Stran 1 od 1

Navodila za postavljanje šotorov CZ...ima kdo?

ObjavaObjavljeno: 18. marec 2006, 10:46
Uroš Lenarčič
V društvu imamo nekaj starih šotorov CZ (zelene barve), a za njihovo pravilno postavitev nimamo nikakršnih navodil (po vsej verjetnosti jih je "starejši kader" zavrgel že pred leti). Zato bi prosil nekoga, ki ima omenjene šotore oz. navodila za njihovo postavitev, da me kontaktira preko ZS.

P.S. Saj ne, da ne bi znali šotorov samoučno prej ali slej postaviti, a bi se radi izognili raznim "kućni majstor" načinom postavljanja. Zato navodila... :D

Hvala.

ObjavaObjavljeno: 10. april 2006, 17:46
sotor-mojster
poisci kaksen taborniski rod v tvoji blizini (v lj jih je kar lepo stevilo) pa ti bodo fantje rade volje pokazali. sicer pa pisanih navodilih v vec kot 2 desetletjih uporabe teh sotorov nisem se videl ... niti ko je bila ranjka drzava se ziva;)

ObjavaObjavljeno: 10. april 2006, 18:39
himi
:lol: Uroš so to šotori z aluminijastim ogrodjem, če so preveri če imaš vse sestavne dele. Potem ti pa pridem pokazat kako se postavijo... :thankyou:

ObjavaObjavljeno: 7. maj 2006, 21:46
jdrozg
Uroš če ne veš kaj bi z njimi vem za kupca, ki bi odkupil vsaj platna
LP JDrozg

ObjavaObjavljeno: 7. maj 2006, 21:59
Uroš Lenarčič
Šotore bomo še rabili, ker imamo v bližnji prihodnosti v planu večjo vajo, na kateri bi jih uporabili. Sem kar malo pozabil, da sem odprl tole temo, sicer pa se jih bo že nekako postavilo. Hvala vsem za pomoč.

ObjavaObjavljeno: 7. maj 2006, 22:59
pes
Saj pa se jih sestavlja kot lego kocke. Najprej dva držita vsak svojo stranico, eden namesti prečnike. Vržeš gor cerado, seveda jo moreš prav obrnit. Nato imaš na eni strani na spojih dve plasti, na eni pa eno. Tam ko sta dve plasti daš enojno plast druge cerade vmes in prevežeš z vrha do podna ali pa do polovice.

Nato rabiš za vsako nogo stranice enega gasilca in na komando vsi naenkrat vzdignete streho, spodnje noge se raztegnejo v končni položaj, vstavite zatič in stvar stoji.


Upam da mislima isti šotor.

ObjavaObjavljeno: 8. maj 2006, 9:09
Tomkat
Tako kot je povedal Pes.
Na koncu pa ne pozabite še na kakšen klin in vrv, da šotor pričvrstite.
Najlažje je kar zanka čez tiste rožičke na slemenu in robovih šotora. V nasprotnem primeru slednji hitro postane jadro! Ob zadostnem vetru seveda.