Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Za gasilske naslove v Kočevju

Nove novice objavljajte v Novicah na prvi strani portala (www.gasilci.org)!

Za gasilske naslove v Kočevju

Objava Mitja Gregorič » 25. maj 2004, 21:48

vir:večer

Med zmagovalci in v vrhu največ ekip s Štajerskega - Gasilska tekmovanja motivirajo članstvo

Zmagovalci so tekmovalke in tekmovalci, njihovi mentorji, organizatorji in vsi tisti, ki so se potrudili, da gasilstvo še naprej ostaja najštevilnejša humanitarna dejavnost v Sloveniji. V naših vrstah so ljudje, ki so še pripravljeni vložiti svoj čas in trud v družbeno delo ter pomagati tistim, ki to pomoč tudi potrebujejo, so po končanem državnem članskem gasilskem tekmovanju v Kočevju povedali številni udeleženci te prireditve.

V mesto ob Rinži je prišlo 263 ekip, zmagovalk območnih tekmovanj, pa tudi gostje iz Avstrije in Hrvaške. Skupaj več kot 2600 udeležencev je moči merilo v suhi vaji z motorno brizgalno in štafetnem teku čez ovire (po devet tekmovalcev), veterani pa se pomerili še v raznoterosti (po sedem tekmovalcev). Slovenska gasilska armada s 135-letno tradicijo šteje že 123.087 evidentiranih članov, ki so povezani v 1293 prostovoljnih gasilskih društev in 83 prostovoljnih industrijskih gasilskih društev.

Gasilska tekmovanja motivirajo člane gasilskih enot, saj tudi na njih zagotavljajo večjo fizično pripravljenost in spretnost pri ravnanju z gasilsko zaščitno in reševalno opremo. "Ločevanje med poklicnimi in prostovoljnimi gasilci ni dobro in ne vodi daleč. Prizadevamo si, da bi z zakonom dali gasilskim obvezam vsaj nekatere pristojnosti pri usmerjanju usposabljanja in opremljanja gasilstva," je na sklepni prireditvi povedal obrambni minister dr. Anton Grizold. Pri članih A je zmagala Steklarna Rogaška Slatina, pri članicah A Šinkov Turn, pri članih B Šmartno na Pohorju, članicah B Vuhred, med starejšimi gasilci Oplotnica in starejšimi gasilkami Polje.
Milan Glavonjič


p.s
rezultati tekmovanja v rubriki Tekmovanja...
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabnikova podoba
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
 
Objave: 4990
Registriran: 23. september 2002, 10:37
Lokacija: Volčja Draga

Nazaj na Novice in zanimivosti

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost