Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Ta podforum je namenjen vsem, ki verjamejo, da poleg gasilstva obstaja še kakšna druga reč na svetu. V njem bodo teme, ki nimajo neposredne povezave z gasilstvom, vendar bi jih radi predebatirali v skupnosti našega foruma.

Moderator: Rafter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava Stopimo skupaj » 1. november 2009, 12:21

Stopimo skupaj in pomagajmo! Postavimo v enotah, društvih, domovih zbirne kartonske škatle, kjer zbirajmo čiste plastične zamaške, od plastenk sadnih sokov, mineralne vode, olja, kisa, tekočih pralnih praškov in mehčalcev - do 10cm, zamaški morajo biti obvezno čisti.

Hkrati naprošamo za pomoč pri prevozu zamaškov do MPI-RECIKLAŽA PLASTIKE d.o.o.,
Žerjav 79, 2393 Črna na Koroškem.Prošnja družine Pinter:


Dne 31.5.2000 se je naša družina povečala še za enega člana. Žal se je naš ŽIGA rodil v šestem mesecu nosečnosti in bil iz teh razlogov do svojega prvega leta starosti na kisiku. V tem obdobju so se pričele pojavljati še ostale zdravstvene težave kot so bronhitis, ki je trajal tja do njegovega tretjega leta. Zaradi vseh nakopičenih težav smo pričeli z ŽIGOM obiskovati Rehabilitacijski center Soča v Ljubljani, kjer pa so naju seznanili, da ima sin težjo obliko Cerebralne paralize. Tako je praktično od svojega tretjega leta na invalidskem vozičku, popolnoma nemočen in odvisen od naju. Sam ni sposoben popolnoma nič, vključno s hranjenjem. 100 % je odvisen od najine nege in nudenja vse potrebne pomoči. Vendar nama ŽIGA ves trud poplača s svojo prisrčnostjo in dobrovoljnostjo. Počasi izgovori posamezne besede, kot so mama, ata, oma, dedi, teta. Ko želi jesti oz. je lačen to pove z besedo »ama«, če pa je žejen pocmoka z usti. Uporablja tudi plenice. Zaradi nege svojega sina sem pustila službo in se posvečam samo njemu. Mož Jože je zaposlen, vendar je že dalj časa na bolniškem staležu, saj so mu pred kratkih odkrili v desnem ušesu tumor, ki pa so mu ga januarja 2009 odstranili. Po operaciji pa so se pričele tudi njegove težave (pljučna embolija, pljučnica, asma, vlečenje desnega obraza, desno oko se mu ne sozli, vidi megleno, vrtoglavica). Tako sem sedaj dobesedno »obsojena« na nego dveh ljudi. Ker je mož Jože že resnično dolgo v bolniškem staležu, so družinski prihodki zelo majhni. Za najinega sina ŽIGA bi nujno potrebovali večje osebno vozilo (zaradi invalidskega vozička), da bi lahko bili s sinom bolj mobilni, saj ŽIGA obožuje naravo in bi rad šel na daljše družinske izlete. In ker imata tako sin kot mož veliko pregledov v Ljubljani. Sedanji avto je star 14 let in se nam kvari. Z zbiranjem zamaškov, pa bi nam omogočili, da bi se lahko večkrat odpeljali v naravo, kjer bi uživali. Zbiramo plastične zamaške, ampak ta akcija traja zelo počasi in je bolj težko izvedljiva, saj moramo zbrati kar 30 ton zamaškov.

Zelo bi bili veseli, če bi nam priskočili na pomoč!

Z vsem spoštovanjem,

ŽIGA, JOŽE IN NATAŠA PINTER

Tel: 051-458-108 - Nataša
Email: joze.pinter1@siol.net
Stopimo skupaj
 

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 19. november 2009, 22:18

Pomagajmo družini Pinter z zbiranjem plastičnih zamaškov – gostujoči zapis
14.11.09 | | gostujoči zapis | 2x komentirano
Pomagajmo družini Pinter z zbiranjem plastičnih zamaškov – vabim vas, da se odzovete dobrodelnosti. Tokrat bomo, z zbiranjem plastičnih zamaškov, za nakup novega avtomobila, pomagali družini Pinter iz Velenja.
Verjameš ali pa ne, ampak življenje lažje in prijetneje teče, če ima človek dvoje – zdravje in spoštovanje do sočloveka. Družina Pinter si želi in potrebuje najprej zdravje. In na določen način jim bo na tej poti do zdravja pomagal tudi nov avto.

