Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Težava z dostopom do portala in foruma Gasilci.org

Vse o spletišču Gasilci.org ter pomoč pri uporabi foruma, predlagajte nove forume, povejte vaše mnenje, ...

Moderator: Peter

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objava Martin P. » 29. januar 2006, 17:35

Rafter, tako je :wink: ! Ampak moram opozoriti, da sem imel jaz tudi težave pred kakim tednom, kljub temu, da imam Arnes :roll: .

PS: Moram potrkati na les, ker zdaj zaenkrat še vedno dela.
Uporabnikova podoba
Martin P.
 
Objave: 889
Registriran: 11. oktober 2004, 22:02
Lokacija: Meljski hrib

Objava M.J. » 29. januar 2006, 18:10

Pri meni deluje le če restartam adsl modem, pa še to le za enkratno uporabo. Zgleda kot da bi ip blokiral. Upam da se bo čimprej uredilo!

Lp, Miha
Uporabnikova podoba
M.J.
 
Objave: 140
Registriran: 14. junij 2004, 16:41
Lokacija: Gatina

Objava Drago » 29. januar 2006, 19:16

Jaz tudi sedaj dostopam preko analogne povezave s prenosnim PC-jem :roll: ...matr, a zdaj me bo pa še Siol zezal :x :?

lp DC :smoke:
Če nimaš ničesar s čimer se lahko izkažeš kot forumovec na GASILCI.ORG - ti nekaj manjka !
_______________________________________

Družba, ki ukroti svoje upornike, si zagotovi mir. Izgubi pa svojo prihodnost! (Anthony de Mello)
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Peter » 29. januar 2006, 19:45

Drago, ti si tak korajžen :riding: , daj pokliči na 080 1000 in jim sporoči svoje težave. Prav zanima me, kaj ti bodo povedali. Lahko jim poveš, da meni trenutno dela, čeprav imam pravtako SiOL-ov ADSL.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Objava gobi » 29. januar 2006, 20:14

Vrsho je napisal: dodelitev statičnega IP-ja 8)


A mi lahko kdo pojasni, kaj okoli teh IP-jev ??

No na srečo imam kabelsko povezavo in mi dela \:D/

Fantje ne uporabljte prekomerne sile :computer: :wink:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabnikova podoba
gobi
 
Objave: 2235
Registriran: 14. november 2004, 19:04
Lokacija: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje

Objava Peter » 29. januar 2006, 20:51

gobi je napisal:
Vrsho je napisal: dodelitev statičnega IP-ja 8)

A mi lahko kdo pojasni, kaj okoli teh IP-jev ??

Številka se ti ne spreminja. Dobro za tiste, ki želijo recimo postavit domači strežnik. Sicer si pa preberi na http://pomoc.siol.net/nasveti-in-triki/ ... ip-naslov/ To, kar je Vrsho pisal, ne drži. Ko bo njegov IP blokiran, ravnotako ne bo mogel dostopat, še huje, niti ga ne bo mogel tako enostavno zamenjati.

Kablaši imate ponavadi statične IP-je ali pa je DHCP strežnik nastavljen dolg čas dodelitve.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Objava Rafter » 29. januar 2006, 20:54

Peter je napisal:Kablaši imate ponavadi statične IP-je ali pa je DHCP strežnik nastavljen dolg čas dodelitve.


Vprašanje za Petra:

Moj IP je že štiri leta nespremenjen. Uporabljam pa tudi svoj domač router, ki mi kot DHCP prav tako dodeljuje statične interne IP (vsak računalnik ima svojega). Ali se na Forumu pokaže primarni IP ali sekundarni?

LP, R. :wink:
Rafter
moderator
moderator
 
Objave: 3021
Registriran: 10. junij 2003, 0:06

Objava Peter » 29. januar 2006, 20:57

Pokaže se ti Arnesov.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Objava Rafter » 29. januar 2006, 21:01

Peter je napisal:Pokaže se ti Arnesov.


Ahm. Se pravi, če mi ga blokira, sem tudi jaz - tiho. :wink:
Rafter
moderator
moderator
 
Objave: 3021
Registriran: 10. junij 2003, 0:06

Objava pes » 30. januar 2006, 15:42

Jaz sem klical v petek, pa pravijo da so imeli pri njih problem. Sem klical danes pravijo da pri njih ni problema. Jaz pa zdajle tipkam po forumu s sosedovega računalnika. :evil: :evil: Aha, doma povezave s forumom in spletiščem še ni. Do nadaljenega me dobite na MSN-ju in na mailu beno.kamensek@volja.net.
Uporabnikova podoba
pes
moderator
moderator
 
Objave: 2137
Registriran: 6. marec 2003, 10:44

Objava Tomkat » 30. januar 2006, 16:26

No, jaz včeraj popoldne (nedelja) od doma nisem mogel na portal in na forum. Imam pa plavi ADSL od Siola.
Danes v službi je šlo, pa imamo tudi Siol.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabnikova podoba
Tomkat
 
Objave: 1875
Registriran: 4. marec 2005, 10:43
Lokacija: Celje - Škofja vas
GE: PGD Škofja vas

Objava Tona » 30. januar 2006, 19:45

Nimam povezave doma že tri dni , tu v gasilskem domu pa brez problema . Mislim da bi me nekaj rado j..... :evil:
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabnikova podoba
Tona
 
Objave: 1230
Registriran: 25. junij 2004, 10:02
Lokacija: BREZJE-MB

Objava Peter » 31. januar 2006, 0:24

Zvečer sem se pogovarjal z ANDY-jem in sva še malo preizkusila povezavo. Traceroute je pokazal, da paketki v Ameriki poniknejo že v New Yorku na SprinLlink-u, namesto da bi tam preskočili na AlterNet in potem naprej do našega strežnika. Jutri bom poklical na SiOL, pa bomo videli, kaj se da narediti. Če ima kdo kakšen nedelujoč IP, bi prosil, če mi ga pošlje, da bom lahko pokazal primer. Z računalnika, ki ne more dostopat do našega strežnika obiščite tole spletišče http://www.whatismyip.com in mi pošljite številko.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Objava Peter » 31. januar 2006, 2:43

Lahko obiščete tudi temo na SiOL-ovem forumu, kjer boste ugotovili, da ni samo naš strežnik tisti, ki je nedostopen
Spisek onemogočenih WWW strani za SiOL-ove uporabnike‎
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Objava Peter » 31. januar 2006, 10:20

Po pogovoru s SiOL-ovo tehnično pomočjo, je sedaj jasno, kar sem pisal že od vsega začetka, da je problem na povezavi o čemer so oni že obvestili Deutsche Telekom in sedaj čakajo na njih.

Sicer bi pa lahko tudi SiOL sam začasno uredil razmere, če bi prenehal dodeljevati blokirane IP-je uporabnikom ali pa uredil proxy. Verjetno je to zanje preveč preprosta rešitev, uporabnikom pa ne preostane drugega, kot da čakajo.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

NazajNaprej

Nazaj na O forumu in spletišču Gasilci.org

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost