Stran 1 od 2

Pomoč pri Tait serije 2000

ObjavaObjavljeno: 2. oktober 2005, 19:51
LESCE2
Zadeva je sledeča. Imam problem z omenjeno postajo. Vsakič, ko jo vklopim se na zaslonu izpiše: PROG, vse ostale tipke pa so mrtve. Prav tako se ne odziva niti pogovorka. Vse izgleda, kot da bi nekdo postajo zaklenil oz. sprogramiral. Navodila nikakor ne najdem, poizkušal mi je pomagati že kolega s svojimi navodili a so le ta v vseh jezikih le v angleščini in slovenščini, katero bi oba razumela...ja teh pa ni.

Mogoče kdo ve v čem je trik in kako zadevo "popraviti"? Resnično bi mi prav prišla pomoč, saj se omenjena postaja nahaja v našem GVC.

P.s. Izklopil sem jo tudi že iz napajanja v upanju, da bo kaj pomagalo. Pa nič. :oops:

ObjavaObjavljeno: 2. oktober 2005, 20:16
Fire|Man
A imaš ta problem že od vsega začetka, al se je napaka pojavila kasneje?
Slika: Slika

ObjavaObjavljeno: 2. oktober 2005, 20:21
LESCE2
Ne napaka se je pojavila pred dnevi. Zdej ne vem ali smo imeli stikljive otroške roke zraven ali je kdo po pomoti nekaj pritisnil. Prej je postaja 5 let delala kot švicarska ura.

ObjavaObjavljeno: 2. oktober 2005, 20:33
Peter
Poglej na slipijevo stran. Mislim, da bo pomagalo.

http://www.pgd.gajba.net/

ObjavaObjavljeno: 2. oktober 2005, 20:47
LESCE2
Peter čudooooovitoooooo! Hvala! Bom predelal, vseeno pa, če se kdo najde, ki ve v čem je problem, kar na plan z idejo. Hvala še enkrat.

ObjavaObjavljeno: 3. oktober 2005, 7:56
hipy
Napaka PROG se pojavi če je kaj narobe z programom v postaji.Če ima postaja rdeče lučke ( led diode) pod displeyem, pomeni da je postaja stara 5 let in več in posledično "battery backuped ramu" ki je noter je odpovedala baterija.
Rešitev je v menjavi tega RAM-a.

ObjavaObjavljeno: 3. oktober 2005, 9:55
LESCE2
Hipy natančno ta napaka se je pojavila. Gorijo vse lučke. Se pravi je postaja odpovedala povsem brez pomoči drugih???? Na lepa reč. Kje se da zadevo zrihtat?

ObjavaObjavljeno: 3. oktober 2005, 10:15
Peter

ObjavaObjavljeno: 3. oktober 2005, 10:25
hipy
Jep.Nihce fizično ni kriv za napako.Kot je Peter napisal servis ISKRA TRANSMISSION , Stegtne 21c, LJ.Cena popravila bo okoli cca 18.000 sit

ObjavaObjavljeno: 3. oktober 2005, 11:07
LESCE2
Hvala Petru in tebi Hipy. Torej servis vabi. No vsaj toliko, da se ne bom ubadal in zapravljal brezveze čas na njej. Hvala še enkrat. Vsem skupaj pa lep pozdrav iz Lesc.

ObjavaObjavljeno: 19. november 2006, 23:08
Godec A.
Tudi pri nas imamo probleme s postajo Tait 2000, oziroma sem ta problem danes opazil jaz.
Kar naenkrat se je pojavila težava, da postaja trdi, da je zveza zasedena. Hočem reči, da na ekrančku stalno sveti napis BUSY TX. Ko pritisneš tipko PTT, pa se pojavi še napis WAIT. To se pojavlja na vseh kanalih, kar pomeni, da kanali zares niso zasedeni. Tudi če s postaje odklopiš anteno, se pojavlja isti problem.
Ta problem se je pojavil naključno, včeraj je delovala še brez problema, danes je popolnoma neuporabna. :?
V glavnem nimam pojma in najbrž, da bo postaja romala na servis, razen če me kdo tukaj na forumu ne razsvetlji s kakšnim trikom! :P
LP

ObjavaObjavljeno: 23. november 2006, 0:19
hipy
Problem, ki se je pojavil na postaji to pomeni ko stisneš PTT in se pojavi WAIT je rešljiv na naslednji način. Prvo na novo programirat, če ne zaleže na novo naložit firmware. Včasih pa vse to ne pomaga in je treba zamenjati kontrolno ploščo.Za vse to je potrebno imeti kabel za programiranje in ustrezne programe ter seveda firmware. Toda OPOZORILO če se to izvaja na nepravilni način bo kontrolna plošča zanič!!! Končna črta je SERVIS.

Odg: Pomoč pri Tait serije 2000

ObjavaObjavljeno: 16. november 2011, 8:17
pokvarjena Tait 2000
Kje je sedaj servis za Tait 2000 mobilne postaje?

Re: Pomoč pri Tait serije 2000

ObjavaObjavljeno: 30. oktober 2013, 18:46
swordfish
Tudi mene zanima kdo je sedaj serviser za postaje Tait?

Lp Marko

Odg: Pomoč pri Tait serije 2000

ObjavaObjavljeno: 31. oktober 2013, 11:59
sxdsggtwfv
ISKRA SISTEMI, STAGNE 21, LJUBLJANA