Moderator: Mitja Gregorič
Peprič je napisal:EEA
Peprič je napisal:Definitivno, saj opravljamo meritve radijskih postaj, tudi ZARE. Dekodiramo tudi 5 tonsko kodo in sicer po EEA-definitivno.
Peprič je napisal:Imamo pogodbo z URSZR za TAIT postaje, opravljamo pa meritve in popravila tudi za ostale službe (DARS, ELEKTRO...). Vse kar sem jaz do sedaj pregledoval in popravljal za URSZR je bila ID koda vedno po EEA. Če te zanima še kaj, pa lahko na zasebno, saj se držim pravil foruma in ne reklamiram firme.
Peprič je napisal:Imamo pogodbo z URSZR za TAIT postaje, opravljamo pa meritve in popravila tudi za ostale službe (DARS, ELEKTRO...). Vse kar sem jaz do sedaj pregledoval in popravljal za URSZR je bila ID koda vedno po EEA. Če te zanima še kaj, pa lahko na zasebno, saj se držim pravil foruma in ne reklamiram firme.
Peprič je napisal:Ne izvajamo meritve tonov ampak dekodiramo ID kodo, ki jo postaja odda po končani govorni relaciji.
Še vedno ne razumem, kaj hočete s tem doseč?
V ZARE sistemu se pa uporablja kar nekaj nizko cenovnih postaj brez ID kode. In nisem še slišal pripomb iz ReCo-ja.
Sintal pa uporablja sistem PAN, ki deluje na UHF 467 + pa 10MHz - v dupleksu.
Sintal vsaj v naši regiji nima baznih postaj ampak, le repetitor.
Pa naj ti povem, da se da priti noter, če je zveza z nekom že vzpostavljena. Pa da ne bo pomote. NE MOTIM JIH!
Pa če se vrnem na ID kodo. Če že to dekodirate itd... mi pa dekodiraj DTMF 91125, kdo je to včasih uporabljal
P.s Včasih samo zažvižgaš v mikrofon pa ti tudi subtona ni potrebno imt za odpiranje repetitorja.![]()
Na hitro je to to.
polo98 je napisal:In kakšne so sankcije, če postaja nima ID kode, kot sem že omenil, da nekateri tega nimajo?
Akos razumem, da bi se "mogoče" vpletal v tole, še vedno pa ostaja pod "mogoče".
Ja, če pa ne veš kaj pomenijo tiste DTMF kode, potem te pa ne štejem kot nekega resnega merilca.
Po drugi strani pa, saj se vsak operater predstavi iz katerega društva je in če je ID v postaji toliko bolje.
Da bi pa kateri dežurni na ReCo koga klical selektivo na postajo pa še nisem slišal. Možnost pa je.
Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov