Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Politično korektno/nekorektno

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderatorji: Vrsho, Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Politično korektno/nekorektno

Objava SpookyWolf » 25. maj 2018, 15:44

Spoštovani, zanima me naslednja stvar! V tem predvolilnem cirkusu, sem v video oglasu ene izmed strank opazil mladeniča, ki v intervencijski obleki, s čelado na glavi obljublja "več spoštovanja za gasilce" predvidevam da v primeru če zmaga ta politična stranka! Ali lahko gasilec, član politične stranke, v intervencijski obleki nastopa v video oglasu politične stranke? Ne gre za nekega neznanca oz. "igralca" ampak za resnično osebo, ki v intervencijski obleki (na kateri je tudi njegov priimek) nastopa v tem video posnetku!
Na pomoč tovariši in tovarišice!
"When I'm good they don't remember! When I'm bad, they never forget!"
SpookyWolf
 
Objave: 3
Registriran: 23. december 2014, 12:04

Re: Politično korektno/nekorektno

Objava trsta91 » 25. maj 2018, 17:35

To je stvar vsakega posameznika. Verjamem, da ima vsakdo drugačen pogled na te stvari. Če je sam gasilec in kandidira za poslanca, se meni osebno ne vidi nič spornega, če se zavzema, da boljšo prihodnost gasilske dejavnosti v Sloveniji. Ta njegova osebna zaščitna oprema, pa je samo pripomoček pri nagovoru svojih volivcev.
Pa da kdo ne bo narobe razumel, tega mladenič ne poznam, niti ne vem za katero stranko kandidira, niti nisem videl video posnetka. Naj pa povem, da tudi v našem volilnem okraju kandidira gasilec, ki ima pomembno vlogo v gasilski zvezi v našem okraju, pa se mi to ne vidi nič spornega. :) Pač moje mnenje! :D
NA POMOČ!
Denis Trstenjak
Poveljnik PGD Banovci I. kat
V SLOGI JE MOČ, NA POMOČ!
Uporabnikova podoba
trsta91
 
Objave: 52
Registriran: 29. januar 2018, 20:38
GE: PGD Banovci

Odg: Re: Politično korektno/nekorektno

Objava Primoz » 25. maj 2018, 22:04

trsta91 je napisal:Naj pa povem, da tudi v našem volilnem okraju kandidira gasilec, ki ima pomembno vlogo v gasilski zvezi v našem okraju, pa se mi to ne vidi nič spornega. :) Pač moje mnenje! :D
NA POMOČ!


O pa še kako je lahko sporno. Sam bi zakonsko prepovedal (ali zelo omejil) kandidiranje gasilskih funkcionarjev na volitvah. Zakaj le se boste morda vprašali in rekli, da saj če 'naš' kandidat zmaga bomo ja v plusu. In kaj, če zgubi in zmaga morda maščevalen protikandidat? Takrat bo vsa gasilerija v minusu. Pa ne rabi, da je maščevalen. Dovolj, da župan v tistem funkionarju prepozna potencialnega močnega konkurenta na naslednjih volitvah in udejstvovanje kot nabiranje 'političnih' točk.

Tudi sam sem bil gasilski funkcionar in parkrat so me določene politične stranke snubile, da bi kandidiral. Pa sem to zmeraj vljudno zavrnil.

Bi rad funkcionar kandidiral? NI problema. Naj se odstopi iz vseh funkcij in naj pol počne kar želi.

Še to: pred nekaj leti sem v nekem občinskem glasilu v predvolilnem času (ne pri nas, nekje v SLO) opazil volilni oglas kandidata za župana in v oglasu jasno izražena podpora predsednika in poveljnika tiste GZ in predsednika domačega PGD. Kaj bi bilo, ko bi zmagal drugi kandidat? :)
Uporabnikova podoba
Primoz
 
Objave: 1029
Registriran: 25. februar 2003, 17:08
GE: Sečovlje


Nazaj na Ostalo

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost