Trčenje na koncu avtoceste pri Podtaboru

Nove novice objavljajte v Novicah na prvi strani portala (www.gasilci.org)!
Zaklenjeno
LESCE2
Prispevkov: 1009
Pridružen: 28. April 2004, 18:18
Kraj: Lesce-Gorenjska

Trčenje na koncu avtoceste pri Podtaboru

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Na avtocesti pri Podtaboru je prišlo do prometne nesreče. Na kraju so že nekaj časa reševalci in pa gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj. Avtocesta je zaprta za ves promet v obe smeri. Zaradi nesreče nastajajo kolone že pri izvozu iz jeseniške avtoceste. Glede poteka reševanja pa počakajmo kakšnega kranjskega kolega, da poda točnejše informacije. Upajmo, da ne bo najbolj črn scenarij. :oops:
Uporabniški avatar
Jack
Prispevkov: 154
Pridružen: 28. December 2002, 16:20
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a Jack »

En mrtev vec na cestah.
Cesto pa so 15 min nazaj ze odprli.
Uporabniški avatar
Razby
Prispevkov: 540
Pridružen: 3. November 2003, 12:18
Kraj: Brezje na Gorenskem
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Razby »

Porocilo DELA:
Ljubno – V nedeljo ob 16.35 uri se je na viaduktu Lešnica zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena štiri vozila. Dve osebi sta bili hudo telesno poškodovani.

Voznik osebnega vozila znamke VW Golf je vozil iz smeri Radovljice proti Kranju. Ko je z vozilom pripeljal na viadukt, je z levim delom vozila nenadoma zapeljal na levo, preko sredinske bele neprekinjene črte. V tem času se je nasproti pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal voznik osebnega vozila znamke Audi, ki je opazil vožnjo nasproti vozečega voznika, zato se je umaknil skrajno desno, vendar oplaženja ni mogel preprečiti. Med vozili je prišlo do oplaženja. Voznika VW Golfa je odbilo nazaj na desno smerno vozišče, nakar je po nekaj metrih vožnje ponovno zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil znamke Opel Astra. V trenutku trčenja je iz smeri Radovljice pripeljala na prekratki varnostni razdalji voznica osebnega avtomobila znamke VW Pasat in s sprednjim delom vozila trčila v voznika VW Golfa.

Vozniku osebnega avtomobila Opel Astra so nudili prvo pomoč na kraju nesreče, nato pa je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer so ugotovili, da ima hude telesne poškodbe. Potnico v vozilu voznika osebnega avtomobila znake VW Golf, so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnico na Jesenice, kjer so ugotovili, da ima hude telesne poškodbe.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala dežurni državni tožilec in preiskovalni sodnik. Cesta je bila zaprta za ves promet do 19.45 ure. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.
Priponke
pb_prometna_20le_c5_a1nica.jpg
Vse, česar popolnoma ne obvladamo, je nevarno. In to, kar obvladamo, je še nevarnejše; potem postanemo lahkomiselni.

Pavel Razboršek
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Prispevkov: 8311
Pridružen: 8. November 2002, 20:59
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Skrajni čas je , da si neka pravila na forumu zapomnimo ali pa jih spremenimo. :twisted:
V temi tehnično reševanje naj bi govorili o postopkih pri reševanju. O opremi , ki je bila uporabljena, o težavah pri delu reševalnih enot, o uspešnosti ali neuspešnosti tehničnih intervencij itd....

Mi pa še kar naprej lepimo članke iz časopisov, kjer gasilci še omenjeni nismo !
Moderator , ne more biti ves dan na forumu , to je razomljivo , zato moramo vsi paziti kam kaj spada.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
tadej.z
Prispevkov: 159
Pridružen: 14. Avgust 2004, 15:48

Odgovor Napisal/-a tadej.z »

Oskar imaš prav. Vendar: velikokrat se zgodi, da ravno takšna "novinarska" objava vzpodbudi sodelujoče na intervenciji, da jo detajlno predstavijo in omogočijo da se debata nadaljujev smeri kot je zaželjeno. Tudi v tej temi upam da se bo oglasil kdo iz GRS KR.

sončni primorski pozdrav
Tadej
Uporabniški avatar
Šumadinac
Prispevkov: 1160
Pridružen: 23. Avgust 2004, 23:18
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Šumadinac »

No Oskar se strinjam s tabo, še bolj pa s Tadejem...
Glede na to, da sem bil na kraju omenjene prometne nesreče(sicer že potem ko so gasilci in reševalci bili že "doma"), pa bi vseeno spustil kak komentar:

Najprej bi rad rekel Jacku, da naj ne objavlja "osmrtnic," če ni prepričan o tem, kaj se je pravzaprav res zgodilo in kakšne so posledice: tudi sam sem večkrat napisal kako nepreverjeno informacijo;vendar takrat se ni govorilo o človeških življenjih!!!!
Na samem kraju nesreče, sem govoril s policistom, ki je dejal, da so nasrečo nesrečo vsi preživeli in se strinjal z mano, da lahko udeleženci rečejo;da so se včeraj ponovno rodili!
Samo posredovanje gasilcev je bilo vsekakor potrebno, če ne s hidravličnim orodjem pa z ročnim, čeprav mislim, da so hidravliko uporabljali(pri Astri),...


LP pa previdno na cestah
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Zaklenjeno