Najmlajši član družine Pinter, Žiga, je še mladoleten. In dobesedno priklenjen na invalidski voziček zaradi Cerebralne paralize. Njegov stik z zunanjim svetom in vrstniki je tako odvisen prvenstveno od prevoznih sredstev, torej vozička in avtomobila. Obiskovati mora tudi preglede v rehabilitacijskem centru Soča.
Zdravje ni prizaneslo niti očetu Jože-tu, ki je januarja letos preživel operacijo tumorja na ušesu. Po operaciji pa ga še dodatno spremljajo težave pljučne enbolije, astme. Poleg tega, da je Jože že dve leti na bolniški, mora dodatno obiskovati tudi terapije za obraz v Kliničnem centru.


Glavnina skrbi tako ostaja na mami Nataši, ki mora oba svoja družinska člana voziti na omenjene lokacije. Trenutno ima družina star in rabljen avtomobil, ki se pogosto kvari in na katerega se ne morejo več ravno zanesti pri izvajanju prevozov. Ker so kreditno nezmožni, so se odločili zbirati sredstva za nakup novega avtomobila s pomočjo zbiranja plastičnih zamaškov.

Osnovni izračun pa kaže, da jim sredstva od prodanih zamaškov, za nakup avtomobila, lahko zberemo dokaj hitro. Zadostuje, da vsako odjemno mesto dnevno prejme po samo 1 kg zamaškov, kar skupaj pomeni 1300 kg dnevno. Torej lahko potrebno količino 30 ton zberemo že v enem, najkasneje dveh mesecih. Tudi s tvojo dobro voljo in pomočjo, pomagati družini Pinter, bo cilj dosežen.

Trajanje akcije
Zbiranje zamaškov bo potekalo najkasneje do Septembra 2010 oz. bo zaključena prej, ko bo zbrana količina 30 ton zamaškov, za katero bo kupec le teh družini Pinter nakazal skoraj 10.000 € za nakup novega avtomobila. O kvoti mesečnih zbiranj in zaključku akcije bo družina Pinter obvestila tudi blogersko skupnost, ki v akciji sodeluje.

Kakšne zamaške zbiramo
Praktično vse, od plastenk sokov, vode, olja, pralnih praškov, mehčalcev, itd. Ob tem pa je potrebno upoštevati dvoje :

zamaški naj bodo velikosti do 10 cm
zamaški naj bodo čisti
Zbirna mesta po Sloveniji

Zbrane zamaške lahko dostavite najbližjemu lokalnemu gasilskemu društvu. V Sloveniji je nekaj čez 1300 lokalnih gasilskih društev in zelo verjetno je tudi v tvojem kraju. Iskrena zahvala našim gasilcem za sodelovanje
Zbrane zamaške lahko pošlješ tudi neposredno družini na naslov : Družina Pinter, Cesta Simona Blatnika 1, Velenje 3320
v kolikor pa je še kdo, podjetje ali posameznik, pripravljen sprejemati zbrane zamaške v svojem kraju, naj to sporoči v komentarjih pod zapisom
Dodatne opcije

kdor želi družini pomagati za nakup avtomobila, tudi s pomočjo odvoza zamaškov iz zbirnih lokacij do njih naslova, lahko za dodatne informacije kontaktira Natašo Pinter preko gsm : 051 45 81 08 ali e-mail : joze.pinter1@siol.net
Pozivamo
Avto hiše, da se odzovejo akciji in družini Pinter omogočijo ugoden nakup avtomobila z določenim delom sponzorstva.

Pomembno
Vsi, ki boste zbirali zamaške, kar velja tudi za gasilska lokalna društva, lahko o količini zbranih zamaškov kadarkoli, po elektronski pošti, obvestite blogerje, ki v akciji sodelujemo in smo objavili poziv v akcijo. Rezultati zbranih zamaškov in sredstev bodo mesečno javno objavljeni do konca akcije.

