DREJA » 12. maj 2003, 14:00
V soboto 10.05.03 sem bila na posvetu predsednic komisij za članice na Igu in sem končno malo bolj podrobno zvedela kako naj bi potekala parada. Moram reči da bo zelo zanimivo. Tako da imam nekaj podatkov ki jih tukaj žal nisem zasledila.
Zbor za parado naj bi bil od 12-12:45 ure, pričetek parade pa ob 13:00. Zbrali naj bi se na Ribenski cesti, v parado pa naj bi bilo vključeno cca 3000 gasilcev in 25 vozil.
Potekala naj bi pa nekako takole : Najprej je na vrsti seveda formiranje enot, nato pa po Ribenski cesti na ljubljansko cesto, mimo dveh hotelov (prvi mislim da je Krim??) in Park, mimo jezera, kjer se nam pridružijo tudi vozila ,glavne tribune mimo festivalne do športne dvorane.
V paradi pa naj bi bili postavljeni nekako takole: Prvi je častni vod,nato zastave, ešalon mladincev, ešalon članic, ešalon regij (17), (mislim da je za ešalonom regij še ešalon poklicnih gasilcev...nisem ravno 100%)potem pa mislim da sledi ešalon dejavnosti( osebna in zaščitna oprema), ešalon zaščite in reševanja ter ešalon vozil.
Mislim da bo letošnji kongres zelo pester ...
Upam da nisem kaj pozabila, če pa sem se pa opravičujem...
Z gasilskim pozdravom
˝Vsak izreden duh je nekoliko blazen.˝ARISTOTEL