Stran 1 od 3

Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 12. oktober 2008, 19:21
PGD Polje Sedlarjevo
Zdravo!
V društvu smo se odločili da nabavimo nove radijske postaje. Zanima me katere nam priporočate? Zanima nas predvsem srednji cenovni razred, saj nimamo neomejenih finančnih možnosti :D . Zaniam me ta še tudi to, kje nabavljate radijske postaje.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore!

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Klemen

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 12. oktober 2008, 19:28
drSeba
predlagam sa se odločite o nakupu motorolinih prenosnih postaj ker so najdolj vzdržljive. Pa še servisna podpora je velika. Da ne govorim o kompatibilnosti dodatkov (polnilec, laringofon,...).

Sicer je cena malo večja. Vendar v primerjavi z ostalimi se splača. Bolje da imate morda kakšno postajo manj pa da so kvalitetne kakor kakšen "krš".

lp

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 13. oktober 2008, 8:49
Franci
No ko smo že pri nakupu novih radijskih postaj me zanima če je smiselno razmišljat o nakupu postaj z delovanjem v digitalnem omrežju? :roll:

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 13. oktober 2008, 12:15
polo98
Franci je napisal:No ko smo že pri nakupu novih radijskih postaj me zanima če je smiselno razmišljat o nakupu postaj z delovanjem v digitalnem omrežju? :roll:


Najprej je potrebno vedeti,kateri digitalni sistem se bo v Sloveniji (gasilstvo) sploh uporabljal!
Do sedaj kar sem zasledil bo to vejetno motorolin http://business.motorola.com/mototrbo/mototrbo.html

Na trgu se pojavljajo tudi Icom postaje ,ki imajo tudi digitalno modelacijo vendar z zgoraj navedenim niso kompatibilne, prav tako velja za Kenwood!
Bi bilo dobro vprašat koga pri "vrhu",za kaj točno se bodo odločili.

L.p
Aleš

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 14. oktober 2008, 8:53
Franci
polo98 je napisal:Najprej je potrebno vedeti,kateri digitalni sistem se bo v Sloveniji (gasilstvo) sploh uporabljal!


Je tole zelo zanimivo. Postavljajo se novi repetitorji, nobeden pa ne pove kaj naj se nabavlja. #-o

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 20. oktober 2008, 21:27
s57nni
Moram priznati, da mi je všeč ta debata! V naši GZ sem kot podpoveljnik zadolžen za radijske zveze in ravno pred nekaj dnevi smo se odločili za investicijo za nove postaje. Vložil sem veliko truda v katero vrsto bi se spustili, pozanimal sem se tudi kaj in kako kaže z uvedbo novih sistemov, vendar sem iz ReCO dobil zagotovilo, da se sedanjega sistema ZARE še najmanj 10 let ne bo menjalo z drugim, čeprav se že pojavljajo neka testiranja z digitalnimi repetitorji. V glavnem tehtali smo med motorolo in kenwoodom, vendar smo na koncu bili nekako enotnega mnenja v štabu operative, da je kenwood primeren za nas, saj postaja ravno tako deluje v našem sistemu omogoča veliko funkcij, ki se jih da sprogramirati po želji, pa še cenovno ugodna je. Za komplet laringofona s postajo in polnilcem smo dali 420 evrov, kar je za polovico manj od motorole. Osebno sem mnenja, da smo se odločili za prave postaje, saj bodo sigurno zdržale in delovale brezhibno do takrat ko bo uveden nov sistem, za katerega pa ne vem, če kdo ve kdaj se ga bo uvedlo. Kupili pa smo namreč postaje Kenwood TK 2170 E z laringofonom.
V kolikor potrebuje kdo še kakšno info. me lahko pokliče:
031 519 118-Tomaž

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 22. oktober 2008, 8:50
Gregor K.
s57nni za kateri ReCO pa gre?

Digitalnih repetitorjev se namreč ne testira, ampak so v večini že zmontirani vzporedno na vseh lokacijah sedanjih analognih repetitorjev... Bodo pa analogne postaje zagotovo v uporabi še dolgo časa, sedanjega števila lew teh namreč ne bo tako enostavno in hitro šlo nadomestiti z digitalnimi (ala Motorole, ki so bile razdeljene ob zadnji delitvi iz strani URSZR).

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 22. oktober 2008, 16:23
s57nni
Ja hvala za povratno informacijo! Glede digit. repetitorjev sem dobil odgovor pred približno mesecem dni iz ReCO Nm, če pa so sedaj že postavljeni povsod vzporedno obstoječim, pa do danes do mene še ni prišla informacija ali imajo pa oni zastarele. Res je da bodo ti repetitorji z novimi postajami omogočali kar nekaj dodatnih funkcij, vendar sem mnenja da kar obdržimo ta ZARE sistem ker še ta ni izkoriščen 100% . Kolikor jaz uporabljam ta sistem sem mnenja, da je kar zadovoljiv za gasilce in koliko toliko razumljiv za uporabo, ker te nove postaje od URSZR, delajo kar velike preglavice s temi svojimi mnogimi funkcijami in tipkami. Res je da si je treba vzeti čas in preštudirati navodila, vendar niso vsem zanimiva, da bi se poglobili v nijih. V glavnem kot si že sam omenil, se tudi jaz s tabo strinjam, da je obstoječ sistem in postaje zaenkrat zadovoljiv, če bo pa imela uprava in pa MORS preveč denarnega zalogaja pa kar naj kupijo postaje in jih razdelijo, vendar vsem po Sloveniji enakoštevilčno!

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 24. oktober 2008, 22:33
Gregor K.
s57nni po mojem osebnem mnenju iz prakse ter službe je sedanji ZARE sistem 100% zadovoljiv, le zagotoviti bi morali 100% rezervno napajanje repetitorjev in digipiterjev, razdeliti zadostno število (enakih) radijskih postaj ter poskrbeti za servisiranje pozivnikov in redno razdeljevanje novih (amortizacija).
Sicer pa - v ZDA so imeli analogni sistem in so potem šli na digitalnega, pa se vrnili na analognega. Mi pa... :roll:

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 25. oktober 2008, 20:17
s57nni
No še eden ki se strinja z mano! Hvala za ta odgovor in potrdilo, da nisem ravnal napačno, pri nabavi postaj, saj kot praviš da se velikokrat pojavlja problem v zagotavljanju servisa! V glavnem upajmo, da se bo obstoječ sistem obdržal in da ga bomo imeli vsi možnost čimbolj koristiti, saj ga nekateri še sploh ne dobro obvladajo, kaj šele da bi se učili zopet nekaj novega!

Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 29. december 2008, 21:22
cloud
Kako se vam kaj obnese Kenwood TK 2170 E ???
Pravkar se odločamo o nakupu vendar je izbor ter razpon cen kar velik........

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 30. december 2008, 14:38
s57nni
Zaenkrat nimamo nobenih pripomb, postaje zadovoljujejo potrebam in upam da bodo tudi v bodoče. Lahko dodam samo še ta podatek, da omogočajo tudi digitalni sistem, ki naj bi se menda uveljavil v daaaljni prihodnosti. Kaj več pa lahko tudi telefonsko (031 519 118)!

Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 4. januar 2009, 18:33
cloud
Testirali smo postajo Kenwood tk-2170 in kratek povzetek:
Zvok je odličen...
Nastavitev je več kod dovol, da zadovoli uporabo v gasilstvu.
Enostavno programiranje.( servis je tudi na dosegu )
Sprejem in oddaja v simpleksu - tk-2170 je prekosila druge postaje v izboru.
Sprejem in oddaja v dupleksu - tk-2170 je prekosila druge postaje v izboru.
Postaja ima zelo kvaliteten zvok ter je cenovno ugodnejša od nekaterih drugih na tržišču.
Ta teden pa bomo testirali še laringofon ter drugo dodatno opremo tako da vam posredujem informacije.
L.P.

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 5. januar 2009, 10:05
Gorazd
Kakšna pa je cena postaje Kenwood tk-2170?

Odg: Nakup ročnih radijskih postaj

ObjavaObjavljeno: 5. januar 2009, 10:34
Franci
Katere postaje, poleg Kenwood-a ste še imeli na primerjalnem testu?