Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

RECEPTI ZA "GASILSKE JEDI"

Ta podforum je namenjen vsem, ki verjamejo, da poleg gasilstva obstaja še kakšna druga reč na svetu. V njem bodo teme, ki nimajo neposredne povezave z gasilstvom, vendar bi jih radi predebatirali v skupnosti našega foruma.

Moderator: Rafter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objava ANDY » 6. oktober 2006, 9:26

ŠPAGETI Z ZELENJAVNO MESNO OMAKO

Potrebne sestavine:


1 paradižnik,
1 zeleno papriko,
pelate,
grah,
2 korenčka,
1 manjšo čebulo,
2 stroka česna,
baziliko,
margarino,
2 piščanjčja fileja,
čim tanjše špagete,
sol,
poper,
moko,
paradižnikovo mezgo ali ketchup.

Navodila za pripravo

Na margarini prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo na kocke narezane piščančje fileje, jih popečemo do zlato rjave barve. Dodamo še na kocke narezan paradižnik, papriko, korenček in grah. Prilijemo malo vode, da se zelenjava duši. Medtem na kocke narežemo 1 pelat,dodamo omako od pelatov iz konzerve,solimo, popramo, dodamo baziliko. Ko je zelenjava že skoraj kuhana, prilijemo pelate z začimbami in vodo ter paradižnikovo mezgo ali ketchup. Dosolimo v kolikor je to potrebno. Vse skupaj naj vre še približno 5 minut. Na koncu, če je omaka preredka, podmetemo z moko.

Skuhamo špagete in jih prelijemo z omako

Dodatno:

Po želji špagete z zelenjavno mesno omako potresemo z naribanim parmezanom.
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava Mirček » 9. oktober 2006, 9:04

GOBJI RAGU Z ZELENJAVO

Za 4 osebe potrebujemo :

500 g mešanih gob (šampinjoni, jurčki, lisičke )
350 g pora
250 g korenja
150 g gomolja zelene
400 g puranjega mesa
2 žlici maščobe
1 žlico moke
100 ml sladke smetane
200 ml kisle smetane
sol, poper
1 žlico limoninega soka

PRIPRAVA :

Gobe odrgnete z vlažno krpo, očistite in jih glede na velikost narežete. Por očistite operite in narežite na približno 2 cm dolge koščke. Korenje in zeleno očistite in narežite na kockice. Na vroči maščobi popecite na kockice narezano meso. Dodajte por, korenje in zeleno ter vse skupaj na hitro popražite. Potresite z moko in pustite da moka zarumeni. Zalite z juho in pokrito dušite približno 20 min. Umešajte smetano in kislo smetano solite in popoprajte . Na koncu jed izboljšate z limoninim sokom.

Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava ANDY » 11. oktober 2006, 15:00

Hitri špageti

Sestavine za 4 osebe
400 g špagetov,
1 bučka ,
1/2 malancan,
po želji gobice,
sladka smetana,
1-2dcl vode v kateri so se kuhali špageti,
parmezan,
česen ,
peteršilj,
po okusu sol in poper.

Priprava

V ponvi segrejemo olivno olje dodamo narezane bučke,malancane in gobice .Med tem časom že kuhamo špagete. Pražimo približno 10 minut. Dodamo sol peteršilj, sesekljan česen malo pomešamo ter dodamo špagete..Dolijemo vodo v kateri smo kuhali špagete, smetano in malo naribanega parmezana .Na rahlem ognju pokuhamo še par minut in če se nam zdi da so špageti "popili" vso omako potem dodamo še malo vode in smetane. Ko serviramo na krožnik še popopramo in posujemo parmezan. Ponudimo še zeleno solato.

Opombe

Zelo dobro kosilo ali večerja, ko nimamo veliko časa.

DOBER TEK :microwave: :spam:
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava ANDY » 13. oktober 2006, 7:37

Lisičke z jajci


Sestavine:

lisičke,
čebula,
surovo maslo,
jajce,
sol,poper.


Priprava
Na surovem maslu popražimo čebulo,dodamo lisičke in pražimo do mehkega.V lončku razžvrkljamo jajca, prilijemo k čebuli in lisičkam ter spečemo. Dodamo sol in poper.
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava Mirček » 16. oktober 2006, 18:07

GOBOV NARASTEK

Za 4 osebe potrebujemo :

40 dag gob
4 jajce
1 čebula
10 dag masla
2 žlici moke ostre
1 žlica vegete
1 žlica peteršilja

PRIPRAVA :

Gobe očistimo in narežemo na tanke rezine. Na vroči maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Dodamo gobe in vse skupaj dušimo. Dodamo peteršilj vegeto in vse skupaj dušimo do suhega.
V drugi posodi zavremo mleko, ki smo mu pridali maslo. Med vretjem dodamo moko in pazimo da se ne naredijo grudice. ( Bešamel ). Ko je vse skupaj ohlajeno ločimo rumenjake od beljakov in naredimo trd sneg. Vse skupaj zmešamo in damo v pomaščen prkač jed izgleda precej tekoča. Pečemo pri srednje vroči pečici približno 40 minut.

Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava Mirček » 18. oktober 2006, 16:47

PONEV Z GOBAMI IN PIŠČANCEM

Za 4 osebe potrebujemo :

4 fileje piščančjih prsi
500 g šampinjonov
1 šopek mlade čebule
200 g parmezana
sol , poper
4 žlice olja
80 ml mleka
zelenjavna juha
125 g riža

PRIPRAVA

V ponvi segrejte olje in na njem na obeh straneh popecite fileje začinite jih s soljo in poprom.Vzemite jih iz ponve in jih postavite na toplo.Na preostalem olju popražite gobe prilite mleko in juho na hitro zavrite in pustite da se nekoliko pokuha. Po želji malo zgostite z malo gostila za omake. Riž pripravite po navodilu iz embalaže. Gobjo omako začinite s soljo in popromin jo skupaj z mesom, rižem in parmezanom razporedite po krožniku.

Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava ANDY » 20. oktober 2006, 9:19

Kostanjeva strjenka


Sestavine:

40 dkg kostanjevega pireja,
10 dkg jedilne cokolade,
10 dkg sladkorja,
1 dcl smetane,
20 dkg skute,
5 dkg lesnikovega granulata,
5 dkg masla,
1,5 dcl mleka,
2 zlici ruma,
1 vrecka vanilij sladkorja

Priprava:

Toplemu kostanjevemu pireju dodamo mleko, raztopljeno cokolado in maslo.Dodamo 1 zlico ruma in 7 dkg sladkorja in rahlo premesamo.
Skuto zmesamo z 3 dkg sladkorja, smetano, vanilij sladkorjem in 1 zlico ruma.
V model izmenicno nalagamo kostanjevo kremo in skutino kremo.
Na koncu okrasimo z zdrobljenimi lesniki in cokolado in dobro ohladimo.

Dober tek :microwave:
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava ANDY » 23. oktober 2006, 7:12

Skutini praženec z vanilijevo omako


SESTAVINE

-920g skute
-140g kisle smetane
-2 limoni
-80g sladkorja
-1 zavitek vanilijevega sladkorja
-80g ostre moke
-4 rumenjaki
-4 beljaki
-ščepec soli
-2 jedilni žlice masla
-sladkor v prahu


ZA VANILIJEVO OMAKO-250g smetane za kavo
-strok vanilije
-50g sladkorja
-brizg ruma
-3 rumenjaki
-8g škroba
-1 jedilna žlica sladke smetane

ZA VIŠNJE-150g izkoščičenih višenj
-100g močnejšega rdečega vina
-50g sladkorja
-1 paličica cimeta
-10g škroba
-1 brizg češnjevega žganja


PRIPRAVA

Beljak in sladkor s ščepcem soli stepemo v sneg. Druge sestavine gladko zmešamo in postopoma vmešamo v beljak. V ponvi segrejemo maslo, zlijemo vanjo testo in na štedilniku na hitro popražimo. V naprej segreti pečici pri 180 stopinj pečemo na eni strani še 8 minut. Premažemo s koščkom masla in s pomočjo 2 lopatic testo obrnemo. V približno 6 minutah ga spečemo do konca, ga natrgamo z vilicami in potresemo s sladkorjem v prahu. Nato ga znova postavimo v vročo pečico in karameliziramo 2 minuti. Za vanilijevo omako zavemo smetano za kavo, nastrgano sredico vanilijevega stroka in sladkor. Škrob zmešamo z rumenjaki in brizgo ruma v gladko zmes. Rumenjakovo kremo, z metlico hitro vmešamo v vročo smetanovo zmes in tik preden postrežemo, vmešamo še žlico sladke smetane. Za višnje zavremo rdeče vino, sladkor in cimetovo palčico. Škrob zmešamo s češnjevim žganjem in s tem zgostimo vinsko omako. Vmešamo izkoščičene višnje in pustimo, da se prepojijo.


DOBER TEK :microwave:
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava Mirček » 25. oktober 2006, 11:45

MLETI ZREZKI IZ MESA ZELJA IN KOSMIČEV


Za 4 osebe potrebujemo:

25 dag mešanega mletega mesa
35 dag zelja
15 dag ovsenih kosmičev
1 čebula
2 stroka česna
peteršilj
muškatni orešček
sol , poper
1 jajce

PRIPRAVA

Očiščeno, oprano in na široko narezano zelje kuhamo v osoljeni vodi 15 min. Nato ga ocedimo, nekoliko ohladimo in zmeljemo. Ko je ohlajeno dodamo meso , jajca ,na drobno sesekljano čebulo , ovsene kosmiče, česen in peteršilj. Odišavimo z muškatnim oreščkom, solimo , popopramo in temeljito premešamo in damo za pol ure v hladilnik. Oblikujemo hlebčke in jih v vročem olju po obeh straneh pečemo prib. 20 minut da se lepo zapečejo in dobijo zlatorumrno barvo. Zrezke postrežemo z krompirjevo solato


Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava Mirček » 27. oktober 2006, 12:22

ŠAMPINJONI S FETO IN ČEBULO

75 dag šampinjonov
2 čebuli
30 dag feta sira
2 stroka česna
oljčno olje
sol , poper


PRIPRAVA :

Očiščene gobe narežemo na lističe. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Česen olupimo in ga stisnemo. Feto nadrobimo ali narežemo na kockice. Neprogorno posodo namažemo z oljem. Šampinjone , čebulo in feto zmešamo. Začinimo s soljo in poprom ter mešanico stresemo v neprogorno posodo. Pokapamo z oljčnim oljem in pečemo v pečici pri 160 st.c približno pol ure.


Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava ANDY » 30. oktober 2006, 15:20

NO pa danes nardimo nakaj sladkega:

KINDER PINGVIN

Sestavine za 12 oseb

BISKVIT:

6 jajc
6 žlic sladkorja
6 žlic moke
3 žlice kakava

KREMA:

7 dcl mleka
3 velike žlice moke
3 velike žlice gustina
2 kom vanilin sladkor
3 žlice sladkorja
1 margarina.

GLAZURA:

10 dag čokolade
3 žlice olja.


Priprava


Biskvit pripravite tako, da ločite jajca. Rumenjake in sladkor penasto umešajte, posebej stepite beljake v trd sneg. Nato sneg dodajte beljakom, prav tako moko ter na rahlo mešajte. Nato dodajte še kakav in prav na rahlo premešajte. Biskvit specite in ga kasneje prerežite na polovico.
Kremo pripravimo tako, da v 2 dl mleka razmešajte sladkor, vanilin sladkor, moko in gustin. Ostalo mleko dajte na štedilnik segrevat. Ko zavre, dodajte zmes moke, gustina in sladkorja ter s šibo gladko razmešamo. Ko se zgosti, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. Ko je še mlačno, dodamo margarino in dobro zmiksamo.
Potem na eno polovico biskvita namažemo polovico mase, kreme in lepo izravnamo. Polijemo s čokoladno glazuro in počakamo, da se čokolada strdi. Nato dodamo še ostalo kremo in pokrijemo z drugo polovico biskvita. Na koncu še prelijete s čokoldano glazuro.


Sedaj ko ste prebrali recept se vam je sigurno posvetilo za kaj gre. Povem vam da sem danes dopoldan nardil to sladico in izgled je full dober, kakšen pa bo okus pa še ne vem ker se še hladi v hladilniku
Priloge
kinder_pingvin.jpg
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."

(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Uporabnikova podoba
ANDY
 
Objave: 1534
Registriran: 7. november 2004, 18:34
Lokacija: RAČE pri Mariboru

Objava Mirček » 1. november 2006, 13:17

SLADKI HRUŠKOV NARASTEK


3 Hruške
3 Jabolke
3 dag masla
4 lističi žajbla
2 lovorjeva lista
12 dag rjavega sladkorja
1 dcl belega vina
2.5 dcl smetane
4 jajca
3 žlice mandljevih lističev
sol

PRIPRAVA

Opranna jabolka in hruške olupimo izrežemo peščice in narežemo. Sadne krhlje 5 minut skupaj z žajbljem dušimo na maslu. Nato dodamo 5 dag sladkorja , prilijemo vino in na šibkem ognju dušimo še 10 minut. Pečico segrejemo na 180 st. C. V kotliček ubijemo 4 jajca prilijemo smetano dodamo 5 dag sladkorja ščepec soli ter vse skupaj dobro premešamo. Sadje stersemo v pomaščen pekač, prelijemo z jajčno mešanico potresemo z lovorjem , mandlji in ostalim sladkorjem. Pečemo približno 35 minut.

Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava BAČO » 3. november 2006, 20:59

TELEČJA PEČENKA S ŠAMPINJONI

Sestavine:

800 g telečjega mesa
100 g slanine
2 stroka česna
rožmarin
žajbelj
1 kozarec belega vina
sol
poper
kisle kumarice
šampinjoni

Priprava:

Meso pretaknemo s slanino, dodamo šampinjone, kisle kumarice in česen, vse skupaj začinimo in zvijemo v rolado, ki jo povežemo z vrvico. Na zmernem ognju pečemo, da se pečenka speče tudi v notranjosti, ko pa je lepo zapečena, pa jo prelijemo z belim vinom in dušimo do mehkega. Če želimo dobiti še slastno omako, meso vzamemo iz ponve, v ponev pa natresemo nekoliko moke, ki jo popražimo in nato zalijemo z jušno osnovo, vse skupaj gladko premešamo in dodamo meso nazaj v ponev, ter še nekoliko podušimo.
Zraven postrežemo pire krompir ali dušen riž.

Želim vam dober tek !!!


BAČO :microwave:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabnikova podoba
BAČO
moderator
moderator
 
Objave: 2115
Registriran: 5. maj 2005, 12:19
Lokacija: Dol pri Hrastniku

Objava Mirček » 6. november 2006, 9:49

PURANJA PEČENKA Z ZELENJAVO

Za 4 osebe potrebujemo :

1 kg puranje pečenke ( mesar naj vam jo pripravi za nadevanje )
50 g mletega telečjega mesa
100 g mešane zelenjave
1 rumenjak
1 žlička brinovih jagod in poprovih zrn
sol , poper
2 lovorjeva lista
1 žličko maščobe za peko
1/2 žličke nastrgane limonine lupine
1 žlico jedilnega škroba
200 g kisle smetane
500 ml pinjenca



PRIPRAVA :

Meso oplaknite osušite ter znotraj in zunaj natrite z soljo in poprom. Zmešajte mleto meso rumenjak in limonino lupinico. Primešajte narezano zelenjavo , začinite in z pripravljenim nadevom nadevajte pečenko. Zaprite z zobotrebci. V pekaču zagrejte maščobo in na njej z vseh strani opecite meso. Prilijete pinjenec dodate lovorjev list , brinove jagode , poprova zrna in vse skupaj dušite v pečici približno 50 min pre 180 st. C. Pečenko vzamite iz pekača omako precedite skozi cedilo. Omako lahko zgostite z škrobom. Zraven pečenke se priležejo široki rezanci.

Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

Objava Mirček » 8. november 2006, 11:40

PERESNIKI S ČILI PAPRIKO IN GOBAMI

Za 4 osebe potrebujemo :

20 dag mastne slanine
1 čebula
2 stroka česna
1 rdeč feferon
4 šampinjone
2 žlici olja
pločevinko paradižnika
sol , poper
5 žlic rdečega vina
40 dag peresnikov
4 žlice naribanega parmezana
4 vejice bazilike

PRIPRAVA :

Slanino narežite na drobne kocke in jo v ponvi brez dodatne maščobe hrustljavo zaprčite. Čebulo in česen olupite in jo na drobno zrežite. Feferon očistite in ga zrežite na drobne trakove , gobice narežite na lističe. V ponvi segrejte olje in v njej dušite čebulo , česen in feferon. Dodajte odcejen paradižnik in začinite s soljo in poprom. Prilijte še vino in pokrito kuhajte 15 minut pri nizki temperaturi. Malo pred koncem dodajte gobe. Testenine skuhajte al dente. Odcejene testenine zmešajte z omako ter potresite s slanino in parmezanom. Baziliko operite otresite do suhega in z njo okrasite testenine.

Dober tek !!! :wave:
Lp Mirček
041 343 226

Razumen človek je tu in tam prisiljen da se napije , da bi lahko preživel z norci ( Hemingway )
Uporabnikova podoba
Mirček
 
Objave: 636
Registriran: 19. november 2005, 12:17
Lokacija: Miklavž pri Mariboru

NazajNaprej

Nazaj na Splošno

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 4 gostov

cron