Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

V sožitju rešujemo življenja skupaj (PGD BREZJE)

Moderator: Marjetica

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

V sožitju rešujemo življenja skupaj (PGD BREZJE)

Objava Mayamaya » 21. september 2016, 16:51

PGD Brezje Maribor je v soboto, 17. septembra 2016 organiziralo prireditev »V sožitju rešujemo življenja 2016«, s katero so izpostaviti in prikazali pomen združevanja moči vseh enot, ki sodelujejo pri reševanju ljudi. Več o dogodku si lahko pogledate na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/iHELP.Slovenij ... 5566238467

Predvsem pa je zanimiv komentar na to prireditev, ki ga je napisal nek gasilec; besede vredne razmisleka: Nasvet vreden Oskarja : ne da bi hvalil , vendar vaša prireditev ima še en pomen, ki ga mnogi strici iz ozadja ne ali nočejo razumeti. Dokazali ste, da lahko sorazmerno malo društvo veliko naredi za promocijo gasilstva in za dvig kakovosti gasilstva in požarne varnosti. Marsikatera državna vaja ali regijska nima takšnega obiska kot ta vaša. In bom še enkrat ponovil mojo misel, ki jo tudi ne razumejo vsi: če bi 10% energije in časa, ki ga vložimo v RS v tekmovanja (dirke) vložili v operativo in preventivo bi bili najboljši gasilci na svetu- gorelo skoraj ni bi !
Uporabnikova podoba
Mayamaya
 
Objave: 256
Registriran: 26. januar 2014, 21:02

Re: V sožitju rešujemo življenja skupaj (PGD BREZJE)

Objava aznidaric » 22. september 2016, 8:55

Sem se udeležil. Na žalost kako predstavitev zamudil. Bilo je lepo videti, kaj se v gasilstvu vse dela. Obrazložitve pa pomagajo k boljši preventivi. Bilo precej gasilcev, po oblekah in napisih na njih sodeč. Mnogo pa radovenih glav. Hvala bogu!
Pri tem prispevku na forum sem se spomnil na Pomurje. Tam je skoraj pri vsaki hiši operativec ali veteran. Tu se pokaže tisto "gorelo skoraj ne bi", ker ljudje dostikrat ukrepajo in pravilno ukrepajo že na začetku, ko je še požar zelo obvladljiv. Skratka preventiva :-).
aznidaric
 
Objave: 98
Registriran: 20. maj 2006, 15:45

Odg: V sožitju rešujemo življenja skupaj (PGD BREZJE)

Objava Tona » 22. september 2016, 18:14

Torej na kratko. Prireditev je imela naziv V sožitju rešujemo življenja 2016. Naš cilj - sem namreč predsednik tega gasilskega društva - je bil predstaviti zainteresirani javnosti vse sile v naši državi, ki na tak ali drugačen način pomagajo ob različnih nesrečah. Tako nam je uspelo v enem popoldnevu na isti lokaciji predstaviti delo gasilcev, reševalcev, policije in vojske. Vsak se je predstavil z neko določeno prikazno vajo - gasilci in vojska gašenje s helikopterjem, gasilci, reševalci in policisti z vajo reševanja ob prometnih nesrečah, policisti s konjenico in psi, Oskar, ki je napisal navedeno izjavo, z katero se 1000% strinjam, pa je prikazal pravilne postopke ob kuhinjskih požarih. Marsikaj se je dalo videt - od vozil PGDjev iz JGS Maribor, do novih vozil podjetja Rosenbauer, Valuka vojske, policijskih vozil, Pantherja iz MB letališča in še in še. V glavnem zelo zanimivo in kar nas najbolj veseli - ogromno zanimanje in velik obisk.
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabnikova podoba
Tona
 
Objave: 1241
Registriran: 25. junij 2004, 10:02
Lokacija: BREZJE-MB


Nazaj na Preventiva

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 4 gostov

cron