Stran 1 od 1

Taborjenje mladih gasilcev GZ Črnomelj 2010

ObjavaObjavljeno: 15. avgust 2010, 15:08
gasilec_21
Mladinski tabor Marindol 2010
V torekh10.08.2010 je vodstvo mladinske komisije pri gasilski zvezi Črnomelj pričelo z taborom iz celotne gasilske zveze Črnomelj. Na taboru je udeleženih 58 mladih gasilcev, za njihovo varnost in dobro počutje pa skrbi 11 mentorjev.
Po prihodu na tabor smo se razvrstili v šotore, nato smo se razdelili na 6 vodov po 10 otrok ter mentor in njegov pomočnik. Potem je prišel že čas za večerjo. Ko smo se najedli in bili polni energije smo se odpravili na pohod, po okoliških gozdovih in vasi Marindol.
Ob prihodu nazaj v tabor nas je že ujela tema, potem je sledil še spust zastave in nato priprave na spanje. Ob 22.00 h je prišel čas za spanje, mlajši udeleženci so že kmalu zaspali, starejši pa smo polni energije bili budni še kakšno urico, nato smo šli tudi mi na zasluženi počitek in tako je minil naš prvi dan druženja.
Kar hitro je prišla ura 7 zjutraj, ko smo se zopet vstali. Po težkem vstajanju je sledil čas za osebno higieno. Pred zajtrkom smo dvignili zastavo, se razgibali z jutranjo telovadbo in se pripravili na zajtrk.
Po zajtrku so sledile ure izobraževanja, trije vodi so šli v predavalnico poslušat predavanje o drogi in zasvojenosti z njo, trije vodi pa so se učili redovnih vaj, katere so zelo pomembne za vzgled slehernega gasilca. Po tem je prišel čas za dopoldansko malico, po malici pa smo se samo zamenjali.
Kar hitro je prišlo kosilo, ki nam je dobro teknilo, po kosilo smo imeli popoldanski počitek. Po zasluženem počitku smo se preoblekli in se odpravili na kolpo, katero smo nestrpno pričakovali. Vodstvo tabora nam je pripeljalo tudi čolne s kateremi smo smo se vozili po kolpi. K nam na kolpo so prišli gasilci iz PGD Črnomelj in potapljači iz potapljaškega kluba Bela krajina, kateri so nam prikazali opremo za reševanje pri nesrečah na vodi.
Ta oprema nas je zelo zanimala, ker je nekaj posebnega in jo poredko vidimo. Kmalu se je sonce skrilo za hrib in pri kolpi je postalo hladno zato smo se odpravili nazaj v tabor in tam nas je čakala večerja, katero smo z veseljem pojedli, saj nas je voda zelo izčrpala.
Po večerji je sledilo veliko presenečanje kajti te dni tabora so imele dve udeleženke rojstni dan in mentorji so nam pripravili dve veliki torti in ognjemet, po presenečenju smo spustili zastavo in se kmalu odpravili k zelo pričakovanemu počitku.
Kaj kmalu je prišla ura sedem zjutraj, ko smo se morali vstati se umiti, razgibati z jutranjo telovadbo in dvigniti zastavo. Po teh vsakdanjih opravilih je prišel čas za zajtrk. V dopoldanskem času smo se pripravljali za orijentacijski tek, malo smo spoznavali znanje prve pomoči in gasilstva ter se učili vaje katere nam bodo prišle prav na orijentaciskem teku.
Prišla je ura trinajst, katera je bila rezervirana za kosilo, po kosilo pa počitek. Popoldne so k nam na obisk prišli gasilci iz PGD Preloka, kateri so nam pokazali opremo v njihovem vozilu in kako se pravilno rokuje z njo. Za nas mlade gasilce je bila najbolj zanimiva dihalna tehnika, katero smo tudi nekateri preizkusili. Tako smo zapolnili čas tega popoldneva in že nas je čakala večerja.
Po večerji smo šli nekateri k ognju peči koruzo drugi pa v skupni prostor v katerem smo plesali in peli. To se je dogajalo do 21.30 h in potem je sledil čas za umivanje in priprave na spanje. Naslednje jutro smo se zbudili v meglenem jutru a to nas ni oviralo pri jutranjih opravilih. Po zajtrku so k nam na obisk prišli predstavniki Kinološkega kluba Bela krajina z njihovemi psi, nam predstavili agileti in poslušnost njihovih psov.
Mi smo bili nad tem zelo navdušeni, po malici pa smo na igrišču pripravili turnir v nogometu. V popoldanskem času smo nadaljevali z nogometom, nekateri pa so šli na kolesa. V večernih urah smo imeli karaoke z plesom zato smo uro za spanje premaknili na 23.00 in tako je minil še četrti dan tabora. Zadnje jutro smo se zbudili v deževno jutro. Po zajtrku smo pričeli z pakiranjem in pospravljanjem tabora.
Kmalu je prišel čas katerega smo si najmanj želeli in sicer odhod domov, kajti na taboru smo si našli prijatelje ter z njimi zvezli velika prijateljstva. Vsi udeleženci tabora pa si zelo želimo, da se tabora udeležimo naslednje leto.

Prav lepo vas pozdravljamo vsi udeleženci tabora z vodstvom!

Re: Taborjenje mladih gasilcev GZ Črnomelj 2010

ObjavaObjavljeno: 17. avgust 2010, 17:23
zibko
Po napisanem sodeč ste se imeli fajn.