Stran 1 od 2

swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 29. november 2018, 20:12
gasilec.si
Pozdravljeni! V roke sem dobil pozivnik ki ne dobi "elektrike" v sebe. ugotovil sem da je jeziček ki vodi od baterije do čipa zlomljen. Kako naj oziroma s čim naj to nadomestim da bo pozivnik spet imel stik? Brez neumnih komentarjev prosim :) Lep pozdrav!

Odg: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 29. november 2018, 21:58
polo98
Če ne veš spajkat dodaj aluminjasto folijo vmes, kakšna slika je pa dobrodošla, da vidimo kaj točno te muči.

Re: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 29. november 2018, 22:30
gasilec.si
Z spajkanjem mi ni uspelo, z alu folijo pa mi je... sedaj deluje, vendar ne deluje display.. dela zelo zelo slabo...kaj bi se dalo ukreniti glede tega?

Odg: Re: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 29. november 2018, 22:33
polo98
gasilec.si je napisal:Z spajkanjem mi ni uspelo, z alu folijo pa mi je... sedaj deluje, vendar ne deluje display.. dela zelo zelo slabo...kaj bi se dalo ukreniti glede tega?


Daj sliko.

Odg: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 29. november 2018, 22:41
gasilec.si
A8262874-84C4-42AB-8885-27155D02FB02.jpeg

Odg: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 29. november 2018, 23:01
polo98
Ne vidi se to kaj si naredil z alu. folijo. Mogoče si naredil kakšen stik? Probaj reset.
Če ti pa spajk ni uspel uporabi solno kislino. Kontakte očiščiš z eno palčko in zaspajkaš nazaj.

Odg: Re: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 30. november 2018, 9:04
Gasilec75
gasilec.si je napisal:......................., vendar ne deluje display.. dela zelo zelo slabo...kaj bi se dalo ukreniti glede tega?


Zamenjat display, ni druge. To je znana poškodba pri teh pozivnikih, da se pri kakšni poškodbi pozivnika poškoduje še displey. Meni je pri omenjenem pozivniku v bistvu s starostjo odpovedal displey. Sicer je malo manj poškodovan kot tvoj. Problem je, ker os ti pozivniki že zalo stari in je težko dobiti rezervne dele.
Lahko vprašaš tega mojsta. On jih servisira in prodaja.

p.s. če ga boš usposobil je potrebno pozivnik še sprogramirati na ustrezne RIC-e (kot neke vrste telefonska številka pozivnika), da boš lahko kaj sprejemal, oziroma sprejemal sporočila, ki so namenjena tebi ali tvojemu PGD.

Odg: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 30. november 2018, 12:42
polo98
Verjetno je bil padec ali?
Preden gre v kanto obstaja še možnost, da ga razkoplješ in vezje daš v pečico na kakšnih 180° za eno 15 min. da se spoji pregrejejo. Sem že reševal podobne stvari na takšen način.

Pa še en nasvet bolj za računalnike, če krepni disk. Ga daš v skrinjo in ga zamrzneš, podatki se ponavadi dajo dobit nazaj za silo.
En odpisan (ni delal) prenosnik sem enkrat čez noč pozabil v skrinji pa še danes dela.

To ni nakladanje, triki, ki so včasih uspešni.

Re: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 2. december 2018, 16:47
pes
Polo --okoli diska drži, samo menda ko ga vzameš iz skirnje (kar rešiš rešiš, pol pa je menda fuč) Sem pa probal tdui gor dati računalnikški ventilator (direkt na disk) pa sem tudi podatke rešil.

Pri teh pozivnikih so jezički za batrije posamezno vgrajeni kot samostojen del. Vprašaj svojega ali ostale poveljnike v občini, če ima kdo kakšen zanič pozivnik in prestavi kontakt samo.

Pa javi če si rešil

Odg: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 3. december 2018, 19:11
polo98
Z spajkanjem se da rešit, ni pa vsak za spajkalnik. Če ne prime je na vrsti solna kislina, še preden pa tisto polomljeno pošmirglaš.
Slike pa ni, da bi bolje ocenil.

Odg: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 5. december 2018, 17:26
gasilec.si
Pozdravljeni! z jezičkom sem rešil kot je napisal @pes.. na servisu so mi rekli da je display uničen. Hvala vsem! LP.

Odg: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 5. december 2018, 21:06
polo98
Ups, tisto črnino v kotu sem spregledal.
Nov pozivnik stane manj kot 100€.
Po drugi strani pa zakaj sploh pozivnike, saj se hvalite, da vse pozive dobite na GSM?

Odg: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 6. december 2018, 20:32
gasilec.si
Jaz osebno zagovarjam POZIVNIKE... nisem čisto za GSM čeprav je fajn da si potem res obveščen če ostaneš brez pozivnika npr. da se ti pokvari (moj primer)... našim gasilcem je najbolj smešno ko imam pri sebi pozivnik češ da nisem "moderen", nimamo intervencij in ostalo... Nikoli pa očitno še niso razmišljali o tem, kaj če pride do hujšega neurja in izpada telefonskega omrežja? Mislim da pozivnik kar prav pride... Pri nas pride poziv na telefon kakšni 2 minuti za tistim na pozivniku, tudi tukaj se dve minuti lahko kar dobro poznata... LP. :)

Re: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 6. december 2018, 22:42
trsta91
Tudi jaz osebno zagovarjam POZIVNIKE, bi pa iz lastnih izkušen dodal en primer, ki se nam je pripetil v letošnjem letu. Tudi mi smo manjše društvo z malo intervencijami. Imamo sistem intervencije.net za obveščanje na GSM, pa tudi naši gasilci se smejijo, češ da vedno nosim pozivnik vsepovsod zraven, čeprav imamo mobilnike vedno pri roki... No nam se je letos zgodilo, da smo imeli hujše neurje v Pomurju in smo bili aktivirani s strani ReCO, nato pa ugotovili, da pozivi niso prišli na pozivnike ampak samo na GSM. V nasprotnem primeru pa smo lani v oktobru bili aktivirani na vajo na osnovni šoli, takrat pa smo pozive dobili samo na pozivnike, na GSM pa sploh nič. Na kaj se sedaj zanašati??! Zaradi tega jaz osebno raje nosim pozivnik vedno s seboj, je pa fajn, če imamo urejeno alarmiranje na GSM, kot dodatno alarmiranje k pozivnikom.

Re: swissphone INDEX

ObjavaObjavljeno: 7. december 2018, 17:09
pes
Polo--SITA je osnovni sistem, gsm-i pa so dopolnilni.

Res je da so gsm-i bolj praktični, o zanesljivosti pa vemo da včasih je in včasih ni.

Zašli smo s teme.