Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Gasilsko prosjačenje

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderatorji: Vrsho, Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Gasilsko prosjačenje

Objava Kibic » 30. maj 2014, 21:16

Pozdravljeni!

Ker je po pred časom prejeti prošnji za donacijo za nov gasilski dom sedaj na naše GD ponovno prišla neka reklama in poziv k udeležbi na neki prireditvi ki jo organizira društvo v pripetem članku in po pregledu tega članka me zanima, ali teh gasilcev ni nič sram? Sploh glede na nekatere trditve, recimo da sami plačujejo tečaje na Igu in zato nimajo denarja za opremo? :^o :shock: :shock: :shock:
Nategovanje ali resnica???

Če bi naš župan kaj takega prebral nas z nogo lepo v rit... :^o
Priloge
Gasilci.jpg
Kibic
 
Objave: 1
Registriran: 30. maj 2014, 21:08
GE: občani

Odg: Gasilsko prosjačenje

Objava Rok Ušen » 31. maj 2014, 16:30

In kako veste, kako imajo urejeno v zg. savinjski financiranje udeležbe na Igu? :D Res da tečaj sam po sebi ni plačljiv, kljub temu pa ob udeležbi nastanejo določeni stroški (prevoz, prenočevanje, prehrana ...). V SLO je še vedno vsak GPO in GZ "republika" za sebe in ne gre sklepati na splošno.

Vsak se pri lovu na cekine znajde - konkretno društvo očitno tudi s trdim delom - z organizacijo dogodkov. Zadevo je treba dati tudi v medije - kakšno besedico ali dve pri tem pa vedno zaj .... oz. bi jo bilo treba malo "okoli obrniti" :oops:

Upam, da jim uspe...
Rok Ušen, GČ I. st.
Rok Ušen
 
Objave: 758
Registriran: 17. marec 2006, 11:58
GE: Savinjska

Odg: Gasilsko prosjačenje

Objava Jacksy » 1. junij 2014, 12:30

Zopet nekdo ki se je registriral na forum samo toliko da "podjebava" in je foušljiv, da si nekdo še na kakšen drug način pridobiva denar zase on pa tega ni deležen oziroma ni sposoben izpeljati tako velikega projekta.

Ja super bodo imeli nov gasilski dom, zaslužijo si ga!
Uporabnikova podoba
Jacksy
 
Objave: 323
Registriran: 30. maj 2007, 18:58
Lokacija: Mozirje
GE: Mozirje

Odg: Gasilsko prosjačenje

Objava Mayamaya » 1. junij 2014, 23:18

Ja in, če se je registriral samo za to, da pove svoje mnenje ? Nevem no, a zdej je že nesramno, če svoje lastno mnenje izražaš ..

Lp.
Uporabnikova podoba
Mayamaya
 
Objave: 256
Registriran: 26. januar 2014, 21:02

Odg: Gasilsko prosjačenje

Objava peugeot » 11. junij 2014, 8:27

Rok Ušen je napisal:In kako veste, kako imajo urejeno v zg. savinjski financiranje udeležbe na Igu? :D Res da tečaj sam po sebi ni plačljiv, kljub temu pa ob udeležbi nastanejo določeni stroški (prevoz, prenočevanje, prehrana ...). V SLO je še vedno vsak GPO in GZ "republika" za sebe in ne gre sklepati na splošno.

Vsak se pri lovu na cekine znajde - konkretno društvo očitno tudi s trdim delom - z organizacijo dogodkov. Zadevo je treba dati tudi v medije - kakšno besedico ali dve pri tem pa vedno zaj .... oz. bi jo bilo treba malo "okoli obrniti" :oops:

Upam, da jim uspe...


pri nas tečaje na Igu/Pekrah plačujemo sami, tako da ta enota očitno ni tako osamljen primer kot navaja avtor tega foruma.
Upam da jim rata in zgradijo nov dom.
Uporabnikova podoba
peugeot
 
Objave: 116
Registriran: 19. oktober 2013, 18:58
Lokacija: Sela
GE: Sela

Re: Gasilsko prosjačenje

Objava sašo123 » 11. junij 2014, 9:05

Kako lahko plačujete sami tečaje? če pa so tečaji brezplačni! Kar plačate je prehrana, prevoz in nastanitev. Torej če samo to plačate, to ni plačilo tečaja!
sašo123
 
Objave: 248
Registriran: 14. december 2009, 11:10

Odg: Re: Gasilsko prosjačenje

Objava peugeot » 12. junij 2014, 13:21

sašo123 je napisal:Kako lahko plačujete sami tečaje? če pa so tečaji brezplačni! Kar plačate je prehrana, prevoz in nastanitev. Torej če samo to plačate, to ni plačilo tečaja!


prav imaš. Se opravičujem za nenatančnost ;)
Uporabnikova podoba
peugeot
 
Objave: 116
Registriran: 19. oktober 2013, 18:58
Lokacija: Sela
GE: Sela

Odg: Gasilsko prosjačenje

Objava gapi » 12. junij 2014, 23:31

Predpostavljam, da vsi ki tu navajate, da plačujete sami, da imate v mislim, da je to strošek društva.
Upam da res ni kakšen tak vmes, ki bi si stroške plačeval sam, kot fizična oseba. Ker če je, potem pa res ne vem kam smo prišli??
_____________

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabnikova podoba
gapi
 
Objave: 1843
Registriran: 31. december 2004, 20:51
Lokacija: Lukovica
GE: Lukovica

Odg: Gasilsko prosjačenje

Objava peugeot » 16. junij 2014, 0:16

gapi je napisal:Upam da res ni kakšen tak vmes, ki bi si stroške plačeval sam, kot fizična oseba. Ker če je, potem pa res ne vem kam smo prišli??


UF, ta bi bla dobra.
Uporabnikova podoba
peugeot
 
Objave: 116
Registriran: 19. oktober 2013, 18:58
Lokacija: Sela
GE: Sela

Odg: Gasilsko prosjačenje

Objava janez » 20. junij 2014, 7:29

Plačevanje gasilskih tečajev.

Gasilska zveza Slovenije v celoti krije stroške tečajev za prostovoljne gasilce, ki jih sama organizira. Tu so všteti: stroški organizacije tečajev, honorarji in potni stroški predavateljev in instruktorjev, materialni stroški (penilo, gorivo, vozila za razrez) in podobno. Če se tečaja udeležijo osebe iz delovnih organizacij potem jim GZS zaračuna sorazmeren del stroškov tečeja.

Gasilske enote, ki napotijo svoje člane na tečaj v organizaciji GZS nosijo stroke prevoza, prehrane, nastanitve...

Bili so predlogi, da naj bi tudi te stroške krila GZS (ziroma proračun države). Že takoj na začetku so se oglasile (občinske) gasilske zveze in tudi nekatera gasilska društva, da to ni pravično. Motilo jih je, da udeleženci tečajev iz gasilskih enot, ki so blizu kraja kjer je organiziran tečaj, ne koristijo vseh stotitev (hodijo spat domov) in čemu bi tem osebam plačevali stroške nočitev. Nihče si ni dal dopovedati, da če kdo česa ne kuristi se to tudi me zaračuna. Nekateri imajo pač težave z matematiko in logiko.

Glede na neresnost pri prijavljanju na gasilski tečaj sem že zdavnaj predlagal kotizacijo (varščino). Torej enota, ki prijavi tečajnika zanj plača določeno znesek (varščino). Za tečajnike ki uspešno opravijo tečaj, dobi enota denar povrnjen, za tiste, ki jih ni ali niso uspešno opravili tečaja, varščina ostane organizatorju (GZS) in gre na konto stroškov izobraževanja. tako bi dosegli večjo resnost pri prijavljanju in bi se izognili tečajem, kjer je zelo malo udeležencev.

Za poklicne gasilce plača usposabljanje država (proračun države), vendar samo za pripadnike gasilskih enot širšega pomena (GEŠP). Vsi ostali plačajo sorazmeren delež strokov tečaja. Tako na primer plačujejo stroške usposabljanja vse letališke gasilske enote, druge industrijske gasilske enote in tudi posamezniki, ki se odločijo za poklic gasilca (samoplačniki). Vsi udeleženci (oziroma njihovi napotitelji) plačujejo stroške prehrane, nastanitve itd (enako kot prostovoljni gasici).

Da so usposabljanja za poklicne gasilce (tazen za GEŠP) plačljiva je "uspeh" Združenja poklicnih gasilcev Slovenije. Neko leto je bilo na usposabljanju več delavcev varnostnih služb, ker so te želele razširiti svojo dejavnost tudi na požarno varovanje. In potem je bilo pač mnenje (Združenja poklicnih gasilcev Slovenije), da je to čista komercialna dejavnost in da ni pravično, da stroške usposabljanja nosi država. "Zelo modro razmišljanje".

LP

Janez
Uporabnikova podoba
janez
dolgoprogaš
 
Objave: 831
Registriran: 19. december 2002, 11:20
Lokacija: Ljubljana


Nazaj na Ostalo

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 4 gostov

cron