko bi posnela kaj drugega, ampak tudi njim se gre za denar, da bi imeli čim večjo gledanost. Za ljudi pa tako vemo, da najrajši gledajo in grajajo druge.
Uporabnikova podoba
Marjetica
moderator
moderator

Objava ENZA » 31. avgust 2004, 15:42

Glede veselic in oddaje: :givemebeer:

Za to kar nas imajo smo si sami krivi in to čisto vsi. Tisti, ki to počnejo in blatijo našo organizacijo z neprimernim obnašanje (se ve kaj mislim; razne nalizančke z politimi uniformami, čepicami obrnjenim tja proti Rusiji, itd, itd) in tisti ki to nočemo ali ne znamo zatreti. Take gasilce bi pač morali kaznovati in jih v primeru ponavljajočih kršitev izključiti iz gasilske organizacije.

To je že zelo stara polemika in mislim, da bi jo lahko rešili na "enostaven" način tam zgoraj \:D/ z uvedbo sankcij (denarnih, če ne gre drugače) proti društvom, ki ne bodo preprečevala takih dogodkov s strani njihovih uniformiranih članov (kaj v civilu delajo na veselicah me ne briga). Primer: Saj v svetu tudi klubi plačujejo visoke kazni za neprimerno obnašanje svojih navijačev!

Le moje mnenje!
Bolj brca v temo!

LP
Uporabnikova podoba
ENZA

Objave: 110
Registriran: 3. februar 2003, 12:28

Objava Oskar » 31. avgust 2004, 16:41

Sem si ogledal dokumentarec o veselicah v Sloveniji.
Moram takoj zapisat , da sem videl gasilce že v hujši situaciji. Ni dolgo ko je bila ena oddaja o veselicah in prostovoljstvo ali nekaj podobnega. Mislim da MS dopisništvo na POP , tam so plesali po mizah v uniformah !!

Strinjam se , da ,če ga lomijo eni gasilci so pozneje v slabi luči vsi.

Poznam primer pred leti , ko so se iz 100 letnice PGD peljali gasilci z Tamičem in vsi lepo veseli. Pa jim je na pol poti zmanjkalo goriva.
Obstali so ob glavni cesti in si skočili v lase , kdo je kriv da ni nafte v avto. Letele so čepice po zraku in pesti po nosu. Če me spomin ne vara celo zdravniška pomoč je bila potrebna. :shock: :twisted:

Pa grem naslednji dan iz nočne lepo na kavico in plačam loto listek, ko me ogovori znanec : " Kaj ste ga gasilci srali včeraj in se pretepali kar na cesti , sem prebral v časopisu "

Ostaneš brez besed ! :D :twisted: :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004

Objave: 7613
Registriran: 8. november 2002, 20:59

Objava Šumadinac » 31. avgust 2004, 17:45

Janez na strani 4 si pisal, da ga gasilci pijemo ravno toliko kot železničarji ali policaji:
si že videl nabitega policaja na TVju???Jaz sem ga, na lastne oči:potem pa so ga premestili///mislim pa da bi prislo do hude afere, ce bi to predvajali po TVju....
Smo družabni ljudje ja, sam to pa ne pomeni, da je popolnoma normalno videti uniformiranca pijanega ko žirafo......
:?
Ne bi bila slaba fora, ce bi tudi med gasilci uvedli disciplinske kazni....
saj imamo neke disciplinske komisije, samo ni nic od njih.

PS:Zaradi mene ga pijte,kolikor lahko,ampak naj vas ne bo zraven ko gori oz. ko ste v uniformi!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabnikova podoba
Šumadinac

Objave: 1158
Registriran: 23. avgust 2004, 23:18

Objava Janez Koncilija » 31. avgust 2004, 18:18

Šumadinac je napisal:Janez na strani 4 si pisal, da ga gasilci pijemo ravno toliko kot železničarji ali policaji:
PS:Zaradi mene ga pijte,kolikor lahko,ampak naj vas ne bo zraven ko gori oz. ko ste v uniformi!

Policaje in železničarje sem uporabil v prispodobi, ker so mi pač prišli najprej na misel kot uniformiranci, ki jih ljudje vidijo. Lahko pa razmišljaš naprej in pogledaš po lokalih. Če poznaš gasilce, jih boš v njih videl bore malo, vsi drugi sloji pa so notri in večinoma ob večernem času tudi pribiti.

Gre pa za izreke, po katerih smo postali zanani. Najprej je bil na vrsti železničar (starejši poklic), ko so rekli, da če krava noče piti, ji daj železničarsko kapo na glavo. No potem je prišla na vrsto gasilska čelada in tako nas ljudje pač pojmujejo, saj jim sami damo povod, kot ste ugotovili pri gledanju ponovitvene oddaje(jaz je nisem, sem jo že pred leti videl, pa jo imam zadosti).

