Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Korektne in nekorektne "začimbe volilne kuhinje&qu

Vse v zvezi z volitvami in kongresom v letu 2003

Korektne in nekorektne "začimbe volilne kuhinje&qu

Objava Drago » 15. januar 2003, 15:27

Tako kot v času in prostoru vsake volilne kuhinje se bodo (ali so se že) zgodile razno razne korektne in nekorektne poteze posameznikov, ki imajo isti cilj - premagati nasprotnika. Medtem, ko je na nivoju PGD ta zadeva relativno na amaterski ravni pa lahko ugotavljamo, da se "kuhanje"potencira (tudi v gasileriji) z ozirom na nivo organiziranosti.

Na zadnji seji P GZS smo se dogovorili za dvokrožni način kandidiranja, se pravi: v prvi fazi se pošljejo prazni formularji za vse kandidature. S tem je omogočeno vsem gasilskim zvezam, da neobremenjeno predlagajo svoje kandidate na vsa možna mesta. Kandidature iz prvega kroga naj bi se vrnile na GZS do 15. 2. 2003. Po tako pridobljenih predlogih bi GZS vse skupaj zbrala in jih ponovno vrnila na posamezne gasilske zveze. Na ta način bi bil omogočen celovit vpogled in seznanitev z vsemi kandidati, ki kandidirajo in omogočeno bi bilo usklajevanje ter podpora najbolj "sprejemljivim" kandidatom.

1. točka kuhinje:

Neuradno sem informiran, da se ne bo upoštevalo dogovora o praznem formularju in da se bo sedaj že kar takoj navedlo oba kandidata, ki sta najbolj "aktualna". :oops: :arrow:

Vabim vas, da tudi vi "obelodanite" vaše izkušnje in spoznanja v okoljih kjer delujete.
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Jasmin Kaljun » 17. januar 2003, 13:17

Saj tudi na nasi GZ je postopek skoraj enak. Vsako PGD je prejelo s strani GZ formilar, v katerega je lahko vpisalo svojega kandidata za predsednika, poveljnika in enega člana organov GZ.

Po logiki "demokracije" potem vsako PGD seveda predlaga svoje kandidate, tako da kot kandidate za predsednika na GZ evidentirajo kakih 12 kandidatov (za poveljnika je kaki kandidat manj ampak samo zaradi kao prestrogih pogojev????). Kandidacijska komisija, ki jo seveda določi predsedstvo GZ pa potem lahko ugotovi, da toliko kandidatov seveda ne more sodelovati na volitvah, zato opravi predkandidacijski potopek, tako da dobimo samo 2 kandidata za predsednika. Izbor opravičujejo s tem da so pri vseh kandidatih preverili dosedanjo uspešnost pri delu v gasilski organizaciji in GZ, strokovno usposobljenost in še mogoče kaj. V resničnem svetu pa to pomeni, da izberejo kandidata ki jim najbolj ustreza (najverjetnje že dosedanji predsednik) in pa kandidata, ki seveda ne bo dobil ustrezne podpore (takega pa med 12 ziher najdejoj). Tako dobimo "demokratično" izvoljenega predsednika.

Potem PGD predlagajo tudi člane organov (enega člana). Tako dobimo 15 članov organov. Konkretno v našem primeru ostane 10 članov organov, ki pa jih izbere kandidacijska komisija v sodelovanju z novim predsednikom. Poanta je v tem, da v glasovalnem telesu taka lahko sedijo ljudje, ki jih PGD sploh niso pradlagala z drugimi besedami predsedstvo se nastavi za novi mandat samo.

Ob tem pa moram poudariti, da so na GZ, po dolgotrajnih pogovorih in na osnovi zahteve po ustavitvi takega načina zbiranja kandidatur s strani PGD, pristali na določene spremembe statuta, glede sestave predsedstva, ki bo sedaj bolj demokratično sestavljeno vsaj upam in pa o možnosti predlaganja kandidatov za vse organe GZ. Za izvedbo postopkov volitev in naprej pa bomo celo sprejeli poslovnik o takih receh, katerega usnutek je soroden poslovnik iz GZS.

Tako da lahko rečem, da se pri nas počasi premika na bolje - vsaj upam.
Uporabnikova podoba
Jasmin Kaljun
 
Objave: 19
Registriran: 28. oktober 2002, 11:33
Lokacija: Pragersko - Makole

Objava metodg » 17. januar 2003, 14:01

Drago, če nebi bilo foruma, sploh nebi vedel, kdo kandidira. Vse informacije, ki pridejo z vrha so zelo, zelo, zelo skope.
Zato, hvala Bogu, da imamo tebe. Drago, ti si CAR :!: :!: :!: :lol: 8)

Jasmin:
Imate srečo, da lahko "vkup" spravite toliko kandidatov. Mi imamo velike probleme, ker nihče noče prevzeti funkcij. Sicer predsednika bomo zamenjali, ker je trenutni predsednik napovedal, da ne bo kandidiral. (Če ne bi bil še vedno on predsednik). Za poveljnika zveze pa ni nikakršenga zanimanja. To lahko pomeni dvoje, da je vsem skupaj vseeno :P ali pa da so z mano zadovoljni :lol:. No, upam, da je to drugo. Drugače smo pa mi ravno tako dali ven formular za predloge, pa je odziv bolj mlačen. JE pa pri nas tako, da so predsedniki društev avtomatsko člani predsedstva GZ. V presedstvu so še predsedniki komisij. Pol smo pa vsi! :P :lol:

Metod G :D
Bomo zmogli??? BOMO JA!!!! ... je rekel mojster MIHA.
Uporabnikova podoba
metodg
 
Objave: 893
Registriran: 12. julij 2002, 14:03
Lokacija: Brezje na Gorenjskem
GE: PGD Brezje na Gor.

Objava Jasmin Kaljun » 17. januar 2003, 15:36

Dopolnilo k besedilu prej:

Saj pravim da po protestih tak način tokrat ni uspel. Tako imamo sedaj 2 predsedniška kandidata in tudi 2 poveljniška, ki pa morajo še vsi predstaviti svoj načrt dela in razvoja GZ tako na organizacijskem kot tudi na operatinem področju. Pomombna novost pa so tudi tajne volitve, ki prispevajo k večji demokratičnosti (beri društev nebo več strah posledic podprtja neizvoljenega kanidata).

Tako da mislim, da bomo imeli mnogo boljše volitve kot prej.
Uporabnikova podoba
Jasmin Kaljun
 
Objave: 19
Registriran: 28. oktober 2002, 11:33
Lokacija: Pragersko - Makole

Objava icko » 17. januar 2003, 19:34

Podoben mlačen odziv na volitve je tudi pri nas ( GZ Velenje). vem kako je to kajti sem tudi tajnik GZ in do sedaj ni kakšnih večjih zanimanj za prevzem funkcij. Ne vem a je to posledica dejstva da se pri nas društva financirajo direktno iz občinskega proračuna. Gz pa dobi le toliko da opravlja posredniško funkcijo med društvi in GZS ( dobimo okrog 2 in pol milijona ). No oba, predsednica in poveljnik sta ta mandat dobro mogoče celo odlično delala in jaz osebno upam da bosta ponovno kandidirala. Ja ja prostovoljno delo je cilj katerega se malo kdo loti a ne. Ja upamo da bomo tudi mi imeli resne kandidate.
Uporabnikova podoba
icko
 
Objave: 462
Registriran: 10. januar 2003, 23:38

kuhinja

Objava Gost » 22. januar 2003, 16:21

SPOŠTOVANI

GOSpot pretsetnik je decembra 2002 na seji v Sežani javno izjavil, da ne bo več kandidiral za pretsetniuka. :x
Že po tem vidimo da je tudi gasilska ablast zelooo slatka.
Gasilstvo v Sloveniji si zasluži dobrega predsednika in o tem je treba javno povedati.
Čudna je bila tudi prva varianta za delegiranje, katero se je potem hitro popravilo.

drugič še darko :lol:
Gost
 

Objava Drago » 23. januar 2003, 22:17

Začimbe gorenjskega kuharja :P ( pa še koga ob njemu ) so vedno bolj "pikantne" :lol: Zdaj, ko je uspel prepričat Damjana Laha, da vendarle kandidira za predsednika GZS, se (v njegovo podporo) umika iz nadaljnje "borbe" :shock: bo pa (seveda) v prvih "bojnih" vrstah (ve se za koga) :lol:

Jah no, kaj naj rečem drugega kot bravo Rudi :!: :twisted:

lp DC
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Drago » 31. januar 2003, 12:09

Ja in če kdo misli, da najbolj "udarna" kandidata mirujeta, se preklemano moti :twisted: Za delovanje regijskih svetov je v letu 2003 predvideno 100.000,00 sit + 20.000,00 sit za vsako gasilsko zvezo, ki se v določen regijski svet povezuje. Samo 2x lahko ugibate, kaj je na regijskih posvetih, ki se v zadnjem času intenzivno odvijajo, "udarna tema" :lol:

lp DC
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Jaka » 31. januar 2003, 18:50

Pa ja ne talajo volilni golaž :?:
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

Objava Gost » 2. februar 2003, 20:38

Kot volilni golaž ne, 8) kako pa obdržati dosedanje ljudi na svojih funkcijah v GZS pač :twisted: , mislim da je res čas da se gospod predsednik umakne :twisted: in da prednost kandidatu ki se bo znal potegniti za gasilce :lol: , kajti v nasprotnem primeru bomo še pod cerkev spadali. :oops:
Gost
 

Objava Jaka » 3. februar 2003, 0:54

Gost ! Imaš pa prašnike. Moram priznati. Če se ne upaš predstaviti, takšne komentarje ne piši.
Večkrat sem sicer že napisal, da se ne bom menil za pripombe ljudi, ki se predstavijo kot GOST. To pot pa sem se spozabil. Neukusno in prav skregamo z gasilskim prepričanjem se mi zdi, da se nekdo ne upa predstaviti, pa vseeno junaško pove, da nekoga ne mara in podobno. Da dol padeš, kako je bil korajžen.
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

volitve

Objava Oskar » 4. februar 2003, 22:51

Moje mnenje je , da so trije mandati dosedanjega predsednika dovolj. Hvala mu za dosedanje delo in naj preda funkciju mlajšemu. A ni to pošteno povedano ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Začimbe volilne kuhinje

Objava NANI » 26. februar 2003, 18:11

Drago je poimenoval Rudija Zadnika za gorenjskega predvolilnega kuharja. Ker ga poznam že kar nekaj let, in ko sem zvedel, da kandidira za predsednika, sem mu pred dobrim mesecem dni pisal, da bi se rad srečal z njim. Ker nisem dobil odgovora, sem ga poklical na domači naslov telefona in bil presenečen, da sem dobil odgovor:"Tukaj ni nobenega Zadnika." Kje bi ga lahko dobil?
NANI
 

Objava Drago » 26. februar 2003, 18:39

Nani:

Rudi ni več kandidat za predsednika GZS, "kuhar" pa še je :lol: Drugače pa ti moram povedati, da jaz nikoli nisem imel problema, ko sem ga želel srečat ali priklicat po telefonu :oops: ( imaš pravo številko ? ), sicer pa ( kolkor vem ) redno spremlja ta forum in se ti bo verjetno javil :twisted:

lp DC
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Drago » 2. marec 2003, 12:35

:lol: Je kdo čital zadnjega "Gasilca" :?: :?: Predvsem me zanimajo vaši komentarji na članek "Kakšne gasilce na vodilne položaje ?" avtorja: Viktorja Kavčiča iz Tolmina in "Volilna (ne)solid(ar)nost" avtorja: Franca Severja iz Ljubljane.

Moj komentar je, da "Old-timerji" pač prisegajo na pisano besedo - na papirju :lol: in so si tozadevno omislili naše "stanovsko glasilo" kot svoje trobilo in prostor za obujanje ( gasilskih ) "mrtvih duš" :evil: Skratka, ZMEDENO :shock:

lp DC
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Naprej

Nazaj na Volitve in kongres 2003

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron