LESCE2 » 21. januar 2007, 23:29
Ne vem no...kazni in sankcije. Pri nas se je to že tolikokrat spremenilo rešuje pa nič. Žal se Slovenci ne moremo pohvaliti, da smo kot vozniki pametni. Dokler vsak pri sebi ne bo pošlihtal v glavi, ne bo nobena kazen pomagala. Ker kdor se ga misli nasekat se ga bo tako ali drugače, kdor pritiska dve leti avto že 200 km/h ga bo še naprej..vse dokler mu ne bo nekaj kapnilo v glavo. Žal je tko, da enim nikol ne kapne.
Jaz vidim razliko že v tem, ko se zdej s kolegom voziva skupaj na tečaj...in moja prva stvar je pas. Njegova postane šele, ko vidi policista. Pa še to napne pas samo čez ramo, nakar ga lepo nazaj poravna. Danes sem mu hotel razložiti, da je varnostni pas velikokrat vez z življenjem...Pa pravi, da ga moti, da se ne more premikat,ipd. Ampak, bi bilo pa bolj, če bi se pripenjal, ker je pa že prevečkrat plačal. Zadnjič prejšnji teden.
No in evo tukej je miselnost slovenca voznika. Pol pa naj še kdo trdi, da bodo kazni kaj rešile.
Kar se pa cest tiče, predvsem lokalnih, pa lahko rečem, da je res danes že kolovoz boljši kot cestišče na določenih mestih.