Stran 1 od 1

Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 7. april 2008, 21:58
SuZaNcA
Sama imam namen iti na krvodajalsko akcijo nekje v prihodnjem tednu (najbrš kakšen torek). Po pogovoru z nekaterimi osebami (med njimi so tudi člani foruma) je padla ideja da se zadevo objavi in povpraša, če bi se mogoče še kdo pridružil.

Mogoče kdo, ki že dolgo časa okleva, ga je strah in rabi vzpodbudo, se izgovarja na pomanjkanje časa ali pa mu enostavno uide iz glave...sedaj je ena od priložnosti.

Če je kdo zainteresiran naj pove, pa bomo še točno dorekli uro, datum pa je 15.4.2008. Lahko povem iz lastnih izkušenj, da zadeva ne boli in da tam sploh ne grizejo :twisted: če je slučajno kdo kaj drugega slišal.

Tukaj pa še povezava, če koga zanima še kakšna podrobnost http://www.ztm.si/sl/krvodajalstvo/post ... h_korakih/

LP
Suzi

Odg: Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 7. april 2008, 22:07
Bobby
Jaz sem zraven :wink: ....zadeva je super, sploh ko človek dobi tisti občutek, da je s tistimi nekaj dcl svoje krvi nekomu pomagal preživeti....tako, da je stvar vsekakor vredna udeležbe :D

lp :wink:

Odg: Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 7. april 2008, 22:39
Vrsho
No da se še jaz oglasim, ki sem dal tudi predlog Suzy, da to objavi na forumu.

Sam sem en izmed takih, ki ni bil še nikoli na krvodajalski akciji... Večkrat pomislim na to ampak ponavadi kar kmalu pozabim. Sedaj pa se mi ponuja priložnost, da grem tja in naredim nekaj, kar bo verjetno pomagalo človeku. In gasilci smo večinoma vsi predvsem zato, da pomagamo sočloveku. Tudi krvodajalska akcija je en izmed teh načinov.

Skupno krvodajalsko akcijo so v lanskem letu organizirali rally dirkači. Mislim, da se lahko tudi gasilci podobno organiziramo in javnosti še s tem pokažemo, kakšni ljudje smo.

Odg: Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 8. april 2008, 11:57
matej
Pobuda na mestu in vredna pohvale. Če sem prav zasledil se pogovarja o 15.4. Absolutno da se vam bom pridružil, v kolilkor mi bo čas omenjenega dne dopuščal, v nasprotnem primeru bom izbral en drug dan.

Sem moral preverit če je že poteklo 3 mesece od zadnjega oduzema, pa je že kak mesecev več.

LP

Odg: Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 8. april 2008, 16:06
edvard
Lepo in pohvalno ! Upam da bo sedaj šlo skozi , ker ko sem jaz to predlagal ni bilo pričakovanega odziva (2 leti nazaj).
Kar pa se datuma tiče .... upam da mi uspe dobit frej!
Pa še malo za spodbudo ....potem je še malca!

Odg: Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 14. april 2008, 13:08
Jure Čokl
Suzy, Bobby in moja ribja malenkost smo danes lažji za nekaj krvi.
Za malo smeha - narobe sem obkrožil nekaj zadev v anketi in si zaslužil pregled pri zdravniku - nerazložljive vročine in vakcinacijo pred kratkim. #-o
Bobby in Suzy sta nekaj časa čakala pred prazno ordinacijo, potem pa ugotovila, da je treba potrkati. Torej, čisto v našem stilu.
Kri je tekla v potokih! :lol:

Odg: Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 15. april 2008, 12:12
Bobby
Ja res je...preživeli smo vsi...kri pa tudi upam, da bo komu pomagala :D ...sicer sem malo v dvomih za Juretovo kri, pač riba ki grize :twisted: ...zna tisti, ki jo dobi zelo divji postat, druga piranja :D Kakorkoli naš namen je bil dosežen, čez tri mesece pa upam da ponovimo zadevo 8)

lp :wink:

Odg: Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 15. april 2008, 12:24
SuZaNcA
Jah...vidva čez tri mesece, mi punčke pa šele čez 4 mesece...mogoče se pa še kdo opogumi :) drugače pa ja vsi smo živi in zdravi (jaz edino malo plava ker so mi prvič žilo falili #-o )

LP
Suzi

Odg: Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 30. junij 2008, 12:59
lopatko
Suzyi pred tabo še igle bežijo heheheheheheehehehe! :D :D :D :D :D

Odg: Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 1. julij 2008, 20:12
SuZaNcA
lopatko je napisal:Suzyi pred tabo še igle bežijo heheheheheheehehehe! :D :D


Hja takle imamo ane :wink: drugače pa se na "puščanje" krvi odpravljam zopet v začetku avgusta.

LP
Suzi

Odg: Krvodajalska akcija

ObjavaObjavljeno: 23. julij 2008, 11:01
trevor
Pri nas v društvu smo se odločili da gremo skoraj vsi, razlog pa je ta, da ima naš bivši poveljnik žal kostnega raka. Sedaj iščemo darovalca, ki bi bil primeren, obenem pa smo darovali še kri. Aktivirali smo še ostala društva v sektorju in odziv je dober. Vsak, ki da svoj vzorec omogoči eno možnost več da dobimo darovalca.

Če je tudi tukaj gor kakšen pripravljen pomagati na takšen način, naj gre v Lj. na center za tipizacijo tkiv (isto kot krvodajalci) in naj pove da bi rad dal še vzorec za kostni mozeg - za gasilca...bodo vedeli.

Kontakt:

Zavod za transfuzijo krvi
Šlajmerjeva 6
01/ 5438 100

lp