Stran 1 od 1

Anketa o uporabi spletnih forumov v Sloveniji

ObjavaObjavljeno: 3. december 2010, 14:55
Peter
S Centra za informatiko in metodologijo Fakultete za družbene vede smo dobili zaprosilo za objavo ankete o uporabi spletnih forumov v Sloveniji. Načeloma takšnih anket ne objavljamo, vendar je v tem primeru šlo za zelo prijazno pismo, zato vas prosim, če izpolnete anketo, ki se nahaja na naslovu http://www.1ka.si/a/3155 Ne pravijo zaman, da lepa beseda lepo mesto najde.

Na Centru za informatiko in metodologijo Fakultete za družbene vede že dalj časa spremljamo in raziskujemo nastanek in razvoj različnih družbenih fenomenov na internetu v Sloveniji. Kljub temu, da je danes pretežna pozornost javnosti namenjena t.i. spletnim mestom za socialna omrežja, ugotavljamo, da so spletni forumi danes še vedno najbolj razširjena in izjemno relevantna okolja za proučevanje vloge novih tehnologij v širšem družbenem prostoru. Temu pritrjujejo tudi številne mednarodne raziskave, ki dokazujejo pomembno vlogo spletnih forumov za grajenje socialnega kapitala, izmenjavo pomembnih resursov, nudenje socialne opore itd. Slovenski internetni prostor je lahko še posebej ponosen na razvitost spletnih forumov, saj – kljub številnim drugim prostorom – forume še vedno vsaj mesečno obiskuje 30 odstotkov, vsaj mesečno aktivno sodeluje pa 9% rednih uporabnikov interneta.

Cilj naše raziskave je v okviru mednarodnega projekta raziskovanja vloge novih tehnologij v opolnomočenju posameznikov, raziskati, kako lahko spletni forumi pripomorejo k izboljšanju življenjskih pogojev določenih posameznikov in družbenih skupin. V ta namen smo pripravili spletni vprašalnik, dosegljiv na naslednjem naslovu: http://www.1ka.si/a/3155

Vaše sodelovanje bo bistveno prispevalo h kakovosti in objektivnosti raziskovalnih rezultatov. Ob tem želimo poudariti, da pri izvedbi ankete zagotavljamo varovanje zasebnosti in tajnost odgovorov ter se zavezujemo, da bodo podatki, ki jih bomo pridobil z raziskavo, uporabljeni IZKLJUČNO v NEPROFITNE in ZNANSTVENORAZISKOVALNE NAMENE.

Odg: Anketa o uporabi spletnih forumov v Sloveniji

ObjavaObjavljeno: 4. december 2010, 22:12
Gost
mal je douga

me je spomnl na dan foruma...

Odg: Anketa o uporabi spletnih forumov v Sloveniji

ObjavaObjavljeno: 27. december 2010, 16:54
spletni.forumi
Spoštovani uporabniki foruma gasilci.org,

obveščamo vas, da je anketa še vedno aktivna in vas vljudno prosimo za čim večji odziv: http://www.1ka.si/a/3155
Vaše sodelovanje bo znatno pripomoglo h kredibilnosti in objektivnosti naše raziskave.

Z lepimi pozdravi
Lea Lebar (v imenu raziskovalne skupine CMI).

Odg: Anketa o uporabi spletnih forumov v Sloveniji

ObjavaObjavljeno: 19. maj 2012, 21:41
Peter
V prilogi si lahko preberete precej obsežno poročilo takratne analize.