Stran 1 od 1

Zakaj se delamo norca sami s seboj ?

ObjavaObjavljeno: 11. april 2006, 17:53
Oskar
Neki dan nazaj sem gledal na TV oddajo z naslovom Kaj dela Dolenjc med gasilci. Ali vsaj nekako tako.
Verjetno precej gledana oddaja. Jaz je nisem dolgo gledal. Zdržal sem do tiste točke, ko pride na oder delegacija iz Štajerske in zraven prinese 50 literski flaškon vina. Pa saj veste , čepice po strani itd......
Sam sem zbiratelj gasilskih anekdot , ki so resnične , čeprav včasih žalostne in smešne hkrati. Zakaj pri zlodeju pa si moramo strvari še zmišljevati, da se še bolj osmešimo ?
Videl sem skeč o poveljniku , ki je pri gašenju imel za 30 metrov premalo cevi. Pa so zažgali eno hišo bližje potem pa so špricali.......
:twisted: :evil: :twisted: :evil:

ObjavaObjavljeno: 11. april 2006, 22:48
Ndrej
No ja, skeč je skeč in mislim, da ne bi smel biti kdorkoli užaljen zaradi tega. Saj imamo na tone vicov o policajih in blondinkah pa ne gre to nobenemu v nos. Da se je pa prijel tak sloves za gasilce, pa vemo vsi že dolgo časa in čeprav hočemo tukaj na forumu spremeniti stvari na bolje, ne bo glede tega še nič dolgo časa.

A si mislil prireditev Boš Videl, Kaj Dela Dolenc, ki je bila v soboto 8. aprila? Sicer sem jo gledal samo približno polovico in nisem zasledil tistega štosa, ampak mislim da ni nič spornega glede tega kar si rekel.

Re: Zakaj se delamo norca sami s seboj ?

ObjavaObjavljeno: 11. april 2006, 23:03
ANDY
Oskar je napisal:Neki dan nazaj sem gledal na TV oddajo z naslovom Kaj dela Dolenjc...

OKI na katerem programu pa je bila ta oddaja :?:
Mogoče se kje kaj na netu najde da še ostali pogledamo.. :!:

Re: Zakaj se delamo norca sami s seboj ?

ObjavaObjavljeno: 12. april 2006, 6:43
Franci
Oskar je napisal:Neki dan nazaj sem gledal na TV oddajo z naslovom Kaj dela Dolenjc med gasilci.


To je bila lanskoletna prireditev. Letošnja pa je bila 8. aprila, na Otočcu ki je imela naslov Kaj dela Dolenc med planinci. Vice in razne skeče na svoj račun moramo vzeti v zakup. Bolj je problematično obnašanje gasilcev v uniformah na takšnih prireditvah. :evil:

ObjavaObjavljeno: 12. april 2006, 7:46
Uroš Lenarčič
Menim, da se ni potrebno prav nič sekirati zaradi takšnih in podobnih skečev na naš račun. Čeprav je žalostno, da v naši državi gasilci ponekod in pri precej ljudeh veljamo za pijance. Ampak mislim, da se bo ali potrebno naučiti živeti s tem, ali pa narediti neko prelomnico v prihodnje, ki se bo vpisala v zgodovino tako močno, da nas bodo še tisti, ki nas imajo za pijance videli v povsem drugačni luči. Občutek imam, da je breme popravljanja vtisov na nas, mladih. O:)

ObjavaObjavljeno: 13. april 2006, 20:56
MatKme
Strinjam se z Urošem. Pravijo da na nas maldih svet stoji... zato bi bilo dobro, da še drugim - predvsem mladim in tudi staejšim vcepimo v glave da gasilci nismo pjanci ampak smo ljudje ki imamo na svetu drugo poslanstvo kot pa nalivanje z žlahtno kapljico ali pivom.

Zdi pa se mi zelo nespametno in grdo če lahko tako rečem, da se gasilci napijejo in so v uniformah... to škodi ugledu in utisu ki ga imaju ljudje v sebi o nas...

Potebna bosta red in disciplina....

:D

ObjavaObjavljeno: 13. april 2006, 21:22
Marjetica
MatKme je napisal:Potebna bosta red in disciplina....
:D

No, to je tema, ki smo jo že veliko krat načeli, o njej razpravljali, ugotovili dejstva, rešili pa bore malo.

Pravijo, da drugega ne moreš spremeniti, spremeniš lahko samo "sebe". :wink: Torej delajmo na sebi :o

ObjavaObjavljeno: 13. april 2006, 21:59
saxtenor3
Po mojem bo žal še kr nekaj časa tak ostalo! Saj veste, če gasilci že na interevenciji niso pijani se ga pa ziher potem nažerejo.... :twisted: Tak pač smo v očeh mnogih ljudi :!: Kaj narediti?Hm.... Po mojem smo zaenkrat lahko samo tiho in se trudimo bit drugačni! Ker tud če se ga bo keri napil čisto "privat" bodo rekli: Lejga,gasilec je pa tak pijan!Saj ni čudno.....

Tak kot za policaje govorijo da so tupi in da so bedaki!!Zakaj? Ker je v daljnih časih lahko bil čisto vsak ki ni imel šole policaj :!:
Gasilci so pač iz dolgega časa posedali v gostilni za šankom......

ObjavaObjavljeno: 14. april 2006, 8:58
Uroš Lenarčič
MatKme je napisal:predvsem mladim in tudi staejšim vcepimo v glave da gasilci nismo pjanci ampak smo ljudje ki imamo na svetu drugo poslanstvo kot pa nalivanje z žlahtno kapljico ali pivom.


Mladim se da veliko lažje nekaj dopovedati, kot pa "ta starim"- vsaj pri nas je tako. Osebno kdaj pa kdaj po kakšni vaji ali pa npr. intervenciji spijem kakšno pivo v GD- ampak smo se mladi dogovorili, da ne bomo nikoli pili alkoholnih pijač v prisotnostni mlajših, t.j. mladincev, mladink in pionirjev ter pionirk. Kar se pa tiče naših "ta starih", grem pa staviti, da bodo danes zvečer imeli v GD spet "pijanico".

MatKme je napisal:Zdi pa se mi zelo nespametno in grdo če lahko tako rečem, da se gasilci napijejo in so v uniformah... to škodi ugledu in utisu ki ga imaju ljudje v sebi o nas...

Potebna bosta red in disciplina....


Točno to. Čeprav se mi ne zdi preveč narobe, da se v GD občasno spije kakšno pivo, ko se ga zasluži, ampak žuriranje v lokalih in vsesplošno popivanje v uniformah ali celo intervencijah je pa višek idijotizma. Se popolnoma strinjam glede reda in discipline- nekaj bo potrebno narediti, da se takšne in drugačne neprimerne stvari nehajo.

LP pa srečno!