Stran 1 od 1

Brisanje tem in sporočil

ObjavaObjavljeno: 9. december 2002, 12:28
JozeR
Sem načeloma proti cenzuri. Ampak zadnje čase se pojavlja nekaj sporočil in celo tem, katerih glavna funkcija je provociranje in izzivanje. Forum naj bo namenjen konstruktivnim (konkretnim) kritikam, nasvetom in izmenjevanju koristnih informacij, ne pa "mlatenju prazne slame" (Luzer, Toreador Kanja, gost (Vaja na Lancovem)). Ker se vedno kdo čuti neposredno prizadetega, sledijo (nepotrebni) odzivi, replike, itd.

Predlagam, da imamo člani foruma možnost označiti neko sporočilo ali temo za "neprimerno" (s točkovanjem ali anketo) in če se npr. v tednu dni nabere dosti negativnih točk, Peter sporočilo ali celo temo preprosto IZBRIŠE!

Zato razpisujem referendum - pardon, anketo na to temo!

Na pomoč,
Jože

ObjavaObjavljeno: 9. december 2002, 13:09
metodg
Fantje in dekle, vedet je treba, da ta forum bere veliko negasilcev. Teme in replike dostikrat mejijo dobro mero okusa. Strinjam se, da se neokusne žaljive teme brišejo. Nič nimam proti provokativnim temam, samo dobro in strokovno je treba nanje odgovoriti.

Metod G. :D

ObjavaObjavljeno: 9. december 2002, 13:52
matjaž
Tudi sam sem imel v preteklosti željo po brisanju provokatorskih menenj neregistriranih gostov foruma, a mi je Peter razložil "pravila igre".

Ker je internet in s tem tudi forum javni medij, dostopen vsem, ki imajo dostop do neta, je podobno s tem forumom. Res je, da je to "strokoven" forum ne splošen, a kljub temu je dostopen vsem in vsakomur, zato omejevanje in cenzura nista najboljša stvar.
Zato naj vsak pove svoje mnenje, pa četudi mlati prazno slamo, mu bodo že strokovnjaki na posameznem področju (na forumu jih ne manjka), povedali resnico!

LP!

Matjaž

ObjavaObjavljeno: 9. december 2002, 14:08
Drago
Tudi sam sem proti vsaki vrsti cenzure :twisted: včasih je pa le dobro poznati tudi mnenja tistih, ki prostovoljno ne bi šli niti na WC :oops: pa tudi, če bi bil "bluess" naključnih padalcev edino za kar bi se človek sekiral bi bilo kar lepo :lol: dosti bolj me skrbijo butaste izjave posameznih (takšnih in drugačnih) gasilskih funkcionarjev, ki pa žal bolj redko zahajajo na net :roll:

lp DC

Provokatorji

ObjavaObjavljeno: 9. december 2002, 15:23
pouzek
S provokatorji je pač treba ZNATI živeti. 8) Ignoranca je ena od možnosti. Skozi eno uho not, skozi drugo ven. Zoprno je edino to, da določene izjave kvarijo ugled tega foruma, ki vseeno ni "kartako" in eden izmed mnogih.
Sam se držim načela, da se ne pustim sprovocirati. Vsak ima pravico izraziti svoje mnenje, česar pa ni nujno komentirati (niti tega mojega) :) .

NA POMOČ!!!

ObjavaObjavljeno: 10. december 2002, 1:00
Jaka
Mnenja sem, da ugled tega foruma ni odvisen od provokacij in kritik. Ugled tega foruma je razviden že iz števila objav in pa dejstva, da je sploh zaživel.
Nič se bati. Kritizerstvo nekoga, ki se ne zna predstaviti s pravim imenom, nas ne bo vrglo iz tira. Kako že pravijo: kritizirati pomeni povedati, kako bi nekdo to storil, če bi znal.
Pa še to. Po mojem mnenju bi lahko moderator brisal le objave, ki so osebno žaljive in presegajo mero dobrega okusa. Če pa bo pričel brisati tudi objave, ki niso ravno hvala naši organizaciji in organiziranosti, pa bo velika škoda. Za udeležence foruma in za usodo foruma samega.
Ravno sedaj sem pogledal: na forumu je prijavljeno: en uporabnik (jaz sam) in osem gostov. Tudi prav, ali ne.

ObjavaObjavljeno: 10. december 2002, 9:02
Milek
Osebno mislim, da so tako kot pohvale, dobrodošle tudi kritike :roll: . Vendar pa upravnik mora imeti možnost, da zaklene oziroma izbriše teme ali izjave, kadar zaidejo v napačno smer ali pa padejo pod "kulturni" nivo :wink:

ObjavaObjavljeno: 11. december 2002, 22:09
Milan Dubravac
Poleg provokacij, ki pac so, me moti tudi katastrofalna slovenscina nekaterih dopisnikov.
Sam pa sem mnenja, da bo v bodoce treba ´´urejati´´ izjave anonimnezev. Ce pa kritizira registrirani clan foruma, pa to pravico po moje ima. Drugace pa se gospodje moji vracamo v neko preteklo obdobje.

ObjavaObjavljeno: 29. december 2002, 1:21
Peter
Danes je bilo na forumu nenavadno veliko provokativnih objav. Nekdo je anonimno objavljal kot gost in pod nekim drugim imenom. Objavljal je kot policist, gasilec, reševalec, odgovarjal pa je tudi samemu sebi. Vse je bilo v redu do tiste objave s km******. Take vrste objave ne spada na ta forum, pa tudi objavljalec se bo moral malo zamisliti, če bo še želel uporabljati G-kabel. Zaenkrat naj bo tole sporočilo samo opozorilo.