Šumadinac je napisal:Janez na strani 4 si pisal, da ga gasilci pijemo ravno toliko kot železničarji ali policaji:
PS:Zaradi mene ga pijte,kolikor lahko,ampak naj vas ne bo zraven ko gori oz. ko ste v uniformi!
Policaje in železničarje sem uporabil v prispodobi, ker so mi pač prišli najprej na misel kot uniformiranci, ki jih ljudje vidijo. Lahko pa razmišljaš naprej in pogledaš po lokalih. Če poznaš gasilce, jih boš v njih videl bore malo, vsi drugi sloji pa so notri in večinoma ob večernem času tudi pribiti.
Gre pa za izreke, po katerih smo postali zanani. Najprej je bil na vrsti železničar (starejši poklic), ko so rekli, da če krava noče piti, ji daj železničarsko kapo na glavo. No potem je prišla na vrsto gasilska čelada in tako nas ljudje pač pojmujejo, saj jim sami damo povod, kot ste ugotovili pri gledanju ponovitvene oddaje(jaz je nisem, sem jo že pred leti videl, pa jo imam zadosti).
Glede gasilca, ki je pijan na intervenciji je pa tako. Če se ne bi hotel odstraniti na ukaz vodje intervencije, bi ga na ukaz vodje intervencije morali odstraniti policaji. Če se pa to zgodi, potem imaš dober razlog za častno razsodišče. V kolikor je z gasilcem tudi sicer probblem zaradi pijače, imaš idealno periliko, da ga rukneš ven.
Je pa pri obtoževanju potrebno biti nekoliko previden, saj imajo ljudje dolge gobce, da o podlosti niti ne govorim, ker je pri nekaterih brezmejna. Tako sem bil njega dni osebno obrekovan, da sem pijan vodil intervencijo, čeprav se zanesljivo spomnim (takšne obtožbe ti ostanejo v spominu), da je bila to gola zlonamerna laž.
Ampak kaj češ, za nekomu škodovati smo Slovenci odlični, če smo pa zraven še gasilci, pa sploh. Samo da sosedu koza crkne, pa je dobro.
No, pa sem malo skrenil. Da ne bi kdo mislil da na podlagi moje objave, ki jo omenja Šumadinac, zagovarjam pitje. Niti slučajno, vendar stvari ne moreš spremeniti čez noč. Zato se držimo forumskega gesla : spreminjamo stvari-na boljše.
LP
Janez