Stran 1 od 1

Gasilski bilten

ObjavaObjavljeno: 4. februar 2017, 13:46
blazi
Živjo!
Mene pa zanima če ima, kdo izkušnje z izdelavo gasilskega biltena. Zanima me v katerem programu naj ga oblikujem? Mogoče Photoshop? Hvala za pomoč ;)

Re: Gasilski bilten

ObjavaObjavljeno: 4. februar 2017, 17:42
Jacksy
Lahko ga oblikuješ tudi v Wordu, ampak noben tiskar ne bo vesel če boš prinesel slab in nepripravljen izdelek za tisk.
Za delo uporabi Adobe InDesign, program ni med najpreprostejšimi je pa odličen za oblikovanje tiskovin.
Pred tem pa se s tiskarjem ki bo bilten tiskal posvetuj v kakšnem formatu, z ali brez tiskarskih oznak, križev za porezavo, barvnem modelu mu zadevo pripraviš.

Mogoče je bolje, da oblikovanje tiskovin prepustimo tistim ki so se za to izšolali, mi samo pripravimo material (slike in text)

Odg: Re: Gasilski bilten

ObjavaObjavljeno: 4. februar 2017, 18:27
Primoz
Jacksy je napisal:Mogoče je bolje, da oblikovanje tiskovin prepustimo tistim ki so se za to izšolali, mi samo pripravimo material (slike in text)


točno to. Če imamo denar za bilten (tisk) je faj nimet še nekaj denarja zraven za neko (osnovno) oblikovanje (vsaj) in pa za prelom strani. Ne bodimo vseznalci, če to morda nismo.

Re: Gasilski bilten

ObjavaObjavljeno: 5. februar 2017, 22:54
aznidaric
Če povprašuješ o Wordu ali Photoshopu, ti svetujem enako kot kolega pred mano: daj to naredit nekomu ki obvlada. Na koncu koncev ti tudi tiskar to naredi proti plačilu.
Sicer pa je tu Adobov Indesign (express) ali kaki drugi prepress program, ki ti omogoča postavitev tiskovine. Ti programi znajo biti dragi in še naučiti se ga moraš uporabljati.
Če pa imaš koga, ki se vam je pripravljen vsesti za računalnik nekaj 10 ur in se to naučiti, se seveda da. Prelom ni tako težko narediti ko tak program obvladaš. Vsekakor pa word-owa oblika ni niti približno dobra, ker se zadeva na drugem računalniku lahko prikaže drugače, kot si to naredil sam. Nove verzije Word-a imajo že precej uporabnih opcij za postavitev. Seveda je potrebno naprednejše znanje Word-a. In smiselno je poslati v PDF formatu, če ni izdelek v kakem formatu. S tem tudi odpadejo problemi z verzijami. Seveda z dogovorom s tiskarjem.