ZARE, ZARE DMR, ZARE +, PMR

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Pero0
Prispevkov: 105
Pridružen: 28. September 2006, 11:38
Kraj: Postojna
Kontakt:

Re: ZARE, ZARE DMR, ZARE +, PMR

Odgovor Napisal/-a Pero0 »

vselic napisal/-a: 23. Avgust 2022, 11:13
gubina napisal/-a: 22. Avgust 2022, 18:53
Pero0 napisal/-a: 22. Avgust 2022, 17:13

To je letelo na objavo od vselic...
ja sem pogruntu...vprašaj pa zakaj si brisal post...
včasih se zgodi, da se ga kdo malo nacuka - po streznitvi pa raje briše. Morda je to to? :)

A napišem nazaj?

Pisal si bedarije, si bil tam? Veš za kaj je bilo kaj aktivirano? Potem ne seri gluposti.

Jaz sem bil tam, skoraj vsak dan. Jaz sem bil en izmed tistih, ki smo ARON aktivirali, en od tistih, ki smo del posadke vozila PV-2, posledično en od tistih, ki smo skrbeli za radijske zveze in marsikaj drugega...

Zbrisal pa sem zato, ker se mi ne da ukvarjati z internetnimi intelektualci. Forum pa je propadel že pred leti, ravno zaradi takih velemojstrov.

LP
Lep pozdrav iz Postojne.
vselic
Prispevkov: 93
Pridružen: 24. Januar 2020, 12:31

Re: ZARE, ZARE DMR, ZARE +, PMR

Odgovor Napisal/-a vselic »

Zakaj pa nisi napisal na forum svojo izkušnjo in recimo primere dobre prakse, ter kje so predlogi izboljšav? Kaj prispeva k debati tvoj post "Jaz sem bil tam, skoraj vsak dan. Jaz sem bil en izmed tistih... itd." K čemu si prispeval na forumu s svojo objavo? Ravno zaradi takih propada forum, ne pa zato, ker diskutiramo o digitalu in imamo konflikt!!

Dejstvo je, da so določeni (če si bil med temi "strokovnjaki" zraven ne vem) prehitevali protokol in po FB in še kje iskali pomoč za mobilne rpt, tudi pri HAM operaterjih itd. pa je bilo s strani strokovnih skupin rečeno, da obstajajo točno določeni protokoli in da se naj ne prehiteva, tudi s strani ReCO LJ. Bi iskal po fb debato o omenjeni težavi, pa se mi res ne da, da bi se tebi dokazoval.

Moja diskusija sploh ni bila naravnana na Kras, ker me analog niti ne zanima in je bilo že vse odkrito in sprobano, protokoli pa so točno določeni - če se jih ne drži, pomeni da se je treba za to usposobiti. Moja prispevek je bil v smeri DMR, kaj vse bi lahko prinesel in ki ga pozna razvita Evropa, pa lahko lepiš dolge nosove kjer koli in kadar koli. Dejstva so dejstva in si jih preveri pri kolegih v Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem, Beneluks - uporabljajo različne protokole, od DMR do TETRE. Kakšno je bilo posredovanje na Krasu z vašimi analog vezami ne bom diskutiral, ker sem bil v bližini po drugi dolžnosti nekaj ur in je zadeva funkcionirala toliko, kolikor analog omogoča in sem to tudi pohvalil, že preden si se užgal.

https://www.youtube.com/watch?v=LsGXLrgij4I&t=340s - še malo prispevka iz tujine

Lahko sedaj nadajujemo z diskusijo o telekomunikacijah?
mad_milkman
Prispevkov: 85
Pridružen: 21. April 2006, 10:18
GE: Civilna Zaščita
Kraj: Malo tu,malo tam :)

Re: ZARE, ZARE DMR, ZARE +, PMR

Odgovor Napisal/-a mad_milkman »

Predvsem bi bilo mogoče smotrno nekaterim preprogramirat postaje v chanell free in ne always,da niste potem eden čez drugega sočasno.

In tudi občutek imam,da jo bodo eni vsak čas preżvečili postajo, noro premodulirano vpitje . Če si/ste preveč pod adrenalinom v danem momentu, naj raje komunicira kak bolj ledeno hladen kolega/kolegica...

Ena izmed prednosti v DMR je tudi,da samodejno uravna jakost in glasnost,izloči morebitne moteče zvoke v ozadju ob oddajanju.
Uporabniški avatar
Pero0
Prispevkov: 105
Pridružen: 28. September 2006, 11:38
Kraj: Postojna
Kontakt:

Re: ZARE, ZARE DMR, ZARE +, PMR

Odgovor Napisal/-a Pero0 »

vselic napisal/-a: 30. Avgust 2022, 15:02 Dejstvo je, da so določeni (če si bil med temi "strokovnjaki" zraven ne vem) prehitevali protokol in po FB in še kje iskali pomoč za mobilne rpt, tudi pri HAM operaterjih itd. pa je bilo s strani strokovnih skupin rečeno, da obstajajo točno določeni protokoli in da se naj ne prehiteva, tudi s strani ReCO LJ. Bi iskal po fb debato o omenjeni težavi, pa se mi res ne da, da bi se tebi dokazoval.
Kdo je iskal karkoli po FB? Iz štaba nihče. Kaj ima tu ReCO LJ? MREP smo iskali, oz. vprašali (prek telefona in ReCO) pri dveh klubih, žal ga niso imeli, na srečo ga niti nismo rabili, ni bil pa v nobenem trenutku nujno potreben, ampak je (oz. bi) bil namenjen kot "back up".

Glavna linija (vodje sektorjev - štab) je delovala in vedno deluje na DMR, kadar je PV2 prisoten.

Smo pa spet tam, "Bi iskal po FB debato..." A ne bi bilo boljše, da bi se pozanimal pri komu, ki je bil tam? Pa potem komentiral?

Ne rabiš se dokazovati, si že vse pokazal.


Pa naj gre tema nazaj na svojo tematiko,
LP!
Lep pozdrav iz Postojne.
vselic
Prispevkov: 93
Pridružen: 24. Januar 2020, 12:31

Re: ZARE, ZARE DMR, ZARE +, PMR

Odgovor Napisal/-a vselic »

Kar se mene tice... nazaj :)
Uporabniški avatar
gubina
Prispevkov: 789
Pridružen: 29. Oktober 2004, 12:55
Kraj: LJ-okolica

Re: ZARE, ZARE DMR, ZARE +, PMR

Odgovor Napisal/-a gubina »

pozdravljeni

bil na Braču, AAKT zadeva, v glavnem sem na sestanku pred odhajanjem skupin tja povprašal če se vzame s seboj tudi radijske postaje in je bilo rečeno da ne, seveda z nekaj začudenja. a začudenje izgine ker tam gasilci uporabljajo TETRA sistem. toliko kolikor smo bili v kateri od intervencij je bilo opaženo zelo zadovoljivo delovanje sistema, povedali so da edino kdaj in kdaj ponagaja sistem zaradi atmosferskih pokritosti satelitov, pride tudi do kakih motenj a načeloma sistem deluje zelo dobro.
di-du-di-du
Odgovori