Kongres. Kaj je novega?
Kongres. Kaj je novega?
Zanima me , kaj se kaj dogaja z temle našim kongresom.. ..kaj je novega, kakšna zanimivost....
Ja Drago ! Kako to misliš, da bi Gorenjci radi dobili vsa vozila iz muzeja? Doma v garaži imam črpalko iz leta 1833, ki sta jo včasih vlekla dva konja. Gasila je že Zoisove fužine v Stari Fužini (Bohinj). Saj ste od Zoisovih fužin brali v šoli? Bo pa ja pasala v parado.
V petek imamo sestanek predsednikov komisij, potem pa bom lahko objavil vse podrobnosti glede parade in ostalega. Do sedaj nisem hotel, ker so se posamezne stvari še usklajevale in spreminjale. Drugače pa priprave potekajo s polno paro.
V petek imamo sestanek predsednikov komisij, potem pa bom lahko objavil vse podrobnosti glede parade in ostalega. Do sedaj nisem hotel, ker so se posamezne stvari še usklajevale in spreminjale. Drugače pa priprave potekajo s polno paro.
- Milan Dubravac
- Gasilci.org
- Kraj: smokuč
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003
- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Zanima me če je kaj novega glede parade na Bledu.Zanima me udeležba na paradi .In sicer zanime me to koliko bo udeležencev iz posameznega društva v ešalonu.
Slišal sem da naj bi iz vsakega društva šli po 4 gasilci (1 praporščak+3 gasilci) a to drži ?
A je kaj novega tudi okrog vozil?
Hvala za odgovor.
LP Mitja
Slišal sem da naj bi iz vsakega društva šli po 4 gasilci (1 praporščak+3 gasilci) a to drži ?
A je kaj novega tudi okrog vozil?
Hvala za odgovor.
LP Mitja
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003
- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Ne, ne drži.
Na regijo gre v ešalon po 180 gasilcev in 4 prapori... ..če imate v regiji samo 4 prapore pol bod o bili vsi vključeni, v kolikor pa ne...
Vsak ešalon regije ima tako regijskega poveljnika, kateri vodi ešalon,pred njim je nosilec table z imenom regije, 4 praporščake kateri korakajo za vodjo ešalona in pred gasilci, teh je 180.....najprej korakajo VGČ, šele nato ostali.....
Koliko gasilcev iz vsakega PGD ja bo po ešalonih pa je stvar debate na nivoju regije....
Na regijo gre v ešalon po 180 gasilcev in 4 prapori... ..če imate v regiji samo 4 prapore pol bod o bili vsi vključeni, v kolikor pa ne...
Vsak ešalon regije ima tako regijskega poveljnika, kateri vodi ešalon,pred njim je nosilec table z imenom regije, 4 praporščake kateri korakajo za vodjo ešalona in pred gasilci, teh je 180.....najprej korakajo VGČ, šele nato ostali.....
Koliko gasilcev iz vsakega PGD ja bo po ešalonih pa je stvar debate na nivoju regije....