Za kolege blogerje
Kolegi blogerji, ki še niste bili vabljeni pred začetkom akcije, ste vabljeni v nadaljevanju, da na svojem blogu objavite ta poziv v akcijo, katerega lahko pospremite s svojimi izbranimi besedami.

Povezane vsebine


Upam da se bo kateri našel prostovolec in iz vsakega gasilskega društva da bi uredili prevoze. :-k :alright:
Ko se bo nabrala količina zamaškov.Če se gdo javi naj me pokliče na tel.št.051-458-108 Nataša [-o<
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava A.K. » 20. november 2009, 10:18

Nataša lep pozdrav!

Gasilci v našem društvu PGD Loka pri Mengšu smo se odločili, da vam priskočiti na pomoč z zbiranjem zamaškov. Vklučili bomo tudi mladino in upamo pa tudi na čim boljši odziv vaščanov.
Če vas kontaktira kdo z naše okolice, ki prav tako zbira zamaške, jih lahko dostavi v naš gasilski dom kjer jih bomo z veseljem sprejeli. Ob zadostni količini pa vas pokličem da se dogovorimo
za dostavo.


Lp, Anže Kveder
Kontakt: 040 422 026
PGD Loka pri Mengšu
A.K.
 
Objave: 10
Registriran: 19. november 2009, 9:58
Lokacija: Loka pri Mengšu

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 28. november 2009, 18:13

=D> =D> Najlepša vam hvala Gos.Anže Kveder.Iz PGD LOKA PRI MENGEŠU.
Moja kont.št. je 051-458-108 Nataša ali na e. naslov. joze.pinter1@siol.net
Zelo smo veseli vašega odziva. :wave:
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 9. december 2009, 10:54

Pozdravljeni da vam malo sporočim kje so zbiralna mesta v gasilskih domovih.
Litija-gasilski dom
Grosuplje
Ptuj
Loka pri Mengešu
Goriška Brda
Vitomarci
Ljubljana Šiška se še dogovarjamo
Izola gasilaki dom.
gasilski dolm Kamnica -Maribor.Se dogovarjamo. =D> =D>
Hvala vsem gasilkim enotam da nam pomagajo. =D>
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 10. december 2009, 13:28

joze972 je napisal:Pozdravljeni da vam malo sporočim kje so zbiralna mesta v gasilskih domovih.
Litija-gasilski dom
Grosuplje
Ptuj
Loka pri Mengešu
Goriška Brda
Vitomarci
Ljubljana Šiška se še dogovarjamo
Izola gasilaki dom.
gasilski dolm Kamnica -Maribor. =D> =D> dogovorjeno
Hvala vsem gasilkim enotam da nam pomagajo. =D>
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava A.K. » 30. januar 2010, 15:02

Pozdravljeni!

V našem društvu smo nabrali že kar nekaj zamaškov, razposlali smo prošnjo po vasi tako, da kar nekaj ljudi pred vsem pa mladina pridno nosi zamaške.
Slišal pa sem da se pripravljna nekakšen zakon s katerim plastike ne bodo več odkupovali.
Sedaj pa me zanima kako je s tem in do kdaj potrebujete zamaške da se dogovorimo za način preuzema :D

Lp, Anže Kveder
PGD Loka pri Mengšu
A.K.
 
Objave: 10
Registriran: 19. november 2009, 9:58
Lokacija: Loka pri Mengšu

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 31. januar 2010, 13:04

Hvala usem ko zbirajo za nas zamaške.Imamo urejeno z to plastiko ni noben problem.Sam to poteka počasi--zbiralo se bo do meseca Septembra.Poslala sem vam zs.Lep pozdrav Nataša
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 21. marec 2010, 22:44

Pozdravljeni da vas malo pozdravim in javim koliko smo zbrali do sedaj.Zbranega je 4.tone zamaškov.Z možem sma sama za use nažalost si morama sposodik kombi iz avto hiše da lahko pobirama po krajih kot so.Izola,Goriška Brda,Postojna,Škofja Loka bila sma tudi v Loka pri Mengšu so zelo prijazni gasilci :wink: :D .ter Ljubljana,Ptuj,Vitomarci in Kamnica.Če želi gdo da nam priskoči napomoč z kakim prevozom se nam naj javi na mejl joze.pinter1@siol.net zelo bi bila vesela.No z gasilci iz Loka pri Mengšu smo se že dogovorili da bodo nam pomagali in se v naprej zahvaljujemo. =D> :-D Pa en lep prisrčen pozdrav iz Velenja.[img] NO tudi slike si lahko pogledate kaki kupček je.
Slika
Slika
Slika
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 9. april 2010, 13:47

No takole pa zgleda ko imama poln kombi prebranih zamaškov.
Slika
Pa še neki me zanima gdo bi mi lahko priskoču napomoč namreč rabila bi prevoz iz Goriških Brd.
pgd goriške brda imajo za ns zamaške in sem jih klicala če bi mi jih lahko dostavili in so rekli da nimajo baje takega prevoza in da nemorejo dostavit do nas.Če ima gdo kako idejo da bi se dobil kaki prevoz da bi gdo šel po te zamaške naj mi sporoči na mejl.Lepo prosim.
joze.pinter1@siol.net
L.p. Nataša
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 9. april 2010, 13:58

joze972 je napisal:
joze972 je napisal:Pozdravljeni da vam malo sporočim kje so zbiralna mesta v gasilskih domovih.

Ptuj
Loka pri Mengešu
Goriška Brda
Vitomarci


gasilski dolm Kamnica -Maribor. =D> =D> dogovorjeno
Hvala vsem gasilkim enotam da nam pomagajo. =D>
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 23. maj 2010, 22:24

Pozdravljeni vsem vam na forumu.Da vas malo obvestim kako še naprej poteka naša zbiralna akcija z zamaški.
No zahvalila bi se tudi avto hiši iz Velenja-Avto hiši Jakopec -Velenje in tudi iz Celja ko so posodili kombi za prevoz zamaškov.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
No to sma šla v Novo Gorico malo naprej -pgd Dobrovo Brda.No sma imela kar polno kopalnico in hodnik teh zamaškov. =D>
Še sreča da nama je ta Avto hiša posodila kombi če ne bi ti zamaški romali v smeti. :wink:
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 13. avgust 2010, 11:08

Pozdravljeni da vas mal pozdravim prišli smo z zamaški do deset ton.In smo veseli da nam pomagate.Prosila bi vse gasilne enote če nam priskočijo napomoč da bi nam pripeljali na dom ker ,ko sma mela kombi izsposojen se je pokvaril in sedaj imama zvezane roke.Lepo prosim za pomoč.Javite mi na mejl joze.pinter1@siol.net ali na mojo telefonsko št. 051-458-108 Nataša.Da bi to šlo hitreje.Ker sedaj ko se bo začela šola se bo nabiralo zamaške v šolah in da bi bilo zbiralna mesta v gasilnih domovih če se da lepo prosim.
[-o<
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava martin » 16. avgust 2010, 9:08

Ali še velja lokacija dostave zamaškov v Velenje?

lp,martin
Potrpežljivost je božja mast!
(samo revež je tisti, ki se z njo maže)
Uporabnikova podoba
martin
 
Objave: 439
Registriran: 30. januar 2005, 13:16
Lokacija: Grosuplje

Odg: Gasilci na pomoč,družini Pinter z Koroške!

Objava joze972 » 19. september 2010, 20:39

Ja še je zbiralno mesto kar pri nas doma v dvo sobnem stanovanju.Ker pač ni takega prostora za zbiralno mesto.
Jih kar sama prebirama zamaške ker so pač notri zraven zamaškov batarije različne kovine.Ker ko vozima v Črno na Koroškem nesme biti nič takega not.Zato bi prosila še enkrat če bi se gdo z kakim kombijem našel da bi naredil kako furo v Črno na Koroškem naj pokliče mene Nataša.051-458-108 lepo prosim če bi se dalo.Ker gre to kar počasi ker morama sama iskat po regijah in Šolah pa prebirama in je to kar teško za naju.
Uporabnikova podoba
joze972
 
Objave: 16
Registriran: 5. junij 2009, 22:53
Lokacija: Velenje

Naprej

Nazaj na Splošno

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov