Stran 1 od 1

Gorel avtobus

Objavljeno: 7. Junij 2004, 8:36
Napisal/-a Štajerc
Vir: Večer, ponedeljek, 7. junij 2004, stran KRONIKA:

"Pri tunelu Jasovnik gorel avtobus

Minulo soboto popoldne je pri tunelu Jasovnik na avtocesti Vransko-Trojane zagorel avtobus. Samo hitri intervenciji gasilcev se je treba zahvaliti, da se požar, ki je nastal na zadnjem delu avtobusa, ni razširil in povzročil prave katastrofe, saj je bil poln potnikov. Tako je nastala le gmotna škoda. Požar je povzročilo pregretje izpušne cevi na zadnjem delu vozila. Ogenj so pogasili gasilci PGD Vransko, Ločica pri Vranskem, Prekopa, Blagovica, Domžale in gasilci iz Celja."

Objavljeno: 7. Junij 2004, 8:49
Napisal/-a Oskar
Šest enot na en avtobus ! :?: Še sreča da so šli samo z enim avtobusom na izlet , ker če bi šli z tremi bi zmanjkalo enot v tistem koncu. :D :shock:

Objavljeno: 7. Junij 2004, 10:45
Napisal/-a Rafter
Pred tremi leti se je pod Trojanami vžgal double-decker od podjetja Potepuh iz Maribora. Zgorel je do "temeljev". Mogoče je to bil eden od vzrokov za tako množično intervencijo. :wink:

Objavljeno: 7. Junij 2004, 15:23
Napisal/-a Gregor K.
Oskar šalo na stran, od viška ne boli glava kot pravijo!
Mislim da je ob tako končljivih zadevah bolje stvar napihniti in tja poslati več enot, saj se v prvih trenutkih zagotovo ne ve kakšna je situacija na kraju dogodka in kaj se lahko predvidi v naslednjih nekaj minutah... :?

Če je bil kdo na kraju nesreče naj malo poroča...

Objavljeno: 7. Junij 2004, 16:43
Napisal/-a SAKI
Od viška ne boli glava, to je res. Saj za okoliška manjša društva glede števila prisotnosti članov ob tej uri, res morda niso prepričani. Ampak, da ti dvigne Celje in Domžale ta pa je malo bosa. Verjetno na številčnost operativcev ter tehnike stroški intervencije presegajo stroške nastale škode na vozilu :wink:. Malo za šalo malo za res.

lp

Borut Satler

Objavljeno: 8. Junij 2004, 9:59
Napisal/-a skerca
Celje in Domžale ( verjetno CPV) - koncesionarja !

Objavljeno: 8. Junij 2004, 15:35
Napisal/-a SAKI
Vem, da sta oba koncesionarja, vendar eden od njiju, seveda bližnji oziroma hitrejši, ter kuuuup ostalih je verjetno polna kapa :?: . Zanimivo pa bi bilo prebrati na kateri strani predora, oziroma na katerem voznem pasu in v kateri smeri prometa se je zadeva odvijala!? To bi bilo zanimivo iz razloga, da bi videli kdo je moral prečkati avtocesto, kje jo je prečkal, torej oddaljenost za vračanje na vozni pas kjer je gorel avtobus, tukaj bi se pokazal tudi smisel alarmiranja iz smeri Vransko, Ločica ali iz smeri Blagovica?! Interesantno pa je to ko so že sklicali na kup vse iz bližne in daljne okolice, da v poročilu, ki ga je posredoval Štajerc ne zasledim PGD Trojane, kateri se nahajajo v neposredni bližini :?: . Sicer so brez koncesije, vendar je v istem položaju večina udeleženih :!:. Dobrodošlo bi bilo tudi obvestilo kako je poskrbljeno za varnost na cesti v takem primeru, posebno pri prečkanju ter možnosti naleta vozil. Sam imam na tem koncu na žalost slabe izkušnje. Pred nekaj časa smo reševali ukleščenega v prometni nesreči v predoru Zide, to je trojanski predor iz smeri Zagorja. Eno od vozilo v katerem je bila ukleščena oseba se je vnelo vendar so ga na srečo takoj pogasili vozniki tovornih vozil, ki gradijo predore ter so bili očividci te nezgode. Zadeva se je odvijala ravno na sredini predora, ki je nepregleden, saj iz smeri Zagorja proti Trojanam zavija v levo stran. Kritika pa gre tukaj na signalizacijo ker je ves čas ko je potekala intervencija na obeh straneh predora veselo gorela zelena luč za prost pretok prometa skozi ta predor :roll: Na koncu našega dela se je pripeljal varnostnik z vozilom, odklenil omarico pred predorom ter ročno vklopil rdečo luč, zato me zanima kako je bilo poskrbljeno za varnost naših kolegov v tem primeru :!: :?: [/url]

Objavljeno: 9. Junij 2004, 7:41
Napisal/-a matjaž
SAKI napisal/-a:Vem, da sta oba koncesionarja, vendar eden od njiju, seveda bližnji oziroma hitrejši, ter kuuuup ostalih je verjetno polna kapa :?: . Zanimivo pa bi bilo prebrati na kateri strani predora, oziroma na katerem voznem pasu in v kateri smeri prometa se je zadeva odvijala!? To bi bilo zanimivo iz razloga, da bi videli kdo je moral prečkati avtocesto, kje jo je prečkal, torej oddaljenost za vračanje na vozni pas kjer je gorel avtobus, tukaj bi se pokazal tudi smisel alarmiranja iz smeri Vransko, Ločica ali iz smeri Blagovica?! Interesantno pa je to ko so že sklicali na kup vse iz bližne in daljne okolice, da v poročilu, ki ga je posredoval Štajerc ne zasledim PGD Trojane, kateri se nahajajo v neposredni bližini :?: . Sicer so brez koncesije, vendar je v istem položaju večina udeleženih :!:. Dobrodošlo bi bilo tudi obvestilo kako je poskrbljeno za varnost na cesti v takem primeru, posebno pri prečkanju ter možnosti naleta vozil. Sam imam na tem koncu na žalost slabe izkušnje. Pred nekaj časa smo reševali ukleščenega v prometni nesreči v predoru Zide, to je trojanski predor iz smeri Zagorja. Eno od vozilo v katerem je bila ukleščena oseba se je vnelo vendar so ga na srečo takoj pogasili vozniki tovornih vozil, ki gradijo predore ter so bili očividci te nezgode. Zadeva se je odvijala ravno na sredini predora, ki je nepregleden, saj iz smeri Zagorja proti Trojanam zavija v levo stran. Kritika pa gre tukaj na signalizacijo ker je ves čas ko je potekala intervencija na obeh straneh predora veselo gorela zelena luč za prost pretok prometa skozi ta predor :roll: Na koncu našega dela se je pripeljal varnostnik z vozilom, odklenil omarico pred predorom ter ročno vklopil rdečo luč, zato me zanima kako je bilo poskrbljeno za varnost naših kolegov v tem primeru :!: :?: [/url]
Gorelo je med predoroma Ločica in Jesovnik (ali obratno), po podatkih ki jih imam pa so požar še pred prihodom gasilcev pogasili potniki avtobusa.

Objavljeno: 9. Junij 2004, 8:17
Napisal/-a skerca
Mogoče je pa dejsto, da še vedno ni nobenega ''pravega'' vozila za tunele potegnilo za sabo tako veliko število operativnih enot !

Objavljeno: 9. Junij 2004, 8:51
Napisal/-a matjaž
skerca napisal/-a:Mogoče je pa dejsto, da še vedno ni nobenega ''pravega'' vozila za tunele potegnilo za sabo tako veliko število operativnih enot !
Vozilo je, vendar je v LJ!

Objavljeno: 9. Junij 2004, 8:54
Napisal/-a Janez Tratnik
matjaž napisal/-a:
skerca napisal/-a:Mogoče je pa dejsto, da še vedno ni nobenega ''pravega'' vozila za tunele potegnilo za sabo tako veliko število operativnih enot !
Vozilo je, vendar je v LJ!
To vozilo bolj ni kot je za tunele.

Objavljeno: 9. Junij 2004, 9:17
Napisal/-a skerca
Še eno vozilo, ki pa bolj je kot ni za tunele sam mal ga velikost j... :evil: Pri njih ni namenjen tunelom ampak nuklearki.

http://www.pge-krsko.si/FotoGalerija_Actros.htm

Smo bli na obisku pri njih in je špica, od daljinskega vodenja obeh topov do vgrajenih IDA v kabini...eno boljših vozil, ki sem jih videl v SLO.

Objavljeno: 9. Junij 2004, 9:22
Napisal/-a Štajerc
Očigledno imajo izdelan tak načrt alarmiranja...

lp

bp

Objavljeno: 9. Junij 2004, 9:39
Napisal/-a Janez Tratnik
skerca napisal/-a:Še eno vozilo, ki pa bolj je kot ni za tunele sam mal ga velikost j... :evil: Pri njih ni namenjen tunelom ampak nuklearki.

http://www.pge-krsko.si/FotoGalerija_Actros.htm

Smo bli na obisku pri njih in je špica, od daljinskega vodenja obeh topov do vgrajenih IDA v kabini...eno boljših vozil, ki sem jih videl v SLO.
Avto je super samo ne vem po čemu misliš, da je to vozilo za tunele?

Daljinsko vodeni topovi nimajo z vozili za tunele nobene zveze.