Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

RECEPTI ZA "GASILSKE JEDI"

Ta podforum je namenjen vsem, ki verjamejo, da poleg gasilstva obstaja še kakšna druga reč na svetu. V njem bodo teme, ki nimajo neposredne povezave z gasilstvom, vendar bi jih radi predebatirali v skupnosti našega foruma.

Moderator: Rafter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objava ANDY » 3. september 2007, 7:08

S E Z O N A
2 0 0 7 / 2 0 0 8


PONOVNO Z KUHARSKIMI RECEPTI MED VAMI !

PIŠČANEC S KROMPIRJEM V PEČICI

sestavine:
1 piščanec, težak približno 1 kg
sol
70 dag krompirja
1 srednje debela čebula
2 zeleni papriki
5 dag maščobe
8 dag naribanega sira


priprava:
Očiščenega piščanca splaknemo, osušimo, narežemo na kose in ga osolimo.

Krompir olupimo, operemo in narežemo na rezine.
Čebulo narežemo na lističe.
Papriki odstranimo seme in jo narežemo na rezance.
Vsako zelenjavo posebej osolimo.

V pekaču segrejemo maščobo, po vsej površini porazdelimo krompir, po krompirju kose mesa in po mesu potresemo čebulo in papriko. Damo v pečico in pečemo 70 minut pri 180 C.

Pekač občasno potresemo.

10 minut pred koncem pečenja jed potresemo z naribanim sirom.

Dober tek vam želi ANDY
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava ANDY » 5. september 2007, 11:11

PIŠČANEC PO LOVSKO

sestavine:

1 ½ kg težak piščanec
sol
4 žlice olja
2 žlici sesekljane čebule
2 stroka sesekljanega česna
2 zrela olupljena in narezana paradižnika ali 4 žlice paradižnika iz konzerve
20 dag na listke narezanih šampinjonov ali drugih gob

jušna zelenjava:

1 nastrgan korenček
košček zelene
1 nasekljana peteršiljeva korenina
1 paprika
5 strtih brinovih jagod
poper
1 zajemalka juhe ali kropa

podmet:

1 dl kisle smetane
1 žlička moke
1 dl vroče vode

po želji:

10 črnih oliv


priprava:

Piščanca narežemo na kose in ga osolimo.

Na vročem olju spražimo čebulo, dodamo česen in kose piščanca. Mešamo, dokler se ne osuši mesni sok. Primešamo jušno zelenjavo, papriko, brinove jagode in poper ter prilijemo zajemalko juhe ali kropa.
Na majhnem ognju dušimo 20 minut, nato dodamo smetanov podmet, paradižnik, gobe in po želji olive. Dušimo še 20-30 minut in omako po potrebi razredčimo z juho.

DOBER TEK
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava ANDY » 10. september 2007, 9:02

TA TEDEN PA POSKRBIMO ZA OZIMNICO:

Današnji recept je namenjen tudi tistim ki malo malo kdaj stojijo za štedilnikom. Poznat morajo samo sestavine in mere pa je uspeh zagarantiran. Verjamite.

VLOŽENA PAPRIKA


SESTAVINE:
paprika
1 l kisa za vlaganje
2,2 l vode
1 zvrhana jedilna žlica sladkorja
1 zvrhana jedilna žlica soli

POSTOPEK:

Papriko operemo in očistimo ter razrežemo na tri ali štiri dele. Kis, vodo, sladkor in sol skupaj na mrzlo zmešamo. Mešamo toliko časa, da se sladkor in sol stopita. Vlijemo v kozarec v katerega smo predhodno vložili papriko. Mešanica naj prekriva papriko in naj bo 1 cm pod robom kozarca. Obrišemo rob kozarca ter pokrov dobro privijemo.
Kozarce damo v lonec, jih prelijemo z vodo in kuhamo le toliko, da voda dela mehurčke. Ne sme zavreti, ker je paprika potem preveč mehka. Kozarce takoj poberemo iz vode in obrnjene na pokrov postavimo na odejo ter dobro pokrijemo, da se počasi ohladijo.

V SREDO KUHAMO AJVAR!!
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava ANDY » 12. september 2007, 9:52

A J V A R


Sestavine

2 kg paprike
2 kg paradižnika
½ kg čebule
8 strokov česna
2 dcl gorčice
3 dcl olja


Priprava

Na olju prepražimo sesekljano čebulo da postekleni, dodamo sesekljano papriko, še popražimo, nato dodamo še miksan paradižnik ter česen. To mešanico pustimo da se kuha, zraven večkrat premešamo. Ko tekočina izpari, dodamo še senf, še malo pokuhamo, nato pa naložimo v kozarce, ter dobro zapremo.
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava ANDY » 14. september 2007, 7:55

DANES je še dan za ozimnico. Da v zimskih mesecih prav pride vse je tudi dokaz da naši gospodinci in gospodinje rade delajo
SRBSKO SOLATO

Sestavine:

2 kg paprike
1 kg čvrstega paradižnika
0,5 kg korenja
1 kg zelja

6 dl kisa za vlaganje
12 dl vode
2,5 dl olja
10 dag soli
15 dag sladkorja
cel poper
lovorjev list

Postopek izdelave:

Zelenjavo narežemo na poljubne rezine
in damo v večjo posodo.
Vse "tekoče" sestavine zmešamo v loncu, dodamo ostale začimbe in zavremo. Nato zmes zlijemo čez narezano zelenjavo in hitro premešamo.

Solato naložimo v čiste kozarce, jih naložimo v pekač (med seboj se ne smejo dotikati), damo v predhodno ogreto pečico (cca. 200 stopinj) in počakamo, da tekočina zavre - pojavijo se mehurčki, ki potujejo proti pokrovu (cca. 15 minut). Takrat pečico ugasnemo, odpremo in počakamo, da se solata ohladi.

Opombe:

sam narežem korenje na kolobarje, papriko in paradižnik na rezine, zelje pa naribam malo debelejše kot za zeljno solato!

Dober tek
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava ANDY » 17. september 2007, 12:00

TA teden pa se bomo malo sladkali:

BANANINVO PECIVO:

Biskvit:
5 jajc
5 žlic sladkorja
5 žlic moke
2 žlici vode

Premaz:
Marelična marmelada
3 banane

Krema:
1/2 l mleka
2 vanili pudinga
25 dag margarine
malo ruma

Preliv:
20 dag jedilne čokolade
1 žlica margarine
3 žlice vode

Rumenjake ločimo od beljakov in jih stepemo skupaj s sladkorjem in vodo. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga previdno vmešamo v zmes, ki ji na koncu previdno dodajamo še moko. Tako pripravljeno zmes vlijemo v pekač. Pečemo 20-30 min na 180°C. Ohlajen biskvit premažemo z marmelado. Banane narežemo na kolobarčke in jih položimo tako, da prekrijejo površino biskvita. V mleku skuhamo dva pudinga in zmes mešamo tako dolgo, da se ohladi. Stepemo margarino, malo ruma, dodamo še ohlajen puding in stepamo tako dolgo, dokler se ne naredi gladka krema, s katero premažemo biskvit. Nad paro stopimo čokolado skupaj z žlico margarine in 3 žlicami vode. Vročo čokolado prelijemo po pecivu in ponudimo ohlajenega.

Pa prijetno sladkanje


TO PECIVO sem včeraj naredil prvič in povem vam da je zares fuul dobro. Ne bo vam žal. Poskusite!
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava Mirček » 19. september 2007, 22:11

MIŠKE Z JABOLK

3 ŽLICE SLADKORJA
2 CELI JAJCI
2 LONČKA NAVADNEGA JOGURTA
23 ŽLIC MOKE
5 SREDNJE VELIKIH JABOLK
1 VREČKA PECILNEGA
1 VREČKA VANILINA
LIMONINA LUPINA (ENE LIMONE)


Najprej olupimo in naribamo jabolka. Nato zmešamo v skledi jajca, sladkor, jogurta, naribana jabolka, vanilin in moko s pecilnim praškom. Na zadnje dodamo še naribano limonino lupino.
Ko je masa pripravljena, se prepričamo, da je dovolj gosta in sicer, tako, da poizkusimo eno miško ocvret. V kozico damo večjo količino olja, tako da miške plavajo in ga segrejemo. Nato damo z žlico oblikovano miško in jo cvremo, dokler ni zlato rumene barve. Ko so pečene jih s penovko vzamemo iz olja in jih položimo na serviet, kateri bo vpil odvečno maščobo. Na koncu jih posipamo s sladkorjem v prahu.
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava MICKA » 21. september 2007, 8:33

Da ne bodo vedno samo eni kuharji, en recept na hitro:


LAMBADA

TESTO:
3 jajca
20 dag sladkorja
20 dag moke
1/2 dcl vode
1/2 dcl olja
1 pecilni prašek

ŽELE:
1l pomarančnega soka
3 vanilijeve pudinge
9 žlic sladkorja

PRELIV 1: PRELIV 2:
1l mleka čokolada+margarina
10 žlic sladkorja
10 žlic moke
50 dag margarine Potrebujemo še albert kekse in rum.

Za testo zmešamo jajca, sladkor, moko, vodo, olje in pecilni prašek. To maso zlijemo v malo višji pekač in pečemo.
V pomarančnem soku skuhamo pudinge, ki smo jih zmešali z 9 žlicami sladkorja. Tako dobimo žele, ki ga polijemo po pečenem pecivu. Za preliv 1 zmešamo mleko, sladkor in moko in zavremo, ves čas kuhanja mešamo. Ko zavre, pustimo stati 10 min. nato pa vmešamo dobro zmešano margarino in vse skupaj zlijemo čez pecivo in žele. Albert kekse namočimo v rum in položimo po prelivu 1. Nazadnje vse skupaj prelijemo s stopljeno čokolado in ko se ohladi, postavimo čez noč v hladilnik.

Dober tek
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabnikova podoba
MICKA
 
Objave: 1939
Registriran: 31. december 2002, 16:25
Lokacija: Slovenski Javornik

Hobotnica

Objava MICKA » 29. september 2007, 14:48

Hobotnica na srpski način - specaliteta

Sestavine:
1 odojek (cca 15 kg )
1 večja hobotnica (cca 2 kg )
krompir

Priprava:
Med tem ko se odojek peče na ražnju, se hobotnica kuha skupaj s krompirjem v slani vodi.
Ko je hobotnica gotova, odojek pa pečen, odstranimo krompir, vodo odlijemo. Hobotnico vržemo psom in mačkam da se z njo igrajo, medtem ko mi v miru posppravimo odojka, ki mora biti serviran s hladnim pivom. :D

Dober tek
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabnikova podoba
MICKA
 
Objave: 1939
Registriran: 31. december 2002, 16:25
Lokacija: Slovenski Javornik

Gobice

Objava MICKA » 29. september 2007, 14:51

Ker gre sedaj z gobami počasi h koncu, še ena sladica na to temo.

GOBICE
Masa:

20 dag. mandeljnov
20 dag . sladkorja v prahu
1 beljak

Glazura:

5 dag. jedilne čokolade
1 mala žlica margarine

NAČIN IZDELAVE

Masa:

Mandeljne zmeljemo, dodamo sladkor in beljak, ter mešamo tako dolgo, da dobimo gladko trdo maso. Iz te mase oblikujemo bet in klobuke, ter gobice sestavimo. Ko so narejene jih postavimo za 1 uro na hladno, nato klobuke pomočimo v glazuro.

Glazura:

Čokolado in margarino stopimo nad soparo in dobro premešamo, da dobimo gosto gladko maso, ki jo uporabimo za preliv klobukov.

Dober tek
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabnikova podoba
MICKA
 
Objave: 1939
Registriran: 31. december 2002, 16:25
Lokacija: Slovenski Javornik

Objava Nad Huligan Frodo » 26. oktober 2007, 14:59

Hrana za krepitev mišic po intervencijah ...

Potrebujemo

1/2 Ljubljanske štruce
20 dag salame Vikend
3-4 rezine sira Jošt
1 paprika
Helman's majoneza v vrečici
Pivo Union

Priprava


Prerežemo kruh, vanj počasi in previdno vstavimo salamo in sir, nato počakamo 3 minute da se salama ''usede'' v kruh, medtem narežemo papriko ter jo položimo na sir, nato pa vse to ''pošpricamo'' za majonezo.
Ko pojemo, vse poplaknemo s Pivom, ter po želji prižgemo cigareto ...
Težka je gasilska, če moraš najprej požigati, nato pa še gasiti.
Slovenske Novice, 18.8.2006
Slika
Uporabnikova podoba
Nad Huligan Frodo
 
Objave: 14
Registriran: 15. avgust 2006, 17:11
Lokacija: Ljubljana

Objava ANDY » 9. november 2007, 15:27

MARTINOVO

Zakaj bi bila stalno RACA ali GOSKA na jedilniku. Dajmo nardit spremembo

1.NADEVAN PEČEN PURAN

sestavine:
1 puran, star 2 do 3 mesece (okusnejša je purica)
sol
4 žlice olja
5 dag stopljenega masla za mazanje
nadev:
timijan
1 žlica masla
1 kg drobnih, na četrtine narezanih jabolk kisle sorte


priprava:
Purana ali purico osolimo vsaj 2 uri pred pečenjem.

Nadevanje: V trebušno votlino damo najprej timijanovo vejico in košček masla, nato jo napolnimo z jabolki, vendar ne prav tesno. Nazadnje votlino zašijemo ali zašpilimo.

Pečenje: Purana položimo na mrežico v pekaču s hrbtno stranjo navzgor, polijemo z vro¬čim oljem in damo v pečico, razgreto na 1800 C.
Purana ali perico pečemo okoli 3 ure. Na vsak kilogram teže računamo 1 uro peke.
Ob strani pekača po malem prilivamo krop. Pekač ob tem potresemo, nagnemo in s sokom polijemo purana. Pazimo, da se ne izsuši. Po potrebi ga pokrijemo z alufolijo. Pri obračanju pazimo, da ne ranimo trebušne kože.
Proti koncu peke folijo odstranimo in purana večkrat namažemo z maslom. Tako dobi meso žlahtnejši okus.

Purana preložimo in ga pustimo na toplem 15 minut, šele nato ga lahko razkosamo.

Purana narežemo takole:Najprej odrežemo bedra in perutnice (prerežemo po členkih). Nato purana položimo na hrbet, z vilicami držimo in z nožem režemo rezine, ki jih polagamo na ogret krožnik. Bedra in perutnice zložimo tako, da je puran videti cel. Purana obložimo z nadevom.

ALI PA NASLEDNJE

2.PEČEN ZAJEC V DIŠAVAH

sestavine:
1 zajec, težak 1 ½ kg
sol
olje za pečenje
dišavna marinada:
sok pol limone
limonina lupinica
4 žlice olja
4 stroki česna
lovorov list
rožmarin
timijan
muškatni orešček
ingver
sol
poper


priprava:
Zajca pod tekočo vodo oplaknemo, ga obrišemo in narežemo na porcije. Pri hrbtnih kosih flam (prsi) spnemo z zobotrebci.
Kose mesa osolimo, natremo z dišavno marinado in jih tesno položimo v skledo. Pokrijemo z alufolijo in postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč.

Pred pečenjem damo meso na cedilo, da se osuši. Odcejeno marinado prihranimo.
Kose mesa nato na vročem olju krog in krog rumeno popečemo in jih položimo v pekač. Prilijemo sok od pečenja in ostanek marinade. Meso pečemo 50-60 minut pri 2000 C. Čas pečenja je odvisen od starosti živali.

Dišavna marinada
Vse sestavine damo v skodelico in zmešamo
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Odg: RECEPTI ZA "GASILSKE JEDI"

Objava ANDY » 28. april 2008, 10:32

DA malo obudimo temo in spečemo nekaj sladkega za praznike ki so pred nami.
LP
ANDY



KINDER PINGVIN (2.VERZIJA)

Sestavine:

Biskvit - 2x po:
3 jajca
3 žlice sladkorja
3 žlice tople vode
3 žlice ostre moke
1 žlica kakava
1/2 pecilnega praška

Krema:
vrečka želatine (kot vanilijev sladkor)
3 dcl mleka
1 l rastlinske smetane (lahko manj, definitivno pa več kot 0,75l)

Čokoladna glazura:
1,5 dcl mleka
10 dag margarine
1,5 žlice sladkorja
35 dag čokolade

Postopek:

Za biskvit potrebujemo velik pekač. Spečemo ga 2 krat (potrebujemo torej dvojne sestavine za biskvit). Beljak in sladkor stepemo v trd sneg, dodamo rumenjake, vodo ter moko s pecilnim praškom. Pečemo v namaščenem pekaču približno 15 minut. Prvi biskvit damo iz pekača, drugega pa pustimo kar v njem, samo pazimo, da se ne prime.

Krema: želatino zmešamo v 4 žlicah hladnega mleka in pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato damo to v segreto mleko, zmešamo in počakamo, da se ohladi. V ohlajeno maso vlijemo rastlinsko smetano in stepemo do trdega.

Rezinice sestavimo v naslednjem vrstnem redu:
na ohlajen biskvit namažemo 1/2 kreme, ki jo prelijemo z 1/3 čokoladne glazure. Nato namažemo drugo polovico kreme, pokrijemo z 2. biskvitom in na koncu prelijemo s preostankom glazure.

Obvezno je treba rezinice dat v skrinjo - minimalno 40 minut.
Priloge
PINGVIN 2.jpg
PINGVIN 2.jpg (26.67 KiB) Ogledano 12982 krat
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Odg: RECEPTI ZA "GASILSKE JEDI"

Objava ANDY » 31. maj 2008, 6:27

SEZONA JAGOD


KAŠASTI JAGODOV SOK
Potrebujemo :
5 kg jagod
600 g sladkorja
1 ¼ l vode

Vodo in sladkor prevremo. Zrele jagode operemo, očistimo in zmečkamo. Nanje nalijemo še toplo oslajeno vodo. Pokrijemo in pustimo čez noč. Naslednji dan vse skupaj prepasiramo. Dobljeni sok segrejemo na 75 stopinj. Nalijemo ga v vroče steklenice in zamašimo z gumijastimi kapicami. Vroče steklenice pokrijemo, da se počasi ohladijo.

JAGODNI SHAKE
Sestavine:

250 g jagod
1/2 litra mleka
1 zavitek
vanilijevega sladkorja
50 g sladkorja
sok treh limon
Postopek priprave:

Jagode (razen nekaj najlepših) pretlačimo in zmešamo v mešalniku z mlekom, vaniljinem sladkorjem, sladkorjem in limoninim sokom.Potem natočimo v kozarce in okrasimo s preostalimi jagodami, ki smo jih povaljali v sladkorju.

PRINCESKINA JAGODNA KUPA
Sestavine:
400 g jagod
100 g sladkorja v prahu
sok polovice limone
1/2 l sladke smetane
20 g sladkorja
otroški piškoti
ali biskvitne paličice
za okras
Postopek priprave:

300 g jagod zmeljemo v mešalniku, dodamo sladkor, limonin sok in nato 3 dcl stepene sladke smetane. Ostale jagode narežemo, manjše na 4 dele, večje pa na 6 delov, ter jih zamešamo med zmlete jagode. Jagodovo peno porazdelimo po čašah, okrasimo z biskvitnimi paličicami ali piškoti, narezanimi jagodami in stepeno smetano.

