Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

IDA- telekomunikacija

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.

Moderator: Mitja Gregorič

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

IDA- telekomunikacija

Objava Gost » 9. oktober 2009, 12:19

Živjo!
Smo manjše društvo in smo pred kratkim dobili IDA opremo. Vem, da obstaja komunikacija ki si jo pritrdiš na glasilke, v ušesu pa imaš slušalko, vendar je nimamo. Zato mi povejte kje se da to kupiti, okvirna cena in pa vaše izkušnje s tem.
Gost
 

Odg: IDA- telekomunikacija

Objava Rok Ušen » 9. oktober 2009, 13:32

Iz opisa sklepam, da ciljate na laringofon.

Da se ga kupiti v vseh bolje založenih trgovinah z gasilsko opremo :D

Ampak ...
glede na to, da ste manjša enota in da ste šele sedaj prišli do IDA, sklepam da verjetno še manjka marsikaj drugega od osebne ali skupne zaščitne opreme, ki bi jo bilo potrebno prej kupiti kot pa laringofone. Za komunikacijo med nosilci IDA in "zunanjim" svetom zadostuje čisto navadna (delujoča) ročna radijska postaja. Če ima ta postaja še pogovorko, je pa že nadstandard. :lol:
Rok Ušen, GČ I. st.
Rok Ušen
 
Objave: 758
Registriran: 17. marec 2006, 11:58
GE: Savinjska

Odg: IDA- telekomunikacija

Objava s57nni » 13. oktober 2009, 21:42

Pravilno si se odločil, da ekipo za notranji napad opremite tudi s to opremo, kajti če nimaš povezave z nekom iz zunaj, potem zna biti velika težava, če si ti v težavah! Kot je prej kolega navedel, vam bi kot manjšemu društvu, kjer vas verjetno tarejo tudi finance zadostovala že postaja z mikrofon-zvočnikom, oziroma dodatna pogovorka. Je pa laringofon z večjo PTT tipko zelo uporabna zadeva, zato ti predlagam, da se obrneš na zastopnika Kenwood postaj v Sloveniji, pa boste poceni dokupili to opremo in to v kompletu! (postaja, polnilec in laringofon).
Upam, da sem ti kaj pripomogoel k odločitvi in ti želim, da kupite dobro opremo, tako, da bodo napadalci lahko kvalitetno komunicirali!
s57nni
 

Odg: IDA- telekomunikacija

Objava fras112 » 29. november 2009, 16:19

Mi uporabljamo radijske postaje motorola dp 3600. z dodatnim mikrofonom ki ima vgrajen tudi zvocnik je komunikacija enostavna in predvsem zelo dobra. postaje ni treba vlacit iz zepa PTT tipka na mikrofonu je pa kar velika tako da jo lahko normalno stiskamo tudi, ce uporabljamo rokavice.
fras112
 
Objave: 84
Registriran: 29. november 2009, 15:56


Nazaj na Telekomunikacije

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov