Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Reorganizacija gasilstva v Trbovljah in napad na zupanjo

Moderator: Marjetica

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Reorganizacija gasilstva v Trbovljah in napad na zupanjo

Objava Mayamaya » 7. maj 2019, 7:50

Pozdravljeni! Zanima me, kaksno je vase mnenje glede reorganizacije gasilstva v Trbovljah, kjer so ukinili Gasilski zavod Trbovlje in dobili PGD s poklicnim jedrom. Sam sem ravno danes pisno izrazil podporo zupanji Jasni Gabric, ker se mi zdi ta reorganizacija smiselna in ker vem da varnost obcanov s tem ne bo nic bolj ogrozena. Pa tudi zato, ker se mi gnusi napad nekaterih ljudi (na zalost tudi gasilcev), ces "upam da vam ne zagori hisa, upam da vasi najblizji ne bodo udelezeni v prometni nesreci" ipd., ker to je pa res podlo. In se en zelo velik problem imamo v Sloveniji, ki sem ga opisal tudi zupanji. Takoj, ko nekdo skusa spremeniti stvari v gasilstvu na bolje, ga laicna (ne bom rekel butasta) javnost napade z vsemi topovi. Noben vec ne razmislja s svojo glavo, gledajo samo naravnost. Mislim, da je v Sloveniji veliko drugih zupanov in obcin, ki si zasluzijo grajo, ker premalo sredstev namenijo gasilcem in ZiR na splosno kot pa v Trbovljah.
Uporabnikova podoba
Mayamaya
 
Objave: 256
Registriran: 26. januar 2014, 21:02

Re: Reorganizacija gasilstva v Trbovljah in napad na zupanjo

Objava RomanB » 8. maj 2019, 13:11

Kaj takega debatirati na forumu je morda brezpredmetno. Nihče te ne bo imel bolj rad, če nekomu daš podporo. Sam mislim, da imata obe strani prav in prav tako obe strani narobe. Razumem županjo, da želi znižati stroške. Da gasilci rečejo nekaj takega, da bodo občani bolj ogroženi pa meče zelo slabo luč na prostovoljce v tistem PGD in celotni GZ. Po spletni strani piše, da že tako ali tako sodelujejo. Gasilce se z lahkoto razpredi v GE prostovoljnega društva. Odpade tako direktor in predsednik PGD vodi vse, prostovoljno. Izvozni čas tako ali tako ostane isti, tudi če gre PGD kategorijo nižje. Verjetno pa bi varnost občanov povečali z dvigom kategorizacije enega od sosednjih treh PGD, ki so vsi I. kategorije.
Spet po drugi strani, nimam pojma kakšna je sploh požarna ogroženost v tej občini. Imajo štiri večje tovarne, veliko prometa in precej so zaprti v tej kotlini. Morda pa stroka res ve, da je poklicna enota nujna.
Kakorkoli, jaz bom pustil politiko politikom. Verjamem, da bo končna rešitev ugodna za vse, če bosta obe strani delali v dobro občanov in ne takoj napadali drug drugega za vsako malenkost.
RomanB
 
Objave: 264
Registriran: 13. december 2010, 12:29
Lokacija: Vodice
GE: PGD Repnje-Dobruša

Odg: Reorganizacija gasilstva v Trbovljah in napad na zupanj

Objava Mayamaya » 8. maj 2019, 16:55

Bi se kar strinjal s teboj Roman. Sem pa s to mojo objavo ciljal predvsem na zelo neprimerno komunikacijo med nekaj gasilci na eni in zupanjo na drugi strani. Plus zmotilo me je zavajanje in strasenje javnosti z naslovi "Bomo v Trbovljah izgubili gasilce" in "Pozarna varrnost v Trbovljah bo mocno ogrozena"...
Uporabnikova podoba
Mayamaya
 
Objave: 256
Registriran: 26. januar 2014, 21:02

Re: Reorganizacija gasilstva v Trbovljah in napad na zupanjo

Objava RomanB » 10. maj 2019, 9:13

Je treba tudi gasilce razumeti. Vsakič ko se govori o reorganizacijah, tudi v podjetijih, se človek ustraši za službo. Nekaterim, ponavadi tistim bližje penziji, se to precej dotakne.
RomanB
 
Objave: 264
Registriran: 13. december 2010, 12:29
Lokacija: Vodice
GE: PGD Repnje-Dobruša


Nazaj na Preventiva

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov