ߣ€ je napisal:Smo ga tudi mi imeli v testni fazi. Je v redu sistem, kljub posodobitvi pa me še vseeno moti, da je proženje preko prestrezanja le preko SMS. Sistema, ki bi prestrezel sporočilo na pozivniku in potem poklical operativce ni?!
LP, Urban
Mislim da bo to naslednja stvar,ki jo bodo poskusili nadgraditi pri sistemu ASK,da bo prestregel sporočila z pozivnika in jih pretvoril v klic.Deluje pa sistem zelo dobro. Iz 112 tako najprej pokliče poveljnika, če njega ne dobi pa kliče naprej.Pri vsi tisti, katere lahko kliče 112 vedo kako aktivirati ask.Je pa zdaj tako to rešeno,ker dobiš takoj sms sporočilo isto kot na pozivniku, čez nekaj sekund pa še dobiš klic, kjer ti lahko poveljnik pove še več dodatnih informaciji o kraju in nastanku izrednega dogodka. Klic pa je super, tudi za sklic kakšne seje, saj skoraj prisiliš ljudi da se oglasijo in slišijo sporočilo, ker drugače telefon 5x zvoni do konca (Številko klicov lahko poljudbno zbiraš). Na pametnih telefonih android in podobno pa z temi sms-i super deluje aplikacija fire alert 2, ki ti, ko dobiš sms iz sistema ASK začne piskati in tuliti tudi če imaš telefon na tiho. Zaenkrat oba sistema in aks in intervencije.net prestrezata sporočila iz pozivnikov in pošiljata naprej sms-e, vendar ima ASK še najboljšo funkcijo klici, pa četude pokliče poveljnik čez nekaj časa. Je pa tudi tako,če recimo dobim jaz sporočilo,da je požar na sms ali na moj pozivnik lahko že jaz pokličem na ask in pustim spročilo, vendar je poveljnik ponavadi prvi, saj dobi prvi kontakt z 112.