Živjo!
No.. zelo zanimiva tema.. tale hec z novinarji bi se tudi meni dopadel
Sicer pa spoštovani gasilci

čeprav nimam veliko izkušenj, nekaj pa jih vendar imam naj vam povem nekaj stvari, ki bi vam lahko prišle prav!
Sam honorarno delam na lokalnem radiu v Krškem in nekoliko se spoznam na to kako stvari delujejo...
Če imate v vašem društvu kakšno zanimivo stvar, ki bi jo želeli objaviti v medijih, potem storite vse da to dosežete... Dejstvo je, da za kakšno "majhno" stvar ali dobro pripravljeno sektorsko vajo ne boste klicali nacionalke ali POP-a... Razen če je res tko fenomenalna stvar!
Je pa prav, da o tem obvestite vse lokalne medije... radiji, tv-ji, časopisi, revije, glasila in občila vseh možnih vrst
Ampak pozor

Če boste medijem poslali samo pismo z vabilom ali e-mail imate manj možnosti za pozitiven odziv....
Najbolje je, če dobite telefonsko od kakšnega novinarja ali kar od urednika medija v katerem želite objavo. Potem ga pokličete, (in ker so novinarji tipi ki živijo hitro življenje) mu poskusite v čim krajšem času čim več in na čim bolj zanimiv način povedati za kaj se gre in kaj želite... Ko to naredite se dogovorite za objavo in jim po potrebi naknadno pošljete vabilo ali že oblikovan članek, posnetek, ali pa se dogovorite za intervju

Zavedati se morate, da oni dnevno dobijo vabil kot solate in da se jim zadeva (mogoče) ne bo zdela dovolj zanimiva za objavo.... če pa vi z novinarjem osebno kontaktirate imate večjo možnost, da ga pritegnete k stvari

in se bo potem tudi on zavzel za stvar
To je moj recept! Jz tako delam in nimam nobenih težav, letos sem speljal nekaj projektov kjer so "vse povsod" pisali o njih, govorilo se je po radiju in predvajalo na dveh televizijah... kaj bi si želel lepšega...
Torej... osebno stopite v kontakt z mediji + čim bolj zanimiva predstavitev, ki pritegne + naknadno vabilo + vstrajnost = objava
Pa veliko sreče!
LP vsem, Sandi