NADALJEVANJE SLEDI.......
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Odg: RECEPTI ZA "GASILSKE JEDI"

Objava ANDY » 6. junij 2008, 7:51

JAGODE, JAGODE, JAGODE
Kaj vse se da iz njih naredit.
evo 2 paket receptov da se uporabijo JAGODE


JAGODNO SLADOLEDNA PENA
Sestavine :

1/2 kg jagod
10 dag sladkorja
1 dl vode
1 žlica limoninega soka

Priprava :


Vodo s sladkorjem zavremo in pustimo vreti 2 minuti. Ohladimo. Pridamo limonin sok in jagode in vse zmešamo. Sadni pire postavimo v hladilnik, nato pa še v zamrzovalnik in ga vsako uro z metlico gladko razmešamo. Dobro ohlajeno peno nadevamo v skodelice za sladoled in takoj ponudimo.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rezine z jagodami

Za 4 osebe potrebujemo :

150 g zmrznjenega listnatega testa
moko za razvaljanje
1 rumenjak
2 žlici mleka
100 g sladkorja
maščobo za pekač
250 g sladke smetane
vanilin
400 g jagod
nekaj lističev melise

Odtajamo listnato testo. Pečico segrejemo na 225 stopinj. Testo razvaljamo na pomokani površini v pravokotnik ( 8 x 12 cm ). Rumenjak razžvrkljamo z mlekom. Namažemo pravokotnik testa.Pravokotnik potresemo z žlico sladkorja in damo na namaščen ali s peki papirjem obložen pekač. Pekač damo v pečico in pečemo 4 do 6 minut, da se testo zlato rjavo obarva. Med pečenjem se testo dvigne. Razdelimo ga na polovico in pustimo, da se ohladi. Smetano stepemo in sladkamo s preostalim sladkorjem, odišavimo jo z vanilinom.Spodnjo plast testa obložimo s smetano , na smetano damo narezane jagode,pokrijemo s smetano in z vrhnjo plastjo testa. Okrasimo z lističi melise.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JAGODNE KREMŠNITE

Sestavine :

listnato testo
jagode
jagodna marmelada

Za kremo:


2 lista želatine
7,5 dag mleka
4 dag sladkorja
1 vanilin sladkor
1 dag praška za vanilijev puding
2 dag jogurta
1 žlica pomarančnega likerja
25 dag sladke smetane

Priprava :


Listnato testo razvaljamo v velikosti velikega pekača. V pekaču ga položimo na peki papir in gosto prebodemo z vilicami. Pečemo ga pri 190°, da zlato zarumeni. Ohlajeno testo narežemo na trakove 35 cm x 8 cm. Polovico trakov namažemo z jagodno marmelado in obložimo s celimi jagodami. Položimo jih drug zraven drugega. Za kremo namočimo želatino za 5 minut v mrzli vodi. Pristavimo 50 g mleka, sladkor, vanilij. Prašek za puding zmešamo s preostalim mlekom. Dodamo vročemu mleku in mešamo, da se puding zgosti. V vročem pudingu razpustimo iztisnjeno želatino. Primešamo 20 g jogurta in pomarančni liker. Mešamo toliko časa, da je krema samo še mlačna. Smetano stepemo na pol in jo primešamo pudingu. Kremo porazdelimo po jagodah. Pokrijemo z drugimi polovicami testa. Zgornjo plast testa premažemo z jagodno marmelado in prelijemo s sladkornim ledom ali potresemo s sladkorjem v prahu. Postavimo v hladilnik za nekaj ur.

NADALJEVANJE SLEDI......
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

NazajNaprej

Nazaj na Splošno

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost