Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Trka vlakov v Španiji in na Nizozemskem

Nove novice objavljajte v Novicah na prvi strani portala (www.gasilci.org)!

Trka vlakov v Španiji in na Nizozemskem

Objava Mitja Gregorič » 22. maj 2004, 19:46

vir:24ur,com

Amsterdam/Madrid | 21.5.2004 | Reuters/STA

Na Nizozemskem je vlak ob približevanju železniški postaji v Amsterdamu trčil v stoječi prazni vlak, v Španiji pa sta trčila dva hitra vlaka.
Na Nizozemskem je hitri vlak Intercity, ki je prihajal iz Utrechta, ob približevanju glavni železniški postaji v Amsterdamu trčil v stoječi prazni vlak na postaji.

SlikaTrčenje na Nizozemskem (Foto: Reuters)
Po navedbah uprave železniške postaje je bilo v nesreči ranjenih 16 ljudi, od teh dva huje. Voznika vlakov nista huje poškodovana. "Eden od njiju je zbežal v zadnji del vlaka, ko je videl, da bo prišlo do trčenja, drugi voznik pa si je poškodoval prst," je povedal tiskovni predstavnik železnic. Po izjavah očividcev je lokomotiva stoječega vlaka na koncu pristala na strehi hitrega vlaka, ki se je po trku počasi ustavil. Na prizorišče nesreče je prispelo nekaj rešilnih vozil in helikopterjev, reševalne ekipe pa nadaljujejo z iskanjem potnikov, ki bi bili lahko še ujeti v vlaku. Vzrok nesreče in podrobnosti o poškodovanih še niso znane.V trčenju dveh hitrih vlakov na severozahodu Španije pa je bilo ranjenih najmanj deset ljudi, od teh šest huje. Nesreča se je zgodila na železniški postaji v mestecu Linarejos v bližini Zamore. Vlak, ki je prihajal iz Galicije, je čelno trčil v vlak, ki je vozil na nasprotnem tiru. Obe lokomotivi in motorja je zajel ogenj, reševalci pa so evakuirali okoli 200 potnikov, kolikor jih je bilo v obeh vlakih. Vzrok za nesrečo še ni znan
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabnikova podoba
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
 
Objave: 4990
Registriran: 23. september 2002, 10:37
Lokacija: Volčja Draga

Nazaj na Novice in zanimivosti

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost