Stran 1 od 3

Kandidati za predsednika in poveljnika GZS

ObjavaObjavljeno: 7. januar 2003, 12:06
Drago
No dragi forumovci in forumovke začelo se je, sicer sramežljivo pa vendar :D Sedaj je že (bolj ali manj) jasno, da sedanji predsednik in poveljnik GZS "pristajata" na ponovno kandidaturo za izvolitev na mesti, ki jih zasedata.

1. kandidat za predsednika GZS:

Ernest Eöry

roj. 26. 01. 1936
upokojenec, kmetijski inženir
gasilec od leta 1950, visoki gasilski častnik 2. st.
predsednik GZS tri mandate

1. kandidat za poveljnika GZS:

Matjaž Klarič

roj. 27. 11. 1962
poveljnik GZS, dipl. ing. varstva pri delu
visoki gasilski častnik 2. stopnje
poveljnik GZS en mandat

Tako, jaz sem navedel oba kandidata, ki smo jih "obravnavali" (šest predstavnikov "gasilskih regij") na včerajšnjem neformalnem srečanju v PGD Maribor - mesto.

V izogib nepotrebnim komentarjem naj posebej izpostavim, da je bilo to naše srečanje res neformalno in ne pomeni kakršnekoli usmeritve gasilskim zvezam (vsaj iz moje strani) koga bodo dejansko predlagale kot kandidate za navedeni funkciji v GZS. Posebej pa povdarjam, da bo najslabša možnost, če posamezna GZ ne bo poslala nobenega predloga, ker taka GZ- članica GZS se pri oblikovanju predloga kongresu potem ne upošteva.

Vabim vse, da podate predloge kandidatov, ki jih vi poznate :!: :twisted:

lp DC

ObjavaObjavljeno: 9. januar 2003, 13:19
Drago
No, zdaj pa res ne vem :shock: Jasno mi sicer je, da ste tu večimoma operativci in da vam je organizacijska sfera (beri: "volilna kuhinja) bolj ali manj, tuja :evil: Saj vas ne bom "posiljeval", vendar zdaj je obdobje, ko se bodo izvolili naši "sotovariši" in nam "vladali" novih pet let :twisted:

predlog

ObjavaObjavljeno: 9. januar 2003, 16:16
Oskar
Za predsednika predlagam:(za največ dva mandata)

DRAGO COLNARIČ, Lukavci, Ljutomer

Zakaj pa ne ? Prlekija je dala Slovencem mnogo velikih mož.

ObjavaObjavljeno: 9. januar 2003, 17:52
Fireman
Jaz sem za! :P

ObjavaObjavljeno: 9. januar 2003, 19:01
Jaka
Jaz sem tudi za. Če imajo dobitniki Hacetovih nagrad svojega kandidata :D , ga imajo pa lahko tudi forumovci :D . Speljati pa moramo tudi uradno kandidaturo :shock: . Predpogoj je seveda tudi soglasje kandidata :lol: . Ali ga imamo :?: :shock:
Slišal sem, da je tudi Gorenjska predlagala enega kandidata. Kako je s tem :?: Ali je bila kakšna uradna kandidatura že vložena, ali pa bodo vse vložene zadnji hip, da širša razprava o kandidatih ne bo možna :oops:
Prav bi bilo, da kandidati predstavijo tudi svoje poglede na razvoj gasilerije. Opredeljevati bi se morali tudi glede na predvolilne obljube, ali ne :idea: :?:

ObjavaObjavljeno: 10. januar 2003, 11:42
Gost
Za poveljnika bi bil pa lahko gasilec iz Smokuča, pa pri poklicnih na Jesenicah dela, pa še na Igu ga srečamo.

volitve

ObjavaObjavljeno: 10. januar 2003, 18:02
Oskar
Se strinjam z predlogom za poveljnika, vendar ne vem če je član PGD saj poklicne gasilske enote niso članice GZS (?) Da bi bil poklicni gasilec poveljnik prostovoljnim ? Ko se bo to zgodilo bomo morali na dravskih elektrarnah vse turbine obrnit , ker bo tekla Drava gor proti Avstriji. :D
Sicer kakšne volitve bodo to, če se bodo naprej zmenili za enega kandidata. Vsaka regija naj predlaga enega pa pika.

ObjavaObjavljeno: 10. januar 2003, 19:21
Peter
Dotični gasilec je član PGD, vendar po njegovih besedah nima namena kandidirati za poveljnika GZS.

Povezovanju poklicnih in prostovoljnih gasilcev se lahko čudijo samo tisti, ki o gasilstvu nimajo pojma.

Za vsako ceno je treba vztrajati pri več kandidatih ne glede na to, kdo bo kandidiral. Kupčkanju z glasovi v zakulisju pa je treba narediti konec in take primere obelodaniti.

Po zadnjih informacijah je gorenjski kandidat za predsednika Rudi Zadnik. Ali kdo ve kaj več o tem?

ObjavaObjavljeno: 11. januar 2003, 1:57
matjaž
Iz tečaja za mentorja mladine vem da je Rudi fajn človek!

LP!

Matjaž

P.S.: Škofjeločani napišite več o njemu, seveda če je kandidatura resna ter točna.

ObjavaObjavljeno: 11. januar 2003, 8:48
Milek
Podpiram Oskarja pri predlogu za predsednika :P in tudi glede poveljnika vendar mislim, da to ni njegov cilj (ali se motim :oops: )

ObjavaObjavljeno: 11. januar 2003, 17:25
Drago
Na zadnji seji P GZS smo bili s strani gorenjskega regijskega sveta seznanjeni s kandidaturo Rudija Zadnika za predsednika GZS in je torej zdaj "uradna" :D O Rudiju se lahko razpišem tudi jaz, če je potrebno, vendar bom raje forumovcem iz Gorenjske prepustil to veselje :lol:

Kako bo potekal sam način kandidatur in tudi usklajevanje pa vam bom podrobneje opisal v nadaljevanju :twisted:

Ej dečki :!: :lol: :lol: kar se tiče mene, neeee se hecat noooo :lol: :lol:

Jaz bi v vlogi "mandatarja" itak predlagal izključno ekipo iz FORUMA :!:

( pa smo tam :shock: :lol: :lol: )

lp DC

ObjavaObjavljeno: 14. januar 2003, 12:26
Milan Dubravac
No, da ne bo kakršnekoli pomote. Moj namen ni do sedaj še nikoli bil in ni kandidirati za to funkcijo. Moje delovanje je v teh letih predvsem usmerjeno v prenašanje znanja in poskus ujeti razviti svet na tem področju. Trudil se bom še naprej. Koliko mi bodo uradne institucije pri tem v pomoč ne vem. Do sedaj moram biti pošten in povedati, da sem v večini primerov s strani obeh institucij (GZS in URSZR) s pomočjo vseh ostalih, ki se na tem področju trudijo naletel na pozitiven odziv.
Kako se bo volini proces odvijal v teh mesecih je seveda odvisno od gasilskih zvez. Regijski svet GZ Gorenjske je sklenil, da kandidira svojega kandidata za predsednika. Demokratično, odgovorno in pravilno je, da bi vsaka GZ dala svoj predlog. Najvišja stopnja človeške zavesti je samozavedanje in zanjo je značilno politično udejstvovanje. Bolj kot je le-to pluralno boljše je za organizacijo. Upam, da imamo tako stopnjo zavesti in se zavedamo, da več kandidatov pomeni visoko stopnjo samozavedanja med nami in ne karkoli drugega.
Osebno se bom izognil vrednotenju posameznikov, ker smatram, da pri nas še ni dosežena prav visoka stopnja samozavedanja - ali pač?!?!

ObjavaObjavljeno: 14. januar 2003, 13:14
icko
Samozavedanje je na stopnji o kateri piše Milan, pri kandidiranju pa še ponavadi še vedno veljajo klikovske navade ampak mislim da iz tega počasi pluje tudi naša gasilska barka. Ja se strinjam da bi glede strokovnosti in odnosa do gasilerije bil Milan pravi človek za našega čifa ampak mislim da bi s tem strokovnost izgubila saj bi mu obveznosti ne dovoljevale več nadaljnih aktivnosti na Igu. Bolje za nas da je tam kot pa v Ljubljani, mar ne???????

ObjavaObjavljeno: 15. januar 2003, 8:43
Milek
Drago 8)

Saj mi se ne hecamo :!: Mislim, da so naši predlogi zelo resni oziroma resno smo mislili to, da bi ti kandidiral za predsednika :wink: :P

ObjavaObjavljeno: 15. januar 2003, 14:52
Drago
Vidim, da se nihče iz pozvane strani ne odzove. :( Torej bom navedel osnovne podatke o drugem kandidatu za predsednika kar sam 8)

Rudi Zadnik

roj. 1944
upokojenec
gasilec od leta 1954, GČ II
predsednik mladinskega sveta pri GZS in
predsednik GZ Škofja Loka

Se strinjam, da je njegov prispevek pri uveljavljanju gasilerije v osnovnih šolah, preko društev "Mladi gasilec", zares velik. :arrow:

No, danes pa sem dobil informacijo, da bo Damjan Lah vseeno kandidiral in v tej zvezi ponavljam že zapisano: to bi bila zares velika pridobitev za našo gasilerijo. Vsa "nakladanja", da se bo na ta način politika prebila v naše vrste so itak nesmiselna (tralala), če samo pogledate lokalne nivoje vam bo tako ali tako vse jasno :twisted: Zares upam, da se bo to zgodilo :P

lp DC