Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Požar v Račah

Nove novice objavljajte v Novicah na prvi strani portala (www.gasilci.org)!

Požar v Račah

Objava Štajerc » 24. maj 2004, 16:38

Vir: Večer, 24.05.2004

"Ni opazil, da je v stanovanju zagorelo / Požar v bloku v Račah

Noč na nedeljo stanovalcem bloka v Novi ulici 9 v Račah ni prinesla mirnega spanca. Kmalu po tretji uri zjutraj je namreč stanovalce zmotil smrad po dimu in treba je bilo hitro ukrepati. V pritličnem stanovanju, v katerem živi Anton S., je namreč zagorelo. Drugi stanovalci so brž obvestili gasilce in policijo, in še preden se je ogenj razširil v druga stanovanja, so stanovalce evakuirali.

"Gasilci prostovoljnih društev Rače, Fram, Podova in Gorica - 30 jih je bilo - so hitro prispeli na kraj požara (prvi celo v manj kot treh minutah), v tem času pa so prispeli tudi policisti in iz stanovanja rešili stanovalca, pri katerem je zagorelo.

Ogenj je popolnoma uničil enosobno stanovanje in opremo v njem, posredovanje gasilcev pa je preprečilo, da bi se bil razširil še na druga stanovanja večstanovanjskega bloka," je včeraj povedal Ivan Koren, poveljnik PGD Rače. Z ogljikovim monoksidom se je zastrupil eden od stanovalcev, ki je še pred prihodom gasilcev šel po stopnicah navzdol, in je potreboval zdravniško pomoč, z dimom pa se je zastrupil tudi eden izmed policistov.

V nedeljo zjutraj so policisti nato opravili ogled pogorišča, da bi ugotovili vzrok požara. Izkazalo se je, da je možakar zaspal in ni opazil, da je začelo tleti bodisi zaradi cigaretnega ogorka bodisi zaradi sveče - to bo pokazala podrobnejša analiza. Zaradi neprevidnosti čaka zdaj Antona S. še ovadba, ker je povzročil splošno nevarnost. Po nestrokovni oceni je požar v bloku v Račah povzročil za dva milijona tolarjev škode."
Štajerc
 
Objave: 310
Registriran: 15. februar 2003, 7:59
Lokacija: Maribor

Nazaj na Novice in zanimivosti

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost