Stran 1 od 2

Grafični znak kongresa

ObjavaObjavljeno: 30. januar 2003, 0:16
Peter
Slika

ObjavaObjavljeno: 30. januar 2003, 9:30
Jaka
Tako. Pred vami je grafični znak 14. kongresa GZS. Po usklajevanju med predlagateljem (GZ Bled - Bohinj) in GZS dobiva dokončno podobo. Upam, da vam je všeč.

ObjavaObjavljeno: 30. januar 2003, 11:05
Drago
Jaka:

Veš, zdaj se mi pa že dopade :P Nekaj posebnega v smislu raznobarvnosti in rožic ( v katerih smo itak radi :oops: ) :twisted: Čestitke ustvarjalcem ! 8)

lp DC

ObjavaObjavljeno: 30. januar 2003, 22:45
Jaka
Drago !
Tiste raznobarvne rožice so Gorenjski nageljni :lol: . Večkrat boš moral priti v naše kraje, pa jih boš lahko malo povonjal :shock: . Ne boš verjel: lepo dišijo :D , pa še vina ne prešamo iz njih :cry: (tudi žganja iz njih ne kuhamo :cry: ). Vseeno pa so gorenjski simbol :wink: . Čudno. Ali ne.

ObjavaObjavljeno: 31. januar 2003, 0:11
Drago
:lol: Jaka:

Vidiš tak ti je to, če človek ni zadosti informiran :oops: se oproščam, samo vseeno nisem rekel, da so rožice :oops: ( nooo gorenjski nageljni ) lih raznobarvne, pač pa sem imel v mislih raznobarvnost znaka v celoti :twisted: Samo to, da sem malo "sfalil" ( po prelepi Gorenjski hodim samo v zimskem času ) pa je tudi dobro, ( a ne, a ne ?? ), ker tako bomo počasi dojeli pomen in skladnost kompozicije samega znaka. No in v tem smislu bom še malo "provociral" ( ti mi pa menda ja ne boš zameril :wink: ) Vprašujem sledeče: Po postavitvi spomenika na Ig-u sem ratal že malo ( kk bi reko..) "ksenofobičen" :oops: in tako sem se zamislil, tam ( na Ig-u ) imam spomenik, tu je zameniti otoček z cerkvico, dodam še venček iz nageljnov in dobim "kontinuiteto" v obratnem vrstnem redu :evil: ( manjka še samo "Flori" pa sem "pećen" ) :cry:

Mislim Jaka, da se boš moral zdaj še malo potruditi in obrazložit pomen vseh detaljev, ker hudič bo, če bo po moje :twisted: ( saj vem, tebi ne bo težko :twisted: )

lp DC

p.s.: Lepo prosim, da se tu ne bi razvila debata v smeri kot je npr. ( pod "saj ni res..." , ker ( Jaka me itak pozna ) malo dobre volje si pa še vseeno lahko privoščimo :lol: in ni vrag, da se tako še kaj naučimo :twisted:

ObjavaObjavljeno: 31. januar 2003, 0:29
Jaka
Drago !
Ti si se tako poglobil v ta znak :shock: , kot da je neka abstraktna zadeva :lol: .
Pa dobro, človek božji :wink: . Čelado ste nam že v smeti vrgli :? (na osnutku je bila drugačna), jezera in otoka pa ne damo. :lol:.
Sedaj pa resno: zavedamo se, da znak ni nekakšen abstrakten simbol bodočega kongresa. Mi smo se pač odločili (predlagali) za kombinacijo, kot jo vidite. Vedno bi bil lahko grafični znak drugačen, vendar ta pač ponazarja kraj organizatorja.

ObjavaObjavljeno: 31. januar 2003, 0:34
tomazrak
Ja meni je tudi simbol kar všeč, saj se mi zdi da se v njem prepletajo znaki slovenstva - triglav, (upam, da mi gorenjci ne bodo zamerli ča ga malo vzamem za slovenski simbol) gorenjski nagelj ter blejski otok ter simbol slovenskega gasilstva. Menim da sta se ta dva pojma tudi v zgodovini veliko prepletala. Kot je nekdo rekel: Slovensko je biti gasilec!

ObjavaObjavljeno: 31. januar 2003, 0:39
Drago
:lol: Jaka:

OK, OK saj nisem mislil nič hudega :wink: ( če bi bil vedel, da je bilo tisto od prej čelada :? , sem mislil, da je Kekčeva kapa :wink: ) Samo bi pa bilo lahko še slabše, veš, če bi slučajno Rodeta na otoku našli :twisted: ( pa pustiva denacionalizacijo :lol: ) Še enkrat ponavljam, znak se mi sedaj dopade ( čisto resno ) in še enkrat ČESTITAM vsem, ki ste ga ustvarjali.

lp DC

ObjavaObjavljeno: 31. januar 2003, 0:46
Jaka
Drago !
Na Bledu pa že nebi uporabili Kekčeve kape za grafično predlogo :cry: . Lahko bi bil Jani hud :twisted: , saj je bil Kekec iz njihovih krajev doma :lol: .

ObjavaObjavljeno: 31. januar 2003, 3:45
Jani
Ja, ja....

.....Kekca pa ne damo! :lol:

znak kongresa

ObjavaObjavljeno: 20. april 2003, 17:05
Oskar
Lep znak ni kaj. Če ga gledam bolj z operativnim očesom pa je stvar zelo resna. Tej lepi cerkvici grozijo kar tri nevarnosti. Skupaj z otokom nam jo bodo vzeli Rodetovi, iz hribovja ji grozi plaz in od spodaj poplave. Gasilci "na pomoč"!! :D

ObjavaObjavljeno: 20. april 2003, 23:39
Jaka
Oskar !
Ko boš prišel na kongres (ali vsaj na parado) boš videl, da ni take krize :lol: . Edinega slovenskega otoka pa že ne bomo dali kar tako :lol: .

ObjavaObjavljeno: 21. april 2003, 1:40
Gregor K.
Tale znak oziroma simbol je prav simpatičen, le nekaj mu pa manjka in bo obvezno treba dopolnit, ker se lepo sklada s situacijo in dogodkom!
Na simbolu namreč manjka kotel z vročim volilnim golažem! :lol: :lol:

ObjavaObjavljeno: 28. april 2003, 12:29
Primoz
Zanima me, če ste se gorenjci ( oragnizator kongresa )odločili, da boste na kongresu 'prodajali' ta vaš znakec oz. če boste kakor v Sežani ponujali majčke, značke, Ovitke prvega dne (pošta!).... :?:

ObjavaObjavljeno: 28. april 2003, 22:13
Jaka
Nič od tega :cry: . Po Gorenjsko :shock: .
V planu so bile priponke z znakom kongresa, vendar zaradi varčevanja :cry: verjetno priponk ne bo :cry: :cry: . Sicer so še vedno v planu :?: , vendar denarja zanje trenutno na računu (še) ni. Sicer pa: bomo videli zadnjih 14 dni :shock: .