Stran 1 od 2

Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 11. maj 2008, 18:43
Matej_K.
Da vidimo splošno mnenje o kvaliteti foruma (pod kvaliteto ne mislim designa, ampak vse ostalo kar pač dober in uporaben forum potrebuje). Zanima me predvsem ali se vam forum še vedno zdi tako uporaben kot pred nekaj leti. Še vedno dobite hitre in konkretne odgovore na vaša vprašanja, so moderatorji še vedno na enakem nivoju, razvoj debat, kultura....?

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 11. maj 2008, 19:44
dollar
Moj odgovor je bil "slabši",ker se je našlo preveč pametnih forumašev, nekateri od teh so komaj prilezli iz plenic!
Zato pa se opaža da večina več noče komentirati oz. podajati izjav, mislim da s takšnim načinom ne bomo nič kaj dosti spremenili na boljše. [-X :oops:
Stem so mišljene razne debate vse ostalo pa je OK! =D>
Moje mišlenje- pa brez zamere! :?

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 13. maj 2008, 19:54
Oskar
Kljub anketi lahko trdim, da naš forum ni nič slabči kot je bil. Število članov se je z leti povečalo za nekajkrat in s tem posledično tudi število razno raznih "nergačev" , "dlakocepcev", "debaterjev do onemogčlosti", itd...
Vse nazive sem dal pod navednice zato , ker to je usoda vseh forumuv, saj je forum pač medij, ki daje priložnost dokazovanja svojih mnenj. To lahko storimo hitro in na najbolj enostaven načun, kar pa v drugih medijih ne moremo.

Strinjam se z ugotovitvijo, da smo največ izgubili v temi GAŠENJE kjer se požarne intervencije vse bolj poredko pojavljajo. Mislim predvasem na tiste srednje po velikosti. Za to so krivi tudi tisti, ki nočejo razumeti dejstav, da imamo v Sloveniji zelo nesorazmerno razvito prostovoljno gasilstvo. In da je v nekaterih enotah bristol zaščitna obleka velika želja , ko v drugih enotah že kupujejo drugo rundo zaščitnih oblek.

Forum spremlja veliko ljudi , gasilcev in negasilcev, ki se pa ne oglašajo. Forum koristi veliko mladih gasilcev za pridobivanje znanja , informacij itd...

Forum kar lepo pluje, čeprav nekateri pljujejo na njega. :( Smo v vlogi opozicije in prav je tako. Kapetan naše ladije Milan z glavnim strojnikom Petrom in mi mornarji bomo to ladijo vodili še naprej po najboljših močeh. Komur pa naša smer plovbe ni po godu, pa naj plava v svojo !
amen ! #-o :wink:

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 14. maj 2008, 23:36
Denis
Po dolgi nekativnosti na forumu ter po pregledu nekaterih stvari lahko rečem da se pozna na kvaliteti kot je bilo to pred leti, ko sem bil še zelo aktiven vendar sem vseskozi spremljal in opazil da je veliko novih provokatorjev zato se nekateri nočejo več oglašat. Kar se tiče tem, je seveda že tisto standerdno nekajkrat napisano kar se tiče novosti pa jih zelo malo, se pa strinjam z Oskarjem na temo Gašenje kjer pa je največji padec, ker komentarji samo letijo na to kako je kdo oblečen.

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 6. junij 2008, 7:08
rfireman
dollar je napisal:Moj odgovor je bil "slabši",ker se je našlo preveč pametnih forumašev, nekateri od teh so komaj prilezli iz plenic!
Zato pa se opaža da večina več noče komentirati oz. podajati izjav, mislim da s takšnim načinom ne bomo nič kaj dosti spremenili na boljše.
Stem so mišljene razne debate vse ostalo pa je OK! =D>

Se strinjam s tem, pa premalo svobode govora in samovolje nekaterih moderatorjev. Pa včasih se čudim kako se lahko en post objavi, če pa kao obstaja en filter za provokativne poste katere objavljajo neregistrirani uporabniki :evil:
Pohvalil bi pa temo Vozila in oprema, zelo dobra stvar =D> , pa še kaj bi se našlo ampak ta je moja najljubša :D

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 6. junij 2008, 8:48
Peter
Da je meja med svobodo govora in provokativnimi objavami zelo tanka, si že sam nakazal. Vedno vsem ni mogoče ugoditi, niti ne napisati pravil, ki bi zajemala vse mogoče situacije. Zato je v pravilih dana možnost moderatorjem, da se odločijo po svoji lastni presoji.

Moderatorji imajo tudi možnost omejitve objavljanje gostov v posameznih podforumih tako, da mora moderator odobriti objavo gostov, preden je vidna ostalim. Vsak moderator pa se o tem odloča samostojno, zato v nekaterih podforumih lahko gosti objavljajo brez omejitev.

Veseli me, da je Matej_K. odprl takšno temo, še bolj pa bi me veselilo, če bi se v njej pojavili tudi kakšni predlogi za izboljšanje.

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 6. junij 2008, 9:01
rfireman
Hm bi se kr strinjal s tabo glede te tanke meje, mogoče bi lahko odprli eno poglavje ali pa temu, kjer ne bi bilo omejitev in bi lahk vsak napisal vse kar mu leži na duši. Tukaj bi js postavil eno omejitev in sicer to da bi lahko v tej temi objavljali samo registrirani člani foruma :idea:

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 7. oktober 2008, 10:49
SuZaNcA
Hmmm mogoče sem tole temo malo pozno odprla in celotno prebrala ampak vseeno...

1. "Se strinjam", "Enako z moje strani", "Ja moje mnenje je tudi tako" in podobne cvetke...to za moje pojme niso objave za na forum. Kam bi šele plul gasilski forum, če bi vseh 2835 članov (podatki 7.10.2008) pisalo take objave? Hja popolnoma nikamor. Če se kdo z nekom strinja naj mu lepo napiše ZS in izrazi svoje enako mnenje z njim, ne pa da s takimi objavami "pametuje" po temah kot so Gašenje, Tehnično reševanje in podobno.

2. Mladina po letih (in po srcu)...me veseli, da se veliko mladih članov odloči za branje gasilskega foruma, saj lahko tukaj najdejo marsikaj zanimivega in poučnega. Obenem me pa moti, da se spuščajo v težke debate in dokazovanja, kot da so že na tem svetu doživeli vse in še več. Enostavno se je treba zavedati da s(m)o nekaterim temam dorasli, spet drugim pač ne. V kolikor o nekem področju veliko veš...super, deli svoje znanje še z ostalim človeštvom. V kolikor pa na nekem področju zadeve ne obvladaš se pač oglašaš malo manj oz. postaviš kakšno tehtno vprašanje ali kaj podobnega.

3. Zavist, fovšija ali kakorkoli zadevo poimenujemo, vedno nas privede do enakega problema, katerega imamo, hočeš nočeš že kar v genih. Nekateri na tem forumu živijo samo zato, da kritizirajo in "šimfajo" po drugih. Nekoga, kateri se trudi stvar spremeniti na bolje, zatrejo že v kali. Žalostno, a resnično. Zato se sploh ne čudim, da je tema "Rad bi pohvalil..." kar malo zamrla.

4. in zadnja točka (že tako sem predolga)...ko pridem ob 6h zjutraj v službo, prižgem računalnik, kliknem na gasilci.org in kaj zagledam??? Ja v 7 temah komentarje od ene in iste osebe. Mogoče jaz čudno razmišljam ampak moje mnenje je, da v roku dveh ur težko spišeš 7 tehtnih in argumentiranih izjav!!! Nekateri še vedno ne razumejo da je bistvo KVALITETA IN NE KVANTITETA.

Saj po tej objavi bodo spet pa razmišljali:" Joooj spet ta iz Bizovika pametuje..." :twisted:

Vseeno pa vsem en lep sončen pozdrav
Suzana

Odg: OKTOBER 2008 rekorden obisk naših strani

ObjavaObjavljeno: 1. november 2008, 12:54
jdrozg
Glede foruma in pisanja je moje videnje le to da se ponavljamo,
nekdo je nekoč pričel objavljat slike gasilcev z pivom nato smo se slikali v drugih kočljivih situacijah in neprimernih oblekah.
Kar tekmovalo se je kdo bo dobil koga v civilu ali nerodnem položaju! - ali smo rumeni tisk?
Postali smo v momentu lovci na napake!- ki jih pa delamo vsi ne da bi se jih zavedali!
Naj nekdo poskusi napraviti točke in vprašanja kaj mora vsebovati en tak pravilen prispevek.
Dajte tisti, ki se s stvarmi pravopisno ukvarjate neka navodila kako opisati PRAVILNO požarno intervencijo ali drugo akcijo, na koncu naj da vsak sam kritično oceno. Drugi naj potem realno pokomentirajo na nekem nivoju, da se bodo oni iz plenic nekaj naučili ne pa da jih učimo samo nergati in se delati šerife.
Pa še moje vprašanje? V katerem tečaju se gasilcem objasni poleg poročila SPIN kako opisati intervencijo za lokalni časopis, sosede, Gasilca ali kako podati izjavo novinarju in kaj mu povedati, da te nebo on povlekel v bedarijo?
Tu je mesto da se tega naučimo!
Brez zamere in lep pozdrav!
Jdrozg

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 1. november 2008, 22:11
luka_makuc
Po mojem mnenju bi se situacija kar obrnila, če bi bilo ob registraciji potrebno navesti resnične podatke o sebi (tudi bolj podrobne) in se tako tisti največji biseri tega foruma, ki niso od registracije do sedaj spravili skupaj niti enega konstruktivnega posta malo bolj pazili, ker se nebi mogli skrivati za svojimi vsemogočnimi nadimki.

pa lep pozdrav

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 2. november 2008, 0:14
nejc321
se strinjam s Kucmo.......namesto vzdevkov bi moralabiti resnična imena.....oz. zraven še priimki.

LP

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 2. november 2008, 0:23
M-Coki
Hja.. kaj pa varovanje osebnih podatkov ?? :D #-o Res pa je, da zamisel ni slaba.

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 2. november 2008, 0:30
nejc321
M-Coki je napisal:Hja.. kaj pa varovanje osebnih podatkov ?? :D #-o


vsak sam bi se odločil če bi jih podal za javnost.....tisti ki bi jih bi se lahko registriral ...tisti ki pa ne se pač ne bi mogel. odočitev posameznika

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 2. november 2008, 1:06
S.A.M.
Glede objavljanje imena in priimka smo imeli tudi mi podoben primer, pa se je izkazalo za slabega, upadel je obisk s tem so se zmanjšale objave.
Saj za samo registracijo, ni slaba ideja, da se novi člani prijavijo oz. registrirajo s pravimi imeni le administratorju in jim on odobri dostop.

To je le moje skromno mnenje :wink:
Lep pozdrav S.A.M.

Odg: Kam pluje naš forum?

ObjavaObjavljeno: 2. november 2008, 14:22
Mitja23
Mene moti to, da imajo nekateri v dobrem letu 800 in več objav, od tega je 99% samo nek balast, ki ne daje pravih odgovorov na vprašanja.