Glede gasilca, ki je pijan na intervenciji je pa tako. Če se ne bi hotel odstraniti na ukaz vodje intervencije, bi ga na ukaz vodje intervencije morali odstraniti policaji. Če se pa to zgodi, potem imaš dober razlog za častno razsodišče. V kolikor je z gasilcem tudi sicer probblem zaradi pijače, imaš idealno periliko, da ga rukneš ven.

Je pa pri obtoževanju potrebno biti nekoliko previden, saj imajo ljudje dolge gobce, da o podlosti niti ne govorim, ker je pri nekaterih brezmejna. Tako sem bil njega dni osebno obrekovan, da sem pijan vodil intervencijo, čeprav se zanesljivo spomnim (takšne obtožbe ti ostanejo v spominu), da je bila to gola zlonamerna laž.

Ampak kaj češ, za nekomu škodovati smo Slovenci odlični, če smo pa zraven še gasilci, pa sploh. Samo da sosedu koza crkne, pa je dobro.

No, pa sem malo skrenil. Da ne bi kdo mislil da na podlagi moje objave, ki jo omenja Šumadinac, zagovarjam pitje. Niti slučajno, vendar stvari ne moreš spremeniti čez noč. Zato se držimo forumskega gesla : spreminjamo stvari-na boljše.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabnikova podoba
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006

Objave: 4252
Registriran: 21. avgust 2003, 10:38

Objava Šumadinac » 1. september 2004, 15:05

Ja Janez, pa saj zato smo tukaj in si povemo vse, mogoce pa bomo spremenili stvari na bolje...

Pa se to, kar se tice prispodob, jaz sem ze vedel da gre za prispodobo, samo ni bila ravno posrecena--ker policaja v uniformi se nisem videl pijanega po TV-ju, gasilca pa ze in tu je bilo malo zgreseno... :wink: :?:

Kar pa se tice slovenske fovsljivosti in podlosti pa ti dam popolnoma prav! 8)
Šumadinac
Uporabnikova podoba
Šumadinac

Objava Gregor K. » 1. september 2004, 15:15

ENZA tista o disciplinskih ukrepih je bila kar dobra!

Sedaj pa preberite tole:

Citirano iz zapisnika 7. seje predsedstva GZS (2.julija 2004 ob 13.00 uri):

PGD Gorje se pisno opozori za obnašanje oziroma neupoštevanje Pravil gasilske službe na zaključku državnega mladinskega gasilskega tekmovanja v Celju.

V reviji Gasilec se objavi članek o kulturnem obnašanju na gasilskih prireditvah.

Zanimivo. Ko nekdo dela zgago na tekmovanju(ne vem kaj točno je bilo, si pa lahko mislim), je vik in krik, ko pa ti neprimerno obnašanje (milo rečeno) predvajajo na nacionalki, pa vse tiho je bilo. Prvič, drugič, tretjič...

Zakaj ne bi GZS izvedla represije na društva, ki recimo pošiljajo na Ig gasilce, ki se neprimerno vedejo, motijo pouk in pridejo tja bolj na "hojladri" in pa na primere, kot je tale v tej oddaji? :?

Očitno se raje ukvarjajo z neprimernostjo objav na forumu. :evil:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
Uporabnikova podoba
Gregor K.
moderator
moderator

Objave: 2936
Registriran: 16. februar 2003, 13:20

Objava Šumadinac » 1. september 2004, 15:46

ENZA, zelo lepo....
ampak kdo pa tam na vrhu???
Ravnokar sem videl kaj je izbrskal Gregor-in ocitno dejansko tisti na vrhu ne znajo presoditi kaj je bolj potrebno obravnave....

PRIMER:To je isto kot da bi doktor najprej sprejel pacienta, ki ima bolečine v križu, šele potem pa poškodovanca z odtrganim udom
Šumadinac
Uporabnikova podoba
Šumadinac

Pozdravljeni

Objava ales224 » 1. september 2004, 19:35

No ta oddaja je res prikazala gasilce malo v neprimerni luči, sploh pa zakaj se po končanem uradnem delu ne preoblečejo in jih sigurno ne bo noben tako opazil, če malo preveč spijejo!
Aha pa presenečen sem bil koliko starih oznak sem še videl, mislim da je preteklo že dovolj časa da bi jih ahko menjali :?
Izkušnja je najboljši učitelj, ampak šolnina je visoka.
ales224

Objave: 284
Registriran: 7. julij 2003, 21:11

Objava Marjetica » 2. september 2004, 16:11

Velikokrat se zgodi, da ko sem kje v družbi, napr. med ljudmi, ki me ne poznajo dobro in v pogovoru omenim, da sem gasilka me najprej povečini malo čudno pogledajo, verjetno zato ker sem ženska, nato pa velikokrat slišim (in to od tistih, ki nimajo pojma o gasilstvu)

gasilka si - a to so tisti KJER GORI JIH NI - KJER SE PIJE SO VSI
Uporabnikova podoba
Marjetica
moderator
moderator

NazajNaprej

Nazaj na Ostalo

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost