Vem, da vas je nekaj strokovnjakov na področju telekomunikacij zato prosim za pomoč.
Stvar je takšna. Gasilci smo sicer že nekaj časa nazaj dobili tudi naloge prvih posredovalcev. Na kakšen način, zakaj, kako ni tema te debate. Bolj me zanima komunikacija pri tem tipu intervencije. Razložim: Na intervencijo nas preko pozivnikov na zahtevo dežurnega zdravnika aktivira pristojni center ReCO. Pri tem tipu intervencije je hitrost pomembna, zato se pogosto zgodi, da gredo gasilci in gasilke direktno na kraj intervencije. Ko pozivniki zapiskajo s pozivom AED, ostanemo v "megli" do prihoda do gasilskega doma oz. prihoda prve radijske postaje na kraj. Ne vemo ali prihaja še kdo, ali je AED na poti, ali bomo se bomo na kraju znašli sami. Razmišljam o tem, da bi prve posredovalce opremili z mini postajo, ki bi jo imel vsak prvi posredovalec doma. Ob pozivu bi jo vključil in tako vedel, kaj se dogaja oz. kakšen odziv lahko pričakuje ali v primeru, da je prvi na kraju zagotovil povratno informacijo ReCO-tu (posledično tudi zdravniku) in ostalim gasilcem, ki prihajajo na kraj.
Za takšen namen se mi zdi krasna postaja Baofeng BF-T1 (po velikosti in obliki), nisem pa strokovnjak, če je tehnično postaja sploh sposobna opraviti takšno nalogo? Kdo mi lahko pomaga za nasvetom?
Odprt sem tudi za kakšno drugo opcijo, vašo izkušnjo in mnenje.
LPR