Stran 1 od 19

Umetniške gasilske slike

ObjavaObjavljeno: 17. februar 2006, 12:10
Oskar
Nekaj imam , pa ne dam :lol:
Se strinjam , nič vstran metat, vedno se najde kakšna polica ali vitrina.

Predlagam pa da v tej odprti temi povemo kaj o intervencijski fotografiji , oziroma , da izmenjamo izkušnje na področju fotografiranja našega gasilskega dela.

Mogoče bi ob koncu leta pripravili nekje (IG, PEKRE, SEŽANA) foto razstavo na temo Gasilsko delo. Mogoče nagradili najboljšo fotko..itd...

Tule prilepite fotko za katero mislite, da je dobra in zanjo napišite kako in s čim ste jo posneli. Orginalno velikost slike pa shranite.


Prispevam prvo !
Avtor posnetka Oskar Neuvirt, fotoaparat Sony

RAZSTAVA SLIK

ObjavaObjavljeno: 17. februar 2006, 12:48
janchy
To pa ni slaba ideja! Res bi bila VROČA fotografska razstava na temo večji POŽARI na Slovenskem v letu 2006! Katera pa bi krožila po slovenji! Sem ustrelu mimo vrste?

ObjavaObjavljeno: 17. februar 2006, 13:04
Uroš Lenarčič
Oskar, dobra ideja, podpiram! :) Moram reči kolegu, da mi zapeče na CD slike iz naših vaj, katere smo imeli v nedeljo- seveda ni šlo brez raznih terenskih vragolij z dojcem....slika sledi (upam, da še danes popoldne).

ObjavaObjavljeno: 17. februar 2006, 16:36
Oskar
Fantje in dekleta da se razumemo. Moja želja je , da pripravimo nekoliko umetniško obarvano razstavo, oziroma izbor uspešnih, nekoliko odštekanih, uspelih fotografij.
Nikakor pa ne reportažna fotografija , za to imamo GALERIJO ! :!:


Če ste za akcijo in imate dobro fotko jo prilepite. Jaz bom pa ob koncu leta poskrbel za profi komisijo , ki bo ocenila fotke. Pa kakšnega sponzorja za eno ali dve nagradi bomo tudi dobili, ni vrag !

ObjavaObjavljeno: 17. februar 2006, 18:28
Jure Čokl
Oki upam da si mislil kaj takega.

Fotoaparat: Canon PowerShot G3
Čas posnetka: poleti, okoli poldneva, popolnoma sončno
Velikost originala: 2272 X 1704, 984 KB
So-avtor slike je Plamen.

ObjavaObjavljeno: 17. februar 2006, 19:25
Oskar
Točno to Jure. Mogoče še dodaš naslov posnetka.

Naslov: Kdo ima boljšega
kraj: Malečnik
kamera: Canon S1
velikost posnetka 800x600- 250KB
avtor : Simon N.

ObjavaObjavljeno: 17. februar 2006, 19:39
Matej K
Pa se moj prispevek


Naslov:Pitna voda
fotoaparat:Nikon E5600
velikost orginala: 2592×1944 1,01MB
avtor : Kraner M.

ObjavaObjavljeno: 17. februar 2006, 20:41
Peter
Oskar je napisal:Nikakor pa ne reportažna fotografija , za to imamo GALERIJO ! :!:

No, v galeriji so tudi slike natečajev in ne vidim razloga, da ne bi bile tudi umetniške slike, sploh, če si prebereš, kaj piše na prvi strani.

Sploh pa ne vem, zakaj z gasilskimi slikami tiščite v negasilski podforum. :roll:

ObjavaObjavljeno: 17. februar 2006, 21:36
Oskar
V negasilskem forumu je nekdo odprl temo o fotoaparatih pa se mi je porodila ideja o razstavi bolj umetniških fotk, konec koncev tudi na negasilsko tematiko.
Vedel sem da če bom to temo odprl v gasilskih forumuh jo bo Peter rinil v galerijo. Jaz pa tega ne želim galerija in forum ni isto.

Dobro če ne gre pa ne gre , jaz se predam in odstopam od ideje.

ObjavaObjavljeno: 17. februar 2006, 23:24
Peter
Oskar je napisal:V negasilskem forumu je nekdo odprl temo o fotoaparatih pa se mi je porodila ideja o razstavi bolj umetniških fotk, konec koncev tudi na negasilsko tematiko.


Tema tam teče o reševanju klasičnih fotoaparatov pred žalostno usodo na smetišču. Mogoče si res mislil tudi na negasilske zadeve, vendar te moram žal zanikati s tvojimi lastnimi besedami.
Oskar je napisal:Predlagam pa da v tej odprti temi povemo kaj o intervencijski fotografiji , oziroma , da izmenjamo izkušnje na področju fotografiranja našega gasilskega dela.


Oskar je napisal:Vedel sem da če bom to temo odprl v gasilskih forumuh jo bo Peter rinil v galerijo. Jaz pa tega ne želim galerija in forum ni isto.
Forum je forum in vseeno je, kje ne spoštuješ dogovorov. Tako kot si napisal, forum in galerija nista isto. Eden je namenjen debatam, drugi pa slikam.

Oskar je napisal:Dobro če ne gre pa ne gre , jaz se predam in odstopam od ideje.
"Ti, ti, [-X grdi Peter si vsega kriv" in se posipljem s pepelom, da ne bi veljal za zatiralca idej. Kaj mi boš vrgel kakšen rešilni obroč ali me boš pustil, da se utopim v solzah gorja.

ObjavaObjavljeno: 18. februar 2006, 13:19
Oskar
Peter je napisal:
Oskar je napisal:ar"] Forum je forum in vseeno je, kje ne spoštuješ dogovorov. Tako kot si napisal, forum in galerija nista isto. Eden je namenjen debatam, drugi pa slikam.


Torej če želimo objavlkat slike in o njih debatirat moramo imeti tretjo opcijo. Ker je pa ni sem mislil da je najbolje pod negasilski forum odpreti novo temo o umetniških in odštekanih gasilskih in negasilskih temah. Če pa ni možno k tekstu o sliki prilepit fotke potem pa povej in bom tvojo odločitev spoštoval.

ObjavaObjavljeno: 18. februar 2006, 13:22
pbb
Ker je debata o ptičji gripi vse močnejša tudi naslednja slika predstavlja:
- naslov: gasilci in ptica.
- Kraj: Varaždin.
- Fotoaparat: Sony DCS - P 73.

ObjavaObjavljeno: 18. februar 2006, 13:45
Peter
Oskar je napisal:Če pa ni možno k tekstu o sliki prilepit fotke potem pa povej in bom tvojo odločitev spoštoval.
Kljub temu, da je v galeriji možno sliki dodati napis, jo urejati, določiti posebna polja za podatke, dodati ključne besede, določiti datum nastanka, prikazati EXIF podatke, vsako sliko komentirati, kmalu tudi ocenjevati in tako naprej, bom sprejel dejstvo, da je za skorajda vse uporabnike, uporaba foruma za ta namen lažja. Nadaljujte tukaj, naslednjič pa prej povej, pa bomo pripravili kratko usposabljanje za specialnost galerist. :lol:

ObjavaObjavljeno: 18. februar 2006, 14:34
Oskar
Naslov fotke. Ognjena pot
kamera : Canon C1
velikost fotke 2048x1526-943 KB
avtor : G.N.

ObjavaObjavljeno: 18. februar 2006, 15:06
Razby
Naslov fotke:Ples z ognjem
Kamera:Canon Power Shot g5
Velikost Fotke:800x600
Avtor:.